ÖSYM, Son KPSS-B Yerleştirmelerinin Taban Puanlarını Hala Açıklamadı

Haber Giriş : 07 Ocak 2004 10:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM, Son KPSS-B Yerleştirmelerinin Taban Puanlarını Hala Açıklamadı

Geçen hafta içerisinde, hem Milli Eğitim Bakanlığının hem de ÖSYM'nin yaptıkları yerleştirme işlemlerinin taban puanlarını açıklamamalarının "torpil yapılıyor" iddialarının önünü açtığını belirterek her iki kurumun da bir an önce taban puanları açıklamalarını istemiştik. Pazartesi (5.1.2004) günü itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı, yaptığı sözleşmeli sağlık personeli sınavının taban puanlarını açıklamıştır. Ancak, 26.12.2003 tarihinde bir kısım mühendislikler için yerleştirme işlemlerini yapan ÖSYM hala taban puanları açıklamamıştır. Bu ülkede şeffaflığı sağlamak her kurum veya kuruluşun bir numaralı gündemi olmalıdır. TBMM'nin şeffaflığa ilişkin çıkardığı bir dizi Kanuna ve değişen dünya şartlarına uyum sağlamak amacıyla yapılan bir çok düzenlemeye rağmen ÖSYM'nin hala eski alışkanlıklarını bırakmadığı ve bırakmaya niyetli olmadığı görülmektedir. Bizler, bu konunun ÖSYM nezdinde çözülebileceğini düşünmüyoruz. Bu nedenle ziyaretçilerimizi, tepkilerini, bir üst makam olan YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in 0312 266 47 25 nolu telefonuna veya 0 312 266 51 53 faksa iletmeye davet ediyoruz. Umuyoruzki, YÖK Başkanı sayın Erdoğan Teziç, bu tepkilere kulak verecektir. Çekeceğiniz faksa ilişkin örnek metin için tıklayın.


Sayın Erdoğan Teziç
YÖK Başkanı

5-12 Aralık 2003 tarihleri arasında ÖSYM'nin yayımlamış olduğu ilan metni gereğince ... (İnşaat, Bilgisayar, Elektrik- Elektronik, Jeotezi ve Fotogrametri, Çevre, Makine Mühendisliği ile Hava Trafik Kontrolörü Adayı, Muhasebeci) olarak başvuruda bulundum.

2004 yılı içerisinde bulunduğumuz bugünlerde ne yazıkki ÖSYM, yerleştirmeleri optik okuyucu kullanılmadan yaparak, tercihlerimizi elle bilgisayara girilmiştir. Bu çerçevede yapılan yerleştirme işlemleri ise ÖSYM tarafından 26.12.2003 tarihinde kamuoyuna açıklanmıştır. Ancak, ÖSYM bugüne kadar yaptığı yerleştirmelerin aksine hala taban puanları açıklamamıştır. Bu nedenle tercihlerimize daha düşük puanlı birinin atanıp atanmadığını öğrenme imkanımız ortadan kaldırılmıştır.

Ülkemizin en büyük sorunlarından birisi olan "şeffaflığın sağlanamamasına" ilişkin sayısız örneklerden birisi olan bu uygulamayla ilgili olarak ÖSYM nezdinde yaptığımız tüm girişimler sonuçsuz kalmıştır.

Konu ile ilgili olarak gerekli duyarlılığı göstereceğinize inanıyoruz.

Saygılarımla

İsim ve soyisim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber