KPSS'ye Nasıl Başvurulacak ve Kılavuzlar Nereden Alınacak?

Çok sayıda soru geldiği için bir kez daha açıklama gereği duyuyoruz. Temmuz ayındaki lisans mezunları ve lisans programlarından mezun olabileceklere yöneliktir. Ön lisans ve ortaöğretim mezunlarına yönelik eylül ayındaki KPSS için başvuru tarihleri daha sonra açıklanacaktır. Lisans mezunlarının nasıl başvuru yapacağına ve kılavuzların alınacağı adreslere ulaşmak için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Nisan 2006 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM'den KPSS Açıklaması18.04.2006


2006-KPSS/1 (Lisans Düzeyi) Başvurularında İzlenecek Yol

2006 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS/1 - Lisans Düzeyi) başvurularında izlenmesi gereken yol aşağıdaki dosyada belirtilmiştir.

01-02 Temmuz 2006 tarihlerinde yapılacak 2006-KPSS/1.e başvurmak isteyen lisans mezunu veya mezun olabilecek durumdaki aday; 2004 ve 2005 yıllarında yapılan KPSS sınavlarından en az birine lisans düzeyinde başvurdunuz mu?

Hayır (Yeni Aday)
Evet (Eski Aday)
İnternette açıklanan listede yer alan Başvuru Merkezlerinden (ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri, ÖSYM Büroları ve belirli ortaöğretim kurumları) 2,00 YTL karşılığında 2006-KPSS/1 Kılavuzunu ve ekini alınız ve başvuru için randevu verilmesini isteyiniz. İnternette açıklanan listede yer alan Başvuru Merkezlerinden (ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri, ÖSYM Büroları ve belirli ortaöğretim kurumları) 2,00 YTL karşılığında 2006-KPSS/1 Kılavuzunu ve ekini alınız.
Kılavuzu inceleyerek yapılacak sınavın kaç oturumuna (1/2/3/4) gireceğinize kesin karar veriniz. Kılavuzu inceleyerek yapılacak sınavın kaç oturumuna (1/2/3/4) gireceğinize kesin karar veriniz.
Size verilen randevudan en geç 2 iş günü önce 27 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında Kılavuzun arka kapağında belirtilen banka şubelerinden birine giderek sınav ücretini (girilecek oturum sayısının 1/2/3/4 olmasına bağlı olarak 35/45/55/65 YTL) yatırınız. 27 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında Kılavuzun arka kapağında belirtilen banka şubelerinden birine giderek sınav ücretini (girilecek oturum sayısının 1/2/3/4 olmasına bağlı olarak 35/45/55/65 YTL) yatırınız.
Kılavuzun ekindeki Aday Bilgi Formunu doldurunuz. Eğer başvuru merkezinde fotoğrafınızın çekilmesini istemiyor, vesikalık fotoğrafınızın kullanılmasını istiyorsanız kurallara uygun bir fotoğrafınızı Aday Bilgi Formundaki ilgili alana yapıştırınız. Size verilecek banka dekontunda soyadınızın yanında yazılı olan KPSS şifrenizi unutmayacağınız bir yere yazınız.
Kılavuzun ekindeki Aday Bilgi Formunu doldurunuz.
Doldurduğunuz Aday Bilgi Formu, diplomanızın veya öğrenim durumunu gösterir bir belgenin aslı veya sureti, nüfus cüzdanı (veya fotoğraflı-onaylı bir kimlik belgesi) ile birlikte randevu aldığınız gün (01-12 Mayıs) ve saatte randevu aldığınız başvuru merkezine gidiniz. Başvuru hizmet bedeli olarak 3,00 YTL ödeyiniz. Bankaya sınav ücretini yatırdığınız günden en az 2 iş günü sonra olmak üzere, 01-12 Mayıs 2006 tarihlerinde internet bağlantısı olan ve yazıcısı bulunan bir bilgisayarı kullanarak www.osym.gov.tr adresindeki ÖSYM sayfasında 2006-KPSS/1 Başvurusu başlıklı alana T.C. Kimlik Numaranız ile KPSS şifrenizi giriniz; mevcut bilgilerinizi kontrol ediniz, değişmesi gerekenleri değiştirip eksiklikleri tamamlayınız.
Başvuru merkezi görevlisinin yaptığı işlemleri izleyiniz, bilgilerinizi onaylayınız ve sonuçta görevlinin size vereceği çıktıyı alınız. Vesikalık fotoğrafının kullanılmasını isteyen adaylar fotoğraflı Aday Bilgi Formunu görevliye teslim edeceklerdir. Eklemeler bittikten sonra "Başvuru İşlemini Tamamla" butonuna basınız ve "Başvurunuz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir." iletisini bekleyiniz. Bu iletiyi gördüğünüzde bilgilerinizin kağıda dökümünü alınız ve sistemden çıkınız.
2006-KPSS/1 başvuru işleminiz tamamlanmıştır. 2006-KPSS/1 başvuru işleminiz tamamlanmıştır.

...




2006-KPSS/1 (Lisans Düzeyi) Başvuru Merkezleri

2006 Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS/1 - Lisans Düzeyi) başvuruların yapılabileceği merkezlerin illere göre sıralanmış hali aşağıdaki dosyadadır. Dosyayı açmak için aşağıdaki linke tıklayınız.

ÖSYM SINAV MERKEZİ YÖNETİCİLİKLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber