BT öğretmenleri taslakta bile yok

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Aralık 2013 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Norm kadro işlemleri konusunda; okul ve kurumlarda yönetim, eğitim ve öğretim hizmetlerinin gerekli ve yeterli personelce yürütülmesi, personel boyutunda atıl kapasite yaratılmaması, var olan atıl kapasitenin ihtiyaç duyulan okul ve kurumlara yönlendirilmesi ve verimliliğe dönüştürülmesi için öncelikle öğretmenlerin emeklilik işlemlerinin haziran ayında sonlandırılması diğer yandan tarafımızca tespit edilen sorunların ve çözüm yollarını "İşte norm kadroda yaşanılan sorunlar ve önerilerimiz" haberimizde dile getirmemize rağmen hiç bir konunun norm kadro yönetmeliği taslağında yer almadıgını görmek bizi hayal kırıklıgına ugratmıştır.

İşte norm kadroda yaşanılan sorunlar ve önerilerimiz

Örnegin Bilişim Teknolojisi Öğretmenlerinin normları taslakta yer almamıştır.

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmelik 22 Şubat 2011 Tarihli ve 27854 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiş bu yönetmeliğin "Norm kadro belirlenmesinde dikkate alınacak hususlar" başlıklı 15. maddesinin (g) bendi, 2, fıkrasındaki "2) Okul veya kurumlarda açılan bilgi teknolojisi sınıflarında görev alacak öğretmenlerin, norm kadroları Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşleri de alınarak Bakanlıkça belirlenir. Bu kurumların norm kadro sayılarının değişikliğinde de aynı yöntem izlenir ve branş değişikliğine bağlı düzenleme Bakanlıkça yapılır." hükümleri nedeniyle okul veya kurumlarda açılan bilgi teknolojisi sınıflarında görev alacak öğretmenlerin norm kadroları Bakanlıkça belirlenecektir.

Fakat Normun nasıl belirleneceğini Yönetmelik değişikliğinin yapıldığı 22 Şubat 2011 tarihinden bugüne kadar Bakanlıkça belirlenmemiş taslaktada yer almmıştır.

Bakanlık; "1-5 arası Bilgi Teknolojisi (BT) sınıfı olan okula 1,

5-10 arası 2,

10-15 arası 3 Bilişim Teknolojileri öğretmeni norm kadrosu verilir." şeklinde yada "Şu kadar derse şu kadar Bilişim Teknolojileri öğretmeni norm kadrosu verilir." demelidir.

Öncelikle Fatih Projesi kapsamında ülkemize buluna yaklaşık 40 bin okulun bilgisayar teknik sitemlerine ve diğer öğretmenlerin bilgisayar kullanımına yönelik destek olmak amacıyla Fatih Projesinin uygulanacağı tüm okullara en az birer adet Bilişim Teknolojileri Öğretmeni norm kadrosu verilmesi konusunda mevzuat düzenlemesi yapılmalıdır.

MEB Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin normunun nasıl hesaplanacağını yayınlanacak olan yönetmelige yansıtmalıdır.

MEB'de norm kadro işi acilen çözümlenmeli.. Norm kadro taslağında göze çarpan detaylar MEB Norm Kadroda, 100 öğrenci talebi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber