Türkiye'nin en büyük hastanesinin temeli atıldı

Etlik Şehir Hastanesi'nin temel atma töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, tesisi '2 milyar 400 milyon TL yatırım bedelli dev proje' olarak tanımladı. Türkiye'nin sağlık hizmetlerinde çok farklı noktada olduğunu ifade eden Erdoğan, hastanede ölülerin dahi rehin alındığı dönemlerden uçak ve helikopter ambulansları olan bir Türkiye'ye gelindiğini söyledi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 23 Ekim 2013 07:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ELİF ÖZLEM KARATAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da inşa edilecek Etlik Şehir Hastanesi'nin temel atma törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmada Türkiye'nin sağlık politikalarında çok farklı noktaya geldiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, hastanede ölülerin dahi hastanelerde rehin alındığı dönemlerden uçak ambulansları, helikopter ambulansı, arazi ve karlı yollar için özel ambulansları olan bir Türkiye'ye gelindiğini söyledi.

3 BİN 665 YATAKLI TESİS

Etlik Şehir Hastanesi'nin 3 bin 665 yataklı olacağını söyleyen belirten Erdoğan, '2 milyar 400 milyon TL yatırım bedelli dev proje milletimize hayırlı olsun' dedi. Bu hastanelerin vatandaşların vergileriyle inşa edildiğini vurgulayan Erdoğan, 'Hastanelerde çalışanlarımız da millete en kaliteli, en iyi hizmeti vermekle sorumludurlar. Biz milletimize hak ettiği hizmeti ayağına getiriyor. Sadece Ankara değil çevre illerdeki vatandaşlarımız da buraya gelecek. Oraya buraya koşturmadan bir kampus içinde ihtiyaçlarını giderecek' dedi. Türkiye'nin bundan sonraki süreçte daha hızlı büyüyeceğini ifade eden Başbakan, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Benim vatandaşım, 'Bu hastaneye gelirken şifa bulmaya geliyorum' diyecek. 15 sene önceki hastanelerde bazı kalıntılar var. Sağlam girersin hasta çıkarsın. Koskoca bir katta tuvalet yok. Odalarda 10 yatak. Şimdi bir yataklı, iki yataklı, en çok üç yataklı odalar var. Milletime yakışan bu.'

Günde 50 bin hastaya hizmet

Başbakan'ın temelini attığı Etlik Şehir Hastanesi Türkiye'nin en büyük hastane kompleksi olacak. 3 bin 566 yatak kapasiteli hastane inşaatı 30 ayda bitecek. 2,4 milyar liralık yatırımla yapılacak hastane 3 bin 566 yatak kapasiteli. Hastanede 20 kişi istihdam edilecek, günde 50 bin kişiye hizmet verilecek.

Toplu taşımada devrim

Erdoğan Marmaray projesinin sağlayacağı getirileri şu sözlerle özetledi: 'Banliyo hatları ve metro hatları Marmaray ile bütünleşiyor. Artık zaman inşallah bizim için kaybedilen değil kazanılan bir imkan haline geliyor. Vakit nakittir diyoruz ya, nakte dönüşüyor. Toplu taşımada devrim gerçekleşiyor. Demir ağlarla ördük lafını yapmadık, icraatını yaptık. Tüm Türkiye'ye hatta dünyaya hizmet edecek. Londra'yı Pekin'e bağlıyoruz. 2023'te Türkiye'yi en büyük 10 ülke arasına getireceğiz. Güçlü Türkiye'yi inşa edeceğiz. Reformlarımız devam edecek'.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber