7 Ay Geçti Ama Hala Düzenleme Yapılmadı

Kamu kurum ve kuruluşları memur alımlarında ve 399 sayılı KHK'ya tabi KİT'ler sözleşmeli personel alımlarında KPSS'yi kullanmaktadır. Ancak, 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında yapılacak alımlarda KPSS kullanılmak zorunda değildir. Bu durumun etik ilkelere aykırı olduğu Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı tarafından Başbakanlığa bildirilmesine rağmen 7 aydır hiçbir düzenleme yapılmadı. Devamı için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Nisan 2006 09:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet SAĞLAM imzalı 3 ekim 2005 tarihli yazıda, 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında yapılacak alımlarda, dayanak olan 7/15754 sayılı Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların yeniden düzenlemesi talep edilmiştir.

Sayın Sağlam, söz konusu Esasların, Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 5, 6, 7, 9 ve 10. maddeleriyle belirlenen etik davranış, ilkeleriyle uyuşmadığını belirtmiştir.

Ancak, Başbakanlığa 3 Ekim 2005 tarihinde başvuru yapılmasına rağmen, başvuruda yer alan talebin karşılanmasına yönelik hiçbir yeni düzenleme yapılmadı.

Kanunu Meclis sevk eden, daha sonra usul ve esasları belirleyen siyasi iradenin, icraatlarıyla uyumlu bir düzenlemeyi en kısa zamanda hayata geçirmesi gerekmektedir. Aksi halde etik ilkelere aykırı davranışları tespit etmek amacıyla kurulan kurulların hiçbir işlevi ve anlamı kalmayacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber