Mahkeme zoruyla naklen geçiş...

İnfaz koruma memuru, lehine çıkan ancak uygulanmayan Danıştay kararının uygulanması için açtığı davayı kazandı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 22 Ekim 2013 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mahkeme zoruyla naklen geçiş...

Antalya'da çalışan bir infaz koruma memuru (İKM), Antalya İl Özel İdaresine geçiş için başvurmuş ve bu talebi Antalya İl Özel İdaresince kabul edilmiştir.

Antalya İl Özel İdaresi, Adalet Bakanlığı CTE Genel Müdürlüğünden muvafakat istemiş, fakat bu muvafakat talebi personel açığı gerekçe gösterilerek reddedilmiştir.

İKM, muvafakat verilmeme işleminin iptali için dava açmış ama açtığı dava idare mahkemesince reddedilmiştir. Davacı kararı temyiz etmiş, Danıştay, 16.1.2013 tarihli kararında davacı lehine karar vermiş ve idare mahkemesi kararını bozmuştur.

Ancak, Adalet Bakanlığı, Danıştay davacı lehine karar vermiş olsa da, son kararı idare mahkemesi vereceği ve idare mahkemesinin de Danıştay kararına uyup uymayacağının bilinmediğini gerekçe göstererek, bir işlem tesis etmemiştir. Yani bir anlamda, Bakanlık Danıştay kararını uygulamamıştır.

Davacı bu kez, Adalet Bakanlığının Danıştay kararını uygulamama işlemini idare mahkemesi nezdinde dava konusu etmiştir. Dava, idare mahkemesince reddedilmiştir. Davacı Bölge İdare Mahkemesi nezdinde itirazda bulunmuştur. Bölge İdare Mahkemesi, İdare Mahkemesi kararının yürütülmesini durdurmuş ve davacı lehine karar vermiştir.

Bu son karara göre, infaz koruma memuru, mahkeme kararları zoruyla naklen geçiş yapacaktır.

İŞTE DANIŞTAY KARARI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber