Kasım ayı ek dersi nasıl hesaplanmalı?

Kasım ayı Ek ders yönünden bazı soru işaretlerinin olduğu bir ay. Liselerde sorumluluk sınavları, Ortaokullarda ise TEOGS sınavları vardı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 02 Aralık 2013 09:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kasım ayı ek dersi nasıl hesaplanmalı?

Kasım ayı Ek ders yönünden bazı soru işaretlerinin olduğu bir ay. Liselerde sorumluluk sınavları, Ortaokullarda ise TEOGS sınavları vardı.

1- Liselerde sorumluluk sınavları yeni Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre ilk kez tek yapıldı.

Bu sınavlardaki ücretle ilgili olarak; Liselerde sorumluluk sınavları sorunu başlığıyla ele aldığımız yazıda;

"sınavda görev yapacak öğretmenlere her sınav görevi için 5 saat ek ders ödenecektir."

Şeklinde değerlendirmede bulunmuş ve gerekçelerini de ortaya koymuştuk. Okul idarelerinin ücret hesaplarken bu hususa dikkat etmeleri ve Sorumluluk sınavlarında görev alan öğretmenlere oturum başına 5 saat ücret yazmaları gerekmektedir.

2- İlk kez yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOGS)'de görev alan ya da görev almadığı halde okulu tatil edilen öğretmenlerin/yöneticilerin ek ders görevi;

Öğretmenlere Perşembe günü sınav için ( 3 ders olmasına rağmen) tek oturum ücreti olan 5 saat ücret ödenecektir.

Cuma günü görev alan öğretmenlere de 5 saat ücret ödenecektir.

İki günde de görev alanlara 10 saat ücret ödenecektir.

Her gün için 3 dersten aralıklı olarak sınav yapıldığı halde her bir günün tek oturum olarak değerlendirilmesi sendikaların tepkisine yol açmış olup bakanlık bu konuda ısrarlıdır. Sendikaların görüşü (ki bizim de desteklediğimiz görüş) her dersin bir oturum sayılarak her gün için 15 saat ücret ödenmesi gerektiği yönündedir.

Sendikalar konuyu yargıya taşımaktadırlar. Bu sorunu yargı çözecek gibi görülmektedir.

Sınavda görev alan öğretmenler sınav görevlerine dayalı (Perşembe 5 saat, Cuma 5 saat) ücretlerinin yanı sıra o gün ders yapmış olsalardı yani sınav olmasaydı almaları gereken ücretleri de alacaklardır.

Sınavda görev almayan öğretmenlerin o günlerde okulları tatil edilmişse 2012 Toplu sözleşme gereği bakanlıkça tatil ilan edildiğinden o gün ders yapmış gibi ücretlerini alacaklardır.

Bu konularda hukuki değerlendirmelerimiz bu şekilde olup bakanlığın ülke genelinde duyuru yapması yöneticileri rahatlatacaktır.

Maksut BALMUK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber