Yeni memurlar emzirme ödeneği alabilir mi?

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 21 Ekim 2013 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeni memurlar emzirme ödeneği alabilir mi?

Bir köşe yazarı yazısında; '....Eski memura 1.402 lira cenaze yardımı, 184 lira doğum yardımı ödenirken, yeni memura 386 lira cenaze yardımı, 95 lira emzirme yardımı yapılır' ifadelerine yer vermiştir.

Bu ifadelerin ne kadar doğru olduğunu açıklamaya çalışalım. Emzirme ödeneği 5510 sayılı Kanun'un 16'ncı maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre; analık sigortasından sigortalı kadına veya sigortalı olmayan karısının doğum yapması nedeniyle sigortalı erkeğe, bu kanunun 4'üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamındaki sigortalılardan, kendi çalışmalarından dolayı gelir veya aylık alan kadına ya da gelir veya aylık alan erkeğin sigortalı olmayan eşine, her çocuk için yaşaması şartıyla doğum tarihinde geçerli olan ve Kurum Yönetim Kurulu'nca belirlenip, Bakan tarafından onaylanan tarife üzerinden emzirme ödeneği verileceği hükme bağlanmıştır. 2013 yılı için belirlenen ödenek tutarı ise 95 TL'dir.

5510 sayılı Kanun'un 4/c bendi kapsamında sigortalı olan memurlar hakkında kısa vadeli sigorta kolları uygulanmayacağı için eski veya yeni memur için emzirme ödeneği de söz konusu değildir. Halen SGK Müfettişi olan yazarın böyle bir konuda yanlış bilgi vermesi doğrusu bizi şaşırtmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber