Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

Haber Giriş : 14 Ocak 2004 11:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

MADDE 1 ? 14/12/2000 tarihli ve 24260 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme Yönetmeliğinin 8 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Görevde yükselme suretiyle atanacak personelin son sicil notunun olumlu ve son üç yıllık sicil notu ortalamasının 70 puandan aşağı olmaması şarttır."

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"Daha önce görevde yükselme eğitimine katılmış ancak görevde yükselme sınavında başarısız olan personel ile bu sınava katılmayan veya başarılı olup da müteakip sınava kadar atanmamış olan personel, aynı veya benzer görev ünvanları için düzenlenecek müteakip görevde yükselme sınavına katılabilmeleri için, bu ünvanlarla ilgili düzenlenecek görevde yükselme eğitimine alınmasına ilişkin bütün usul ve esaslara tabidir."

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin değişik 10 uncu maddesinin birinci ve son fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Görevde yükselme eğitimine alınacakların sayısı, atama yapılacak boş kadro sayısının iki katını geçemez. Eğitime katılmak için başvuranların sayısı ilan edilen boş kadro sayısının iki katından fazla olması durumunda, eğitime alınacaklar Ek-1 Değerlendirme Formuna göre belirlenir. Bu eğitimi tamamlayanlar ilgili görevde yükselme sınavına katılmaya hak kazanırlar. Kuruma başka kurum ve kuruluşlardan naklen atama ile gelenler ile, kurum içerisinde kendi birimleri dışındaki birimlerde aynı görev için eğitim alanların bu hakları geçerli kabul edilir."

"Görevde yükselme eğitim programı, bitirme belgesi verme ve diğer şartlar sınavların açılması ile ilgili onayda belirtilir. Yönetmelik kapsamında bulunan personelin, Görevde yükselme mahiyetindeki atamalarının yapılabilmesi için, Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin (a), (b), (c), (d), (e), (f) bentlerinde yer alan ders konularından en az 30 (günde en fazla 7 saat), (g), (h) ve (ı) bentlerinde yer alan ders konularından en az 45 saat olmak üzere, toplam en az 75 saat olarak düzenlenecek eğitim programının tamamına katılmaları şarttır."

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Atama yapılacak boş kadroların ünvanı, sayısı ve sınıfı ile ilgili bilgiler bütün birimlere ve personele eğitim tarihinden en az 1 ay önce; eğitimin yeri ve zamanı ise eğitime katılacaklara en az 15 gün önce duyurulur."

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesi Yönetmelik metninden çıkartılmıştır.

MADDE 6 ? Aynı yönetmeliğin 25 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Sınavı kazananlar başarı sırasına göre kazandıkları ilgili boş kadrolara 3 ay içinde atanır. Başarı notunun aynı olması halinde ataması yapılacak personel Ek-1 Değerlendirme Formuna göre belirlenir."

MADDE 7 ? Aynı Yönetmeliğin değişik 27 nci maddesinin (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"a) Bu Yönetmelikte belirtilen görevde yükselme kapsamındaki ünvanları taşıyanlar aynı ünvanlara veya aynı alt hizmet grubunun kendi içindeki diğer ünvanlara veya daha alt ünvanlara,"

Yürürlük

MADDE 8 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 9 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Tarım Reformu Genel Müdürü yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber