Unakıtan: Maddeyi düzeltip, tüm mühendislere zam vereceğiz

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Mart 2006 17:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memura ek zam veren tasarının 3. maddesi görüşmelerine başlandı.

İlk olarak DYP adına Ü. Kandoğan söz aldı. Kandoğan, lojmanların neden satılmadığını ve polislere verilen zammın çok az olduğunu vurguladı. Kandoğan ayrıca, bekçilerin emekliliklerinde, kendilerine verilmiş olan silahları taşıyabilmek için 1500 YTL gibi bir ücret ödemek durumunda kaldıklarını belirtti.

İkinci söz hakkını Sayın Mehmet Eraslan kullandı. Eraslan genel konulara değindi.

Soru Cevap bölümünde CHP Milletvekili İ. Çetin maddeye ilişkin soru sormak yerine Unakıtan gensoru hakkında konuştu.

Sayın Gazalcı, öğretmenlerin sözleşmeli olarak çalıştırılmak istenmesinin Anayasa'ya aykırı olduğunu vurguladı.

Sayın Enis Tütüncü ise, memura verilecek 5 YTL'lik paranın Devlet adına sendikacılığı teşvik anlamına gelip gelmeyeceğine sordu. Sayın Unakıtan, cevabında 5 YTL'lik paranın memura verildiğinin, memurun bu parayla hangi sendikaya üye olacağını kendisinin belirleyeceğini söyledi.

Sayın Özyürek, DSİ, Karayolları gibi kurumlarda çalışan mühendislere verilen ilave ödemenin diğer kurumlarda çalışan personele verilip verilmeyeceğini sordu. Sayın Özyürek, ayrıca tekniker ve teknik lise mezunlarına da ek zammın verilmesi gerektiğini belirtti.

Maliye Bakanı Unakıtan verdiği cevapta, buna ilişkin önerge verileceğini ve sadece DSİ, Karayolları gibi kurumlardaki mühendislere değil tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan mühendislere ek zam verilmesine yönelik düzenleme yapılacağını açıkladı.

Görüşmelere devam ediliyor. Ayrıntılar memurlar.net'te olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber