YÖK'ten Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi açıklaması

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Nisan 2006 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YÖK'ten Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi açıklaması

Önemli not: Aşağıda yer alan bilgi, en son YÖK Yürütme Kurulunun 14.05.2009 tarihli toplantısında TÜRTEP lisans programları hakkında alınmış olunan karar uyarınca geçerliliğini yitirmiştir.

Hoca Ahmet yesevi Üniversitesi uzaktan öğretim ile master düzenlemektedir. Fakat Bilgi Edinme Kanunu uyarıca YÖK ten aldığım cevaba göre bu eğitim türü olarak denkliğinin tanınmadığı bildirilmiştir. Acil olarak kimsenin mağdur olmaması için tarafınızdan değerlendirilmek üzere bana gelen cevabi yazıyı size gönderiyorum.

Saygılarımla...

http://www.yesevi.edu.tr/index.php?menu_id=8

TC.
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI

Sayı :B.30.0.0DEN.0.00.00.04-2812 10.04.06 *007530

Konu:Okul Tanınması

Sayın ...

İLGİ 24.03.2006 Tarihli dilekçeniz.

İlgi'de kayıtlı dilekçeniz incelenmiştir.

Kazakistan Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümetleri arasında Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesinin kurulması hakkındaki anlaşmaya göre Türkistan şehrinde Hoca Ahmet Yesevi Türkistan Devlet Üniversitesi yerine 1 Ocak 1993 tarihinden itibaren Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi kurulmuş olup, söz konusu anlaşma uyarınca hazırlanan tüzük imza altına alınarak yürürlüğe girmiştir.

Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Tüzüğü'nün ?Diplomaların Denkliği? başlıklı 19. maddesi ?Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Kazak-Türk Üniversitesi'nin diplomaları Kazakistan ve Türkiye'de aynı alan ve seviyede öğretim yapan yükseköğretim kurumlarının diplomalarına ve bunların milletlerarası geçerliliğine eş değer olup sahiplerine aynı haklar sağlar.? hükmünü haiz olup, söz konusu üniversiteden alınan lisans ve lisansüstü diplomalar denklik değerlendirmesi dışında tutulmaktadır.

Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi'ne bağlı ?Uzaktan Eğitim Fakültesi? ve bu fakülteden alınacak diplomalar ise Kurulumuzca tanınmamaktadır.

Bilgilerinizi rica ederim.

Hasan SAYIN
Genel Sekreter Yardımcısı

Adres : 06539 Bilkent ? ANKARA Tel: (0312) 298 70 00 web : http://www.yok.gov.tr

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber