Teşekkürler sayın Müsteşarım ve sayın Bakanım

Yeniden atama bağlamında bir öğretmen arkadaşımızın ironi dolu mektubunu yayınlıyoruz

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Aralık 2013 14:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Teşekkürler sayın Müsteşarım ve sayın Bakanım

Bir öğretmen arkadaşımızın Haber Gönder yoluyla ilettiği metni yayınlıyoruz.

Teşekkürler Sayın Bakan Nabi Avcı,

Teşekkürler Sayın Müsteşar Yusuf Tekin

Yöneticiliğe yeniden atanma mağdurlarının çilesinin bitmeyeceği, sorunlarının çözülmeyeceği açık seçik ortadadır. Bakanlıktan ne bir açıklama yapıldı ne de bilgi verildi yeniden atanma konusunda... Teşekkür amaçlı kaleme aldığım bu yazı umarım yetkili birilerinin kulağına gider de, en azından neden yeniden atanmayı yapmak istemediklerini açıklarlar.

Yöneticiliğe yeniden atanma mağdurları haklı mücadelelerinden vazgeçmişlerdir. Aylardır muhatap bulamadıkları bir konu hakkında sessiz çığlıklarını duyurmaya, dertlerini anlatmaya çalıştılar durdular. Ama muhatap bulamadıkları için bir çözüm üretilemedi ve değersiz olduğumuz bizlere bir kez daha hatırlatıldı.Milli Eğitim Bakanlığı çalışanları olarak sahadan gelen sorunları dilimizin döndüğünce anlatmaya çalıştık durduk. Ama maalesef ki yeniden atanma mağdurları hakkında en ufak bir yol alamadık. Bizler haklı mücadelemizden vazgeçtik Sayın Bakan ve Sayın Müsteşar, siz kazandınız her zaman olduğu gibi.Ne derdimizi dinlediniz ne bir açıklama yaptınız. Sadece sustunuz. Susmak bazen kimin haklı olduğunu bizlere anlatıyor, bizler bunu bilincinde olmanın rahatlığı ile Yüce Mahkemenin vereceği kararı bekleyeceğiz.

Yıllardır iller arası yer değişikliği bekledik durduk ama maalesef 2009 yönetmeliğinde yer alan yöneticilerin iller arası yer değişikliği bir türlü uygulanmadı. Bizler mecburiyetten, yani kimimiz eşimize kavuşmak, kimiz yaşlı anne babamızın yanında olmak, kimimiz de iyi bir okul kazanan çocuklarımızı yalnız bırakmamak için sınavla kazandığımız anamızın ak sütü gibi helal olan yöneticilik görevini bırakmak zorunda kaldık.Ve yöneticiliği bıraktığımız yılda yani 2012 yılında mevcut yönetmelik bizlere yeniden atanabilme hakkı zaten tanıyordu.Sizler sağ olun var olun maç başlamış iken kural değiştirerek bizleri hayal kırıklığına uğrattınız.Taslak yönetmelikte küçücükte olsa yeniden atanma konusunda bizlere bir Lütuf(!) sunmuştunuz ama gel görelim ki onu da çok gördünüz.Nedenini hiç bilmediğimiz bir nedenle...

Belki kendinize göre haklı nedenlerle kaldırdınız yeniden atanmayı belki bir şeylere kızdınız belkiler devam eder gider.Ama bizler biliyoruz ki geride bir çok mağdur bıraktınız, geride bir çok kırgın küskün çalışanlar bıraktınız.Artık yüce yargı verecek kararını ve diyecek ki Yargı Anayasa'da kazanılmış bir hak keyfi bir uygulama ile kaldırılamaz ve bir de "oyun başlamışken kural değiştirilmez". Biz buradan sizlere aylarca anlatmaya çalıştık ama başaramadık bizleri ciddiye alıp bir cevap bile vermediniz.Sosyal medya üzerinden he gün binlerce çağrı yaptık.Hak ihlali var diye ama sizler bizleri duymadınız.

Yeniden Atanma Mağdurları olarak buradan Sayın Bakanım Nabi Avcı ve Sayın Müsteşarım Yusuf Tekin beyefendilere bizlere vermiş olduğu değerden dolayı sonsuz sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.Ve kutsal görevlerinde Allah yar ve yardımcıları olsun

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber