İnfaz koruma memurları neden unutuldu?

Sağlık personeli ve imam hatiplere dini bayramlarda çalışmaları halinde ek ücret verilirken, infaz koruma memurlarını hatırlayan olmadı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Ekim 2013 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İnfaz koruma memurları neden unutuldu?

2013 yılı toplu sözleşme mutabakat metninde, dini bayramlarda çalışan personele verilecek zamla ilgili iki düzenleme bulunmaktadır. Bunlardan birisi sağlık personeli diğer ise din hizmetleri sınıfındaki personele yöneliktir. İlgili düzenlemeler şu şekildedir:

"Nöbet ücreti
Madde 7- (1) 657 sayılı Kanunun ek 33 üncü maddesi uyarınca ödenen nöbet ücretleri dini bayram günleri için %20 artırımlı ödenir. Ayrıca yoğun bakım, diyaliz, ameliyathane, acil servis ve 112 acil sağlık hizmetlerinde tutulan nöbetler için ödenen nöbet ücretleri de %50 artırımlı ödenir."

"Fazla çalışma ücreti
Madde 1- (1) Cami ve mescitlerde görev yapan imam-hatip ve müezzin-kayyımlara, dini bayram günlerinde fiilen çalıştıkları her gün için yılı merkezi yönetim bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin 4 katının 8 saate tekabül eden tutarı kadar fazla çalışma ücreti ödenir."

Toplu sözleşme mutabakat metninde başkaca bir düzenleme bulunmamaktadır. Ancak bayramlarda sadece bu iki grup personel çalışmamaktadır. Örneğin Ceza İnfaz Kurumlarında infaz koruma memurları, bayramlarda çalışan memurlardandır. Nedense, onlar için bu yönde bir düzenleme getirilmemiştir.

Ceza İnfaz Kurumlarında çalışan personel, 4688 sayılı Kanuna göre sendikalara üye olamamaktadır. Ancak üye olamamaları onların haklarının aranmayacağı anlamına gelmemelidir.

Hükümetin; dini bayramlarda verdiği nöbet ücreti veya fazla çalışmayı, benzer durumdaki diğer tüm memurlara da yansıtması gerekmektedir. Sendikaların da, toplu sözleşme metinlerde, bu yöndeki ayrımcılığı sona erdirecek bir önerinin de yer almasında yarar bulunmaktadır. 2013 yılı toplu sözleşmelerinde yetkili olan sendika ve konfederasyonların taleplerinde bu yönde bir eksiklik bulunmaktadır. Biz inanıyoruzki, eğer mantıklı ve tutarlı bir öneri oluşturulabilirse, hükümet temsilcileri de bu talebe duyarsız kalmayacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber