Devlet Bakanı Şahin, Devlet Personel Rejimi Reformu ile uzun vadede performansa dayalı ücret sistemine geçileceğini bildirdi.

Haber Giriş : 07 Ocak 2004 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Devlet Bakanı Şahin, Devlet Personel Rejimi Reformu ile uzun vadede performansa dayalı ücret sistemine geçileceğini bildirdi.

Şahin, CHP Samsun Milletvekili İlyas Sezai Önder'in soru önergesine verdiği yanıtta, benzer statüler arasındaki ekonomik, sosyal farklılıkların giderilmesi, maaş ve ücret sisteminin sadeleştirilmesi yönünde çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Şahin, daha uzun vadeli olan ve mutlaka gerçekleştirilmesi gereken reformlardan birinin de Devlet Personel Rejimi Reformu olduğunu, bunun Acil Eylem Planı'nda yer aldığını hatırlattı.

Devlet Personel Rejimi Reformu ile bütün kamu kurum ve kuruluşlarında norm kadro uygulamasına geçileceğini, göreve alma ve yükselmelerde objektif kriterler getirileceğine işaret eden Şahin, statülerin azaltılacağını ve benzer statüler arasındaki ekonomik ve sosyal farklılıkların giderileceğini, maaş ve ücret sisteminin sadeleştirileceğini ve dengesizliklerin giderileceğini, esnek çalışma usulleri getirileceğini bildirdi. Şahin, "Uzun vadede performansa dayalı ücret sistemine geçilecektir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber