Savcı Sarıkaya Hakkındaki Karar Ne Kadar Adil?

Van Cumhuriyet Savcısı Sayın Ferhat Sarıkaya, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun bugün almış olduğu kararla meslekten ihraç edildi. Bilinmeyeceğini düşünerek şu hususları hatırlatmak istiyoruz: Anayasa hükmü gereğince (159/4) Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu Kararları aleyhine dava açılamamaktadır. Yani Sayın Sarıkaya meslekten atılma yönündeki kararı dava edemeyecektir. Yine, 1136 sayılı Avukatlık Kanunu gereğince (5/b) sayın Sarıkaya, avukatlık da yapamayacaktır. Devamı için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Nisan 2006 17:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir başka deyişle Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun bu kararı gereğince, Hukuk fakültesinden mezun olmuş ve yıllardır bu mesleği yapan Sayın Savcı bir daha ne hakim ve savcılık ne avukatlık yapamayacaktır.

Sayın Savcının hazırlamış olduğu olduğu iddiannamenin yanlış olup olmadığı konusu üzerimize vazife olan bir konu değildir.

Ancak, hakkında hiçbir dava açılmamış olan bir Cumhuriyet Savcısının, hakkında iki müfettiş raporuna dayanılarak tesis edilen bir işleme karşı hiçbir şey yapamayacak olmasının adil olmadığını düşünüyoruz. (Not: Adalet Bakanlığı müfettişleri Savcı Sarıkaya hakkında yaptıkları inceleme sonunda, disiplin cezası verilmesini önermişti.)

Evli ve iki çocuk babası Sayın Savcının mesleği, bugünden itibaren elinden alınmış olup, bu karara karşı adli makamlarda hak arama yolu bulunmamaktadır.

Memurlar.net olarak, Türk Hukuk Tarihi açısından unutulmayacak olan bugünde, bir kamu görevlisinin tüm haklarını elinden alan bu kararın adil olmadığını inanıyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber