Kumar oynamanın cezası kurumdan kuruma değişir mi?

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 06 Ekim 2013 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 34'üncü maddesine göre kumar oynamak idari para cezasını gerektirmektedir. 2013 yılı için bu ceza 182 TL'dir. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre ise kumar oynamak suç değildir ve disiplin cezasını gerektirmez.

Ancak, 657 sayılı Kanun'dan önce yürürlükte bulunan 788 sayılı Memurin Kanun'a göre kumar oynamak memuriyetten çıkarmayı gerektiren haller arasındaydı. Bu kanunun 33'üncü maddesinde; kumar oynamak ve sarhoşluğu itiyat edinmek memuriyetten çıkarmayı gerektiren haller arasında sayılmıştı. Sadece sarhoşluk ise maaş kesme cezasını gerektirmekteydi. Ancak, 657 sayılı Kanun'a göre göreve sarhoş gelmek ve görev yerinde alkollü içki içmek kademe ilerlemesinin durdurulmasını gerektirmektedir.

Bazı memurlar için kumar oynamak meslekten çıkarma sebebidir

Emniyet Örgütü Disiplin Tüzüğü'ne göre kumar oynamak veya oynatmak, kumar oynatanlarla ilişki kurmak meslekten çıkarmayı gerektiren cezalar arasında sayılmıştır. Dolayısıyla yukarıda belirtmiş olduğumuz husus özel düzenlemesi bulunmayan memurlar için geçerlidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber