Memura Neden Çile Çektiriliyor?

Memurun bakmakla yükümlü olduğu aile fertleri için sevk işleminin kaldırılması ve sadece sağlık karnesi ile tedavi imkanı sağlanması konusunda daha önce dört haber yapmıştık. AK Parti 2002 kasım seçimlerinde iktidara gelmiş ve 3,5 yıl geçmiş olmasına rağmen, sorun hala orta yerde durmaktadır. 06 Nisan 2006 tarihinde yayına giren "Memurların aile fertleri için kurumlarından sevk alma mecburiyeti kalkmalı mı?" anket sorumuza bir gün içinde 23.195 kişi oy kullandı. 20 bin ziyaretçimiz, bu uygulamanın kaldırılması yönünde görüş belirtti. Bu tepkinin yetkili kurumlarca bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Nisan 2006 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurun Aile Fertleri İçin Kurum Tabibinden Hastalık Sevki Alması Zorunluluğuna Son Verilmelidir 24.02.2004
Devletin Kurumları Duyarlı Olmayınca... 24.04.2005
Daire Başkanı'nın İsyanı: Memurun Muhatabı Yok 21.06.2005
Bu Sorunu, Tek Başına Sağlık Bakanlığı Çözemez 07.09.2005


"Zeyni" adlı kullanıcımız tarafından önerilen "Memurların aile fertleri için kurumlarından sevk alma mecburiyeti kalkmalı mı?" başlıklı anket sorumuz sadece 24 saat yayında durdu. Bu süre boyunca toplam 23.195 kişi oy kullandı. İşte sonuçlar:

Evet: 20537 (%88,5)

Hayır: 2,281 (%9,8)

Fikrim yok: 377 (%1,6)

VE İŞTE BAZI ZİYARETÇİ GÖRÜŞLERİ

fkebeci: Emekliler ve SSK'lı işçilerimiz doğrudan ikinci basamak sağlık kurumlarına gittikleri halde çalışan memur ve ailesi olmayan göz doktoru, cildiyeci, ortopedist gibi branşlarda dahi 1.basamak tabir edilen sağlık ocaklarında bazan saatlerce sıra beklemektedir. 2. basamağa sevk aldığında ise poliklinik muayenesi bitmektedir. Memurun hastalığı genellikle kalır ertesi güne. Bazen aynı gün muyene olur ama bu seferde laboratuvar öğleden sonra tetkik kabul etmez. Sanırım birinci basamak personeli döner sermaye payı alacak diye çekiyoruz bu çileyi.

bizim ali: Bu konuyla ilgili acilen bir çalışma yapılmalı. Çünkü sevk işleri zaman almakta. Yaşlı ve çocuklar için yorucu olmaktadır. Bu konu gerekli yerlere iletilmelidir. Hem zaman hem kağıt kalabalıklığı önlenir.

qwbora: Artık say 2000 porjesine geçildi, bütün memurların ve bakmala yükümlü olduğu kişilerin mal müdürlüklerinde kayıtları var. Zaten eczaneler artık bu program üzerinden çalışıyor ve kaydı olmayana ilaç veremiyor. Sevk kağıdı artik boş iş ve zaman kaybından farklı birşey değil. Sağlik karnesindeki emekli sicil numarası yeterli. Ancak yolluk alacak kişilerde bir düzenleme yapılması lazım (tüm yetkililere duyurulur) Not : muhasebe yetkilisi

sosyolog4463: Bürokrasideki hantallıklardan dolayı ölmek bile kolay değil. Onun bile bir prosedürü var. Acil hastam var ama önce işlemler. Kardeşim adam ölmek üzere bari ölünce bürokrasiye takılmasın.

gemenoslu: 1. basamak sağlık kuruluşundan sevk almak artık tarih olmalıdır. gitmek isteyen zaten sevk alarakda gidiyor. Özellikle sevk olayının kaldırılması sağlık karnelerinin bu konuda yeterli olması gerekmektedir. Sağlık karnesi olan zaten sevkini alıyor. neden insanlar bir de sağlık ocaklarına gitmeye mecbur edilirler ki.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber