Telekom personeli ne yapacak?

Memurlar.net forumunda yazılanlara göre Devlet Personel Başkanlığı 4500 Türk Telekom personelinin atama teklif işlemlerini tamamladı. Ancak, Başkanlık sonuçları internet üzerinden hala açıklayamadı. Diğer taraftan sitemiz ziyaretçilerinden, bu atama tekliflerinin nihai bir atama işlemi olup olmadığı ve ne şimdi yapılacağı konusunda sorular almaktayız. konuya ilişkin özel dosyamız için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Mart 2006 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki konuya ilişkin kalıcı nitelikteki görüş alış verişi için Forum bölümü Türk Telekom personeli kategorisini kullanınız.

Öncelikle şunu belirtmek gerekiyor. Devlet Personel Başkanlığı, aracı bir kurum olup, sadece ilgili kurumlara "unvanlı personelin atamasını yapılması" şeklinde atama teklif yazısı göndermiştir. Atama teklif işlemleri nihai bir atama değildir. Nihai atamayı ilgili kurum yapacaktır.

Devlet Personel Başkanlığının gerçekleştirdiği atama teklifleri sonrasında ne yapılacağı, 406 sayılı Kanunun ek 29 uncu maddesinde yazılmıştır. Bu maddede havuza bildirilen Telekom personelinin atama teklifleri 4046 sayılı Kanunun 22 nci maddesi hükümleri doğrultusunda yapılacağı belirtilmiştir. Bu madde şu şekildedir:

"... Kuruluşun satılması veya devredilmesi halinde bu kuruluşta çalışan nakle tâbi personelin ataması yukarıdaki hükümlere göre yapıldıktan sonra atama emri, ilgili personele atamayı yapan kurum veya kuruluş tarafından, istihdam fazlası personel için yapılacak atama emri ise kuruluşu tarafından 7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümlerine göre tebliğ edilir...?

Bu maddeye göre atama teklifleri yapılan Türk Telekom personelinin beklemesi gerekmektedir. Süreç şu şekilde işleyecektir:

1-Türk Telekom ile ilgili genel müdürlük yazışacak ve ilgili kuruma sicil özetleri gidecektir.

2-Atama teklifi yapılan kurum atamayı tamamlayarak personele tebligat yapacaktır.

3-Personel 657 sayılı Kanunun 62-63 üncü maddeleri doğrultusunda yeni görevine başlayacaktır. (aynı ise ertesi gün, başka bir yer ise 15 gün)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber