Bir alt veya bir üst hizmet bölgesi ne anlama geliyor?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Aralık 2013 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bir alt veya bir üst hizmet bölgesi ne anlama geliyor?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Eğitim Kurumlarındaki yöneticilerin "İsteğe bağlı yer değiştirmeleri" ve "Çalışma süresine bağlı yer değiştirmeleri" 04.08.2013 tarihli ve 28728 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumu Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "İsteğe bağlı yer değiştirmeler" başlıklı 18. ve " Çalışma süresine bağlı yer değiştirmeler" başlıklı 19. maddesine göre yapılmaktadır.

Peki; bu maddelerdeki "Kendi hizmet bölgesindeki eğitim kurumları için 10, bir alt veya bir üst hizmet bölgesindeki eğitim kurumlarından da 10 olmak üzere en fazla 20 tercih yaparak yer değiştirme suretiyle atanma talebinde bulunabilir." hükümlerindeki "bir alt veya bir üst hizmet bölgesi" ibaresi ne anlama gelmektedir?

Aynı yönetmeliğin "Tanımlar" başlıklı 4. maddesi (e) bendinde; "e) Hizmet bölgesi: İllerde, Ek-2 Kurum Tipleri Tespit Formuna göre tespit edilen A, B, C ve D eğitim kurumu tiplerini ifade eder." hükümlerine ve "Hizmet bölgeleri ve kurum tipleri" başlıklı 16. maddesi; "(1) Bu Yönetmeliğin uygulanmasında hizmet bölgeleri her ilde Ek-2 Kurum Tipleri Tespit Formuna göre tespit edilen eğitim kurumu tiplerini ifade eder.

(2) Her derece ve türdeki eğitim kurumlarının tipleri, Ek-2 üzerinden yapılan değerlendirme sonucunda A, B, C ve D tipi olmak üzere valiliklerce belirlenerek Bakanlığa bildirilir." hükümlerine göre bir alt veya bir üst hizmet bölgesi kurum tipi anlamına gelmektedir.

Buna göre;

1- A tipi bir eğitim kurumunda görev yapan yöneticiler isteğe bağlı yer değiştirmeler ve çalışma süresine bağlı yer değiştirmelerde 10 adet A tipi eğitim kurumunu ve 10 adet B tipi eğitim kurumunu tercih edebilecek iken C ve D tipi eğitim kurumlarını tercih edemeyecektir.

2- B tipi bir eğitim kurumunda görev yapan yöneticiler isteğe bağlı yer değiştirmeler ve çalışma süresine bağlı yer değiştirmelerde 10 adet B tipi eğitim kurumunu ve toplamda 10 adet olmak üzere A ve C tipi eğitim kurumunu tercih edebilecek iken D tipi eğitim kurumlarını tercih edemeyecektir.

3- C tipi bir eğitim kurumunda görev yapan yöneticiler isteğe bağlı yer değiştirmeler ve çalışma süresine bağlı yer değiştirmelerde 10 adet C tipi eğitim kurumunu ve toplamda 10 adet olmak üzere B ve D tipi eğitim kurumunu tercih edebilecek iken A tipi eğitim kurumlarını tercih edemeyecektir.

4- D tipi bir eğitim kurumunda görev yapan yöneticiler isteğe bağlı yer değiştirmeler ve çalışma süresine bağlı yer değiştirmelerde 10 adet D tipi eğitim kurumunu ve 10 adet C tipi eğitim kurumunu tercih edebilecek iken A ve B tipi eğitim kurumlarını tercih edemeyecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber