Kravat için sivil itaatsizlik eylemine devam edilmeli

8 Ekim 2013 tarihli Resmi Gazetedeki düzenlemede, kravat zorunluluğu kaldırılmadı. Sendikal örgütlerin sivil itaatsizlik eylemlerine devam etmesi gerekmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 08 Ekim 2013 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kravat için sivil itaatsizlik eylemine devam edilmeli

Bugünkü Resmi Gazetede yayımlanan kılık kıyafet düzenlemesi sadece bayan memurları kapsıyor. Erkek memurlar için ise bir düzenleme yok.

Oysaki memurların büyük bir çoğunluğu, kravat zorunluğunun kaldırılmasını talep etmektedir.

Memurlar.net'te uyguladığımız anket sonuçlarını 7 Ekim itibariyle yayınlamıştık. Memurların yüzde 77'si kravat zorunluluğunun kaldırılmasını talep etmektedir.

Demokratikleşme paketini hazırlayan başta Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay olmak üzere yetkili tüm Devlet erkanının bu talebe duyarsız kalmaması gerekmektedir.

Ayrıca, yılın başından bu yana bazı sendikal örgütler, serbest kıyafet uygulaması için sivil itaatsizlik eylemi yapmıştı. Yapılan eylem çağrılarında hem bayan hem de erkek memurlar için düzenleme yapılması talep edilmişti.

Bu eylemlere devam edilmelidir. Aksi halde, eyleme katılan sendikal örgütlerin, sadece iktidarın taleplerine meşruiyet sağlamak için eylem yaptığı, aslında kendi özgür iradeleriyle bir hak talebini eylemleştiremediği yönündeki suçlamalar haklılık kazanacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber