Memurlar.net'te Baskılar Sonucu Anketler Kalkmaz

Memurlar.net'in anket servisini yenilediğimizi ve şuan internet siteleri arasında en gelişmiş ve güvenilir anket yazılımını kullandığımızı daha önce duyurmuştuk. Yayınladığımız anketler ziyaretçilerimizce ilgiyle takip edilmektedir. Vakit gazetesi, bugünkü sayısında, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'le ilgili anketimizin sonuçlarını okuyucularına duyurmuştur. Ancak Vakit gazetesi, haberinin sonunda, baskılar sonucu anketi kaldırdığımızı belirtmekte olup, bu iddia bütünüyle uydurmadır. Devamı için başlığa tıklayın

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Nisan 2006 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar.net'in anket yazılımına http://anket.memurlar.net adresinden ulaşabilirsiniz. Bu bölümde daha önce yayımlanmış anketler kategoriler altında arşivlenmiş durumdadır. Bu bölümde hangi anketin ne zaman yayınlandığı, ne kadar süre yayında kaldığı ve kaç kişinin oy kullandığı yer almaktadır.

İŞTE VAKİT GAZETESİNDE YER ALAN HABER

Yapılan anketler, göreve geldiği günden beri halktan giderek uzaklaşan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e kamu çalışanlarının verdiği desteğin yüzde 14.4'e kadar düştüğünü gösteriyor.

Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıkları'nın da askeri personel alım ilanlarını yayınlayan ve kamu çalışanlarının en çok ilgi gösterdiği ?memurlar.net?te, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile ilgili bir anket düzenlendi.

İnternet üzerinden yapılan ankette, ?Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i nasıl değerlendiriyorsunuz?? sorusu soruldu. Ankete 44 bin 474 kişi katılırken, yüzde 80.3 oranında Cumhurbaşkanı Sezer hakkında olumsuz cevap geldi. Sezer hakkında, ankete katılanların yüzde 34.8'i (15 bin 499 kişi) ?Başarılı değil?, yüzde 34.2'si (15 bin 262 kişi) ?taraflı davranıyor?, yüzde 11.3'ü (5 bin 48 kişi) ise ?halka yabancı? diyerek olumsuz yönde oy kulandılar.

Sezer hakkında olumlu yönde cevap verenlerin oranı ise 14.4. Başarılı bulanların oranı yüzde 10.7'de (4 bin 763 kişi) kalırken, ankete katılanların yüzde 2.7'si (bin 209 kişi) ?tarafsız biri?, yüzde 1'i (444 kişi) ise ?Halkı ile iç içe? şeklinde cevap verdiler.

Ankete katılanların yüzde 3.1'i (bin 377 kişi) Cumhurbaşkanı Sezer'i ?tam bir bürokrat olarak nitelendirirken, yüzde 2.2'si de (972 kişi), herhangi bir yorumda bulunmayarak, Sezer'e ?başarı dilekleri?ni ilettiler.

ANKET BASKILAR SONUCU KALDIRILDI

Anket, sitede sadece 8 saate yakın süre yayınlanabildi. Bu sürenin sonunda, anket sonuçlarından rahatsız olan bazı çevrelerin yaptığı baskılar neticesinde sayfadan kaldırıldığı öğrenildi. Ancak, sonuçlar sitenin anket arşivinde yer alıyor. Sadece 8 saat gibi kısa bir süre yayınlanmasına rağmen, büyük ilgi gösterilen anketin yorum kısmında vatandaşlar şu görüşleri dile getirdiler:

Maalesef tarafsızlığını kaybetti

Adeta bir muhalefet partisinin görevini yapıyor

Ana muhalefet partisi CHP'ye taş çıkartıyor

Kendisini, hâlâ Anayasa Mahkemesi Başkanı zannediyor

Vakit

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber