Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teftiş Kurulu Tüzüğünde değişiklik yapıldı

Haber Giriş : 03 Ocak 2004 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teftiş Kurulu Tüzüğünde değişiklik yapıldı

Karar Sayısı : 2003/6570

Ekli ?Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teftiş Kurulu Tüzüğünde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tüzük?ün yürürlüğe konulması; Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın 26/8/2003 tarihli ve 5466 sayılı yazısı üzerine, 180 sayılı Bayındırlık ve İskan Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin değişik 14 üncü maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 8/12/2003 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teftiş Kurulu Tüzüğünde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tüzük

Madde 1 ? 12/3/1991 tarihli ve 91/1629 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teftiş Kurulu Tüzüğünün 12 nci maddesinin ikinci fıkrasında geçen "Memurin Muhakematı Hakkında Kanunu Muvakkat" ibaresi, "4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun" olarak değiştirilmiştir.

Madde 2 ? Aynı Tüzüğün 14 üncü maddesinin ikinci cümlesinde yer alan "fezlekede de" ibaresi "ön inceleme raporunda da" olarak değiştirilmiştir.

Madde 3 ? Aynı Tüzüğün 25 inci maddesinin ikinci fıkrasına (E) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki (F) bendi eklenmiştir.

"F) Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümlerine göre yapılan sınavda Bakanlıkça sınav ilanında belirtilen puanı almış olmak,"

Madde 4 ? Aynı Tüzüğün 28 inci maddesine birinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"Başmüfettişlerin kıdem sıralaması, aynı tarihte başmüfettiş olanlar arasında müfettişlik yeterlik sınavındaki başarı sırası, atama tarihleri farklı başmüfettişler arasında ise atama tarihi esas alınarak yapılır."

Madde 5 ? Aynı Tüzüğün 30 uncu maddesinin birinci fıkrasının (B) bendi ile üçüncü, dördüncü ve beşinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"B) Ön inceleme raporu,"

"Ön inceleme raporu: 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun uyarınca yapılan ön inceleme sonucunda düzenlenen rapordur."

"Soruşturma raporu: Ön İncelemeye konu olmayan soruşturmalar sonucunda düzenlenen rapordur."

"İnceleme Raporu: Cevaplı teftiş raporuyla ön inceleme raporu ve soruşturma raporuna konu olmayan hususlarda düzenlenen rapordur."

Madde 6 ? Aynı Tüzüğün 33 üncü maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Hakediş cetveli

Madde 33 ? Müfettişler aylık, yolluk ve diğer haklarını, aylık olarak düzenleyecekleri hakediş cetvelinde gösterirler.

Bu cetvelin, bir sonraki ayın 10 uncu gününe kadar Başkanlığa sunulması gerekir."

Madde 7 ? Danıştayca incelenen bu Tüzük hükümleri yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 8 ? Bu Tüzük hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber