MEB'e Devredilen Öğretmenler Mağdur

MEB'ce yayımlanan İl içi yer değiştirme kılavuzunda Bakanlığa devredilen diğer kamu kurum ve kuruluşlarına bağlı okullar, eğitim merkezleri ve kurslarda görev yapan öğretmenlerin il içi yer değiştirme isteğinde bulunabileceği belirtilmktedir. Ancak bu öğretmenlerin bilgileri İLSİS'e işlenmediği için öğretmenler adaylığı kalkmamış olarak görünmektedir. Bu konuda derhal önlem alınması ve yer değiştirme süresinin uzatılması gerekmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Nisan 2006 10:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl İçi Yer Değiştirme Kılavuzunun "1.1. İsteğe Bağlı Yer Değiştirmeler" başlıklı bölümünde "26/01/2006 tarihli ve 5450 sayılı Kanunla Bakanlığımıza devredilen diğer kamu kurum ve kuruluşlarına bağlı okullar, eğitim merkezleri ve kurslarda görev yapan öğretmenler alanları itibarıyla atanabilecekleri eğitim kurumlarına yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir." açıklaması yer almaktadır.

Ancak bu açıklamaya rağmen, 26/01/2006 tarihli ve 5450 sayılı Kanunla MEB'e devredilen okullardaki öğretmenler yer değiştirme isteginde bulunamıyorlar.

Bunun nedeni, 26/01/2006 tarihli ve 5450 sayılı Kanunla MEB'e devredilen okullardaki öğretmenlerin İLSİS kayıtlarının zamanında ve düzenli olarak yapılmaması veya eksik işlenmesidir. Bu eksiklikten dolayı, bu öğretmenler halen adaylığı kalkmamış veya tayin için gerekli süreyi doldurmamış görünmektedirler. Bu konuda derhal önlem alınması ve yer değiştirme süresinin uzatılması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber