Tapu'daki Rüşvet, Neden Bitirilemiyor?

Ülkemizde ne yazıkki hala idari iş ve işlemlerde süre belirlemesi yapılmamıştır. Bu nedenle rüşvet iddiaları hala kesilmemiş durumdadır. Rüşvet iddialarının en yoğun olduğu kurumlardan birisi de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüdür. Aralık ayında Konya'daki bir tapu görevlisi rüşvet iddiası nedeniyle gözaltına alınmıştı. Bugün ise Gaziantep başka bir tapu görevlisi yine rüşvet iddiası nedeniyle suçüstü yakalandı. Detaylar için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Nisan 2006 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün elektronik ortamda çok güzel hizmetleri bulunmaktadır. Alo TAPU, Harita Bilgi Bankası, TAKBİS, MERLİS, ARİP bu projelerden sadece bir kaçıdır. Yine Genel Müdürlüğün WEB sayfası, kamu kurumları içerisindeki en güzel WEB sayfalarından biridir.

Diğer taraftan bir önceki Bakan olan Zeki Ergezen döneminde başlatılan tedbili kıyafet uygulamaları ile rüşvet iddiası yöneltilen 400'e yakın personelin yeri değiştirilmişti.

Ancak bu tedbili kıyafet uygulamalarına rağmen hala istenen sonuç alınamamıştır. 20 Aralık 2005 tarihinde Konya'daki bir tapu görevlisi "bir bankadan çekeceği konut kredisi için gereken ipotek işlemlerini yaptırmak üzere" başvuran vatandaştan rüşvet alırken suçüstü yakalanmıştır.

Bugün (28.04.2006) ajanslara yine aynı konuda ikinci bir haber daha düşmüştür. Bu kez Gaziantep bir tapu görevlisi, "evinin tapusunu çıkarmak isteyen" vatandaştan rüşvet alırken suçüstü yakalandı.

Bu konudaki iddiaların önünün kesilmesinin tek çıkar yolu vardır. İş ve işlemlerin hangi süre içinde bitileceği kamouyuna açıklanmalıdır. Bu açıklama hem WEB sayfalarında yer almalı hem de tüm il müdürlüklerinin görünür panolarında yer almalıdır.

Vatandaş, bir tapu işleminin örneğin 6 saatte sonuçlanacağını biteceği bilmesi halinde, tapudaki rüşvet olayları minimum seviyeye inecektir.

Diğer taraftan tapudaki iş ve işlemlerde iyileştirme yapılırken tapu personelinin görüşlerini yansıtan Başbakanlık İdareyi Geliştirme Başkanlığı tarafından yapılan araştırma sonuçlarından da yararlanılmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber