Bazı İl Mem'lerde Yanlış Uygulama

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin atama ve yer değiştirme yönetmeliği geçtiğimiz ay içinde değişmişti. Yapılan değişilik ile ikinci veya üçüncü hizmet bölgesi kapsamında yer alan Aksaray, Amasya, Bartın, Çorum, Gaziantep, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Osmaniye, Samsun, Sinop, Trabzon ve Zonguldak illeri birinci hizmet bölgesine dahil edilmiştir. Sitemize gelen bilgilere göre bu illerde çalışan öğretmenler şuan bulundukların ilin D ve E sınıfı ilçelerini tercih etmeleri yönünde zorlanmak olup, yapılan bu uygulama yanlıştır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Nisan 2006 17:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İptal edilen "Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve yer değiştirme yönetmeliğine" göre ikinci veya üçüncü hizmet bölgesi kapsamında yer alan Aksaray, Amasya, Bartın, Çorum, Gaziantep, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Osmaniye, Samsun, Sinop, Trabzon ve Zonguldak illeri şu anki yönetmeliğe göre birinci hizmet bölgesi illerine dahil edilerek zorunlu hizmet kapsamından çıkarılmışlardır.

Sitemize gelen bilgilere göre bu kapsamdaki öğretmenlerimize zorla il içi D ve E sınıfı ilçeleri tercih etmeleri yönünde talepte bulunulmaktadır.

Hâlbuki bu öğretmenlerimizin iptal edilen yönetmelik kapsamında atamaları yapıldığından kazanılmış hakları bulunmaktadır. Yeni yayınlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin geçici 3'üncü maddesi şu şekildedir:

"Bu Yönetmelikle yürürlükten kaldırılan Yönetmelik kapsamında zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet bölgelerine dâhil illerde zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamak üzere görevli bulunan öğretmenlerin zorunlu çalışma süreleri bakımından kazanılmış hakları saklıdır.?

Bu hükme göre, bu öğretmenlerin bulundukları yerde, zorunlu hizmet için öngörülen süreleri tamamlayıncaya kadar görev yapmaları sonucunda zorunlu hizmet sürelerini tamamlamış sayılacaklardır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber