İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Atatürk'ün evini bombaladığı iddia edilen vali kim?

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 19 Ekim 2013 07:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Büyük Millet Meclisi Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu tarafından hazırlanan rapor karanlıkta kalan birçok konuyu gün yüzüne çıkardı. Başlık şaka gibi gelebilir ama maalesef gerçek bilgilere dayanıyor. Öyle ki Atatürk'ün evine bomba attığı iddia edilen (İddia ifadesini kullanmayı biz tercih ettik. Çünkü, raporda bombaladı ifadesi kullanılmaktadır) MİT görevlisinin daha sonra iki ilimizde vali olarak görev yaptığını okuyunca hayretten dona kaldım.

5442 sayılı Kanun'a göre vali, bulunduğu ilde devletin ve hükümetin temsilcisi ve ayrı ayrı her bakanın mümessili ve bunların idari ve siyasi yürütme vasıtası olarak tanımlanan önemli bir kişidir. Bu bağlamda hakkında çok ciddi iddialar bulunan birinin vali olarak atanması ise doğrusu hayret edilmeyecek gibi değildir.

Bu köşeyi takip edenler valilikle ilgili önerilerimizi okumuşlardır. İstisnai kadrolar arasında yer alan valilik için herhangi bir şart bulunmuyor ve hükümet istediğini vali olarak atayabiliyordu. Ancak, böylesini ilk defa duymuştuk. Raporda yer alan detayları sizlerle paylaşarak konuyu açıklamaya çalışacağız.

Atatürk'ün evine bombayı koyduğu belgelenen kişi vali yapılıyor

Raporda olay detaylı bir şekilde anlatılıyor. İşte o bölümde yer alan bilgiler; 6-7 Eylül olaylarına neden olan bombalama provokasyonu ve ardından başlayan yağmalama olaylarının iki 'kahramanı' vardı: Bombayı Atatürk Evi'ne atan MİT görevlisi Oktay Engin ve Taksim'deki olaylarda yağmacıları yönlendiren, elinde gayrimüslimlerin ev ve işyerlerinin adresleri bulunan Mürşit Yolgeçen.

Ahmet Ünlü'nün yazısının devamını okumak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber