10 Bin Öğretmen Kadrosunun Dağılımı

2006 yılında mezun olan veya mezun olabilecek durumda olan öğretmen adayları da Temmuz ayında yapılacak olan KPSS/1'e gireceklerdir. MEB 2006 yılında atama yapmayı düşündüğü kadroları ÖSYM'ye bildirmiş, ÖSYM Başkanlığı da bu kadroları kılavuzda yayımlamıştır. Kılavuzda yer alan 10 bin öğretmen kadrosunun dağılımını gösteren bilgiler için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Nisan 2006 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TABLO-3
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI EĞİTİM KURUMLARININ ÖĞRETMEN KADROLARINA ATAMAYA İLİŞKİN BAZI BİLGİLER

AÇIKLAMALAR:

Bu tabloda ilk defa öğretmen olarak atanacaklar için planlanan öğretmen kadrolarının yaklaşık sayıları yer almaktadır. Bu tabloda daha az yerde daha fazla bilgi verebilmek için bazı kısaltmalar yapılmıştır, öğretmen kadrolarına yapılacak atamalarda kullanılacak testlere verilecek ağırlıklar gösterilirken testler harflerle ifade edilmiştir. Harflerle gösterilen KPSS-Öğretmenlik testleri şöyledir: GY: Genel Yetenek, GK:Genel Kültür, EĞ:Eğitim Bilimleri, öğretmen kadrolarına atanacaklarda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun değişik 48'inci maddesinde yer alan askerlik, sağlık, sınav durumu gibi genel ve özel koşullar aranacaktır. Buna ek olarak, öğretmen kadrolarına atanacaklarda aranacak özel koşullar Millî Eğitim Bakanlığının vereceği ilanlarla duyurulacaktır. Bu koşullardan bazıları bu tablonun sonunda yer almaktadır. Bu Kılavuzda yer alan öğretmen kadrolarına başvuranlarda bu koşulların karşılandığı varsayılacaktır. Aşağıdaki bilgiler adaylara yardımcı olmak amacıyla verilmiştir. Millî Eğitim Bakanlığı aşağıdaki koşullarda gerektiğinde değişiklik yapabilecektir.

Millî Eğitim Bakanlığı
Atama Yapılacak Kadro Unvanı : Öğretmen
Atama Yapılması Planlanan Kadro Sayısı : 10.000

Test Ağırlıkları : GY:0,3, GK:0,3, EĞ:0,4 KPSSP10

Millî Eğitim Bakanlığınca giriş sınavı yapılmayacaktır.

Aşağıdaki tabloda birinci sütun sıra numarasını, ikinci sütun atamaya esas olan alan adını, üçüncü sütun tahmini kontenjanı ve dördüncü sütun mezun olunan yüksek öğretim programının kodunu ve adını göstermektedir. Yükseköğretim program kodlarının sağ tarafında parantez içindeki sayılar ile ilgili açıklamalar "Tablo İle İlgili Açıklamalar" başlığı altında verilmiştir.

KPSS kılavuzunda yer alan MEB'e ait öğretmen kadrolarının ilk sayfası için tıklayın.

İkinci sayfası için tıklayın.

Üçüncü sayfası için tıklayın.

TABLO İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

(1) "Orta öğretim Alan öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans", Millî Eğitim Bakanlığı veya Millî Eğitim Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu işbirliği çerçevesinde açılan "Pedagojik Formasyon" ve 33 kredilik "ilköğretim Sınıf öğretmenliği" Sertifika Programlarından herhangi birini başarı ile tamamlayanlar.
Bu kapsamda açılmayan yurt dışındaki üniversitelerden (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dâhil) alınan pedagojik formasyon belgeleri geçerli değildir.
(2) Meslekî ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarının Bilgisayar bölümlerine Atölye ve Lâboratuvar öğretmeni olarak atanamazlar.
(3) En az 16 kredi Sosyoloji, 16 kredi Psikoloji aldığını belgelendirenler.
(4) En az 16 kredi Felsefe, 16 kredi Psikoloji, 8 kredi Mantık aldığını belgelendirenler.
(5) İmam Hatip Lisesi Meslek derslerinden sadece Arapça dersi öğretmenliğine atanırlar.
(6) İş Eğitimi Ana Sanat Dalı.
(7) Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı ile Devlet Konservatu varların in lisans mezunları.
(8) Sanat Tarihi Ana Bilim Dalı
(9) İlköğretim Matematik öğretmenliği programı mezunları ilköğretim kurumlarına atanırlar. (10)Kredilerinin en az %30'unu Görme Engelliler Eğitimi alanında aldığını belgelendirenler. (11)Kredilerinin en az %30'unu İşitme Engelliler Eğitimi alanında aldığını belgelendirenler. (12)Kredilerinin en az %30'unu Zihin Engelliler Eğitimi alanında aldığını belgelendirenler.
(13) İlköğretim kurumlarına atanırlar.
(14) İhtiyacın karşılanamaması durumunda bu alanlara kaynak gösterilen yüksek öğretim programlarından mezun olanlardan puan üstünlüğüne göre ikinci öncelik olarak başvurabilirler.
(15) Yabancı dille öğretim yapan yüksek öğretim kurumlarının Talim ve Terbiye Kurulunun 119 sayılı Kararı kapsamındaki ek Çizelgede yer verilen lisans düzeyinde İngilizce öğretim yapan bölümlerinden mezun olanlar ile ek çizelgede herhangi bir alan öğretmenliğine kaynak olarak gösterilen programlardan mezun olup "Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS)'"nda (B) ve daha yukarı düzeyde puan alanlar İngilizce alanına başvurabilirler.
(16) İngilizce öğretmenliği Sertifikasfna sahip olmak.
(17) İngilizce öğretmenliği Sertifikası Programını tamamlamış olma koşulu aranmaksızın Almanca ve Fransızca öğretmenliği bölümleri ile Almanca ve Fransızca bölümlerinden mezun olup Bakanlıkça veya Bakanlık ile YÖK işbirliği ile açılan Orta öğretim Alan öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programını başarıyla tamamlayanlardan en az 40 kredilik İngilizce eğitimi aldığını belgelendirenler.

NOT:
1) Orta öğretim Alan öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon eğitimi olmayanların, Talim ve Terbiye Kurulunun 119 sayılı Kararı'nın 7 ve 8 inci maddelerinde belirtilen nitelikleri taşıyan potansiyel adaylarla ihtiyacın karşılanamadığı atama dönemleri ile sınırlı olmak ve belirtilen nitelikleri taşıyan adayların atamalarından sonra gelmek şartıyla; Talim ve Terbiye Kurulunun 119 sayılı Karar.eki Çizelge'de yer verilen yüksek öğretim programlarından mezun olup Orta öğretim Alan öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon programını tamamlamayanların, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSSPlO)'nda 75 ve daha yukarı puan aldıkları takdirde pedagojik yönden eksiklikleri daha sonra tamamlatılmak üzere alan öğretmenliklerine başvuracağı alanın minimum taban puanı da esas alınarak başvuruları kabul edilecektir.
2) Aynı alana atanacaklar bakımından KPSS'den alınan puanların eşit olması durumunda Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri testlerindeki doğru cevap sayısı fazla olana öncelik verilir. Eşitliğin bozulmaması durumunda bilgisayar kurasıyla atanacak aday belirlenir.
3) Hizmet yükümlülüğü bulunan adayların başka bir kuruma başvurmaları hâlinde bu yükümlülüğe ilişkin borcunu ödemiş olması gerekir.
4) Talim ve Terbiye Kurulunun 12/07/2004 tarih ve 119 sayılı Kararı'nın geçici 2 nci maddesine göre; Karar eki Çizelgede yer verilmeyen, ancak daha önceki kararlarda yer alan ve adları değişen yüksek öğretim kurumlarının lisans düzeyindeki öğretmenlik programlarından mezun olanlar, bu Esaslar eki çizelgede yer alan denk oldukları yüksek öğretim programı mezunları gibi değerlendirileceklerinden başvuruları alınacaktır. Ancak, bu kapsamda olanlar alanlarının ve adlarının değiştiğini okullarından alacakları belgeyle belgelendireceklerdir.
5) Talim ve Terbiye Kurulunun 24/01/2006 tarihli 8 nolu Ek Karar'ın geçici 7 nci maddesine göre; lisans öğrenimi üzerine Bilgisayar öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programını tamamlayanlar, lisans döneminde aldıkları kredinin en az %30'u kadar krediyi Tezsiz Yüksek Lisans Programında Bilgisayar alanına ait derslerden aldıklarını belgelendirmeleri hâlinde Karar eki Esaslar ve Çizelgede belirtilen Bilgisayar alanına atanabileceklerin atanmalarından sonra gelmek üzere 2006 yılı atama dönemiyle sınırlı olmak üzere Bilgisayar alanına başvurabileceklerdir.
6) ingilizce öğretmenliği (Açıköğretim) programını tamamlayanlar başvurularında 3220 İngilizce öğretmenliği kodunu kullanacaklardır.
7) Okul öncesi öğretmenliği (Açıköğretim) programını tamamlayanlar başvurularında 3275 Okul öncesi öğretmenliği kodunu kullanacaklardır.
8) 21/05/1999 tarih ve 99-64 sayılı Hacettepe Üniversitesi Senato Kararı'ndan önce Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokuluna kayıt yaptırıp mezun olanların, söz konusu Senato Kararı doğrultusunda Beden Eğitimi ve Spor öğretmenliği programı ile eşdeğer sayılarak Beden Eğitimi Öğretmenliğine başvurulan alınacaktır.
9) KPSS sonuç belgesinde yer alan KPSS puanı, atamaya esas olan alan ve mezun olunan yükseköğretim programı bilgileri öğretmenlik tçin Elektronik Başvuru Formuna otomatik olarak yansıtılacağından, ilgililerin mağdur olmamaları için KPSS başvurusunda gerçek durumlarını gösteren bilgileri beyan etmeleri gerekmektedir.

ÖĞRETMEN OLARAK ATANACAKLARDA ARANACAK ÖZEL KOŞULLAR
Adaylarda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde yer alan koşulları taşımakla birlikte (*):
a)Talim . olanlar ile muaf olanların bu durumlarını ilgili askerlik şubesi veya birliklerinden alacakları belge ile belgelendirmek,
koşulları aranır.
* Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma koşulu aranmaz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber