Sağlık Bakanlığının İl Veri Temsilcilikleri hakkında Duyurusu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Mayıs 2006 11:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayı : B.10.0.İDB.0.00.00.00 / 53 02 / 05 /2006
Konu : İl Veri Temsilcilikleri

GENELGE 2006/ 53

??????? VALİLİĞİNE
(İl Sağlık Müdürlüğü)

Bakanlığımıza bağlı kurum ve kuruluşların çalışmalarının değerlendirilmesi ve planlamasında en önemli husus veri akışı ve veri güvenliğidir. Ancak yapılan inceleme ve takiplerde İl Sağlık Müdürlükleri bünyesindeki İstatistik ve Bilgi İşlem Şube Müdürlüklerinin görev tanımı içinde yer alan bu görevlerin etkin olarak organize edilemediği, veriler arasında çelişkiler olduğu saptanmıştır. Ayrıca her şubenin kendisiyle ilgili veriyi doğrudan Bakanlığımızın ilgili birimine gönderdiği ve bunun da analizlerde tüm sağlık değerlerinin tespitini zorlaştırdığı görülmüştür.

Bu nedenle İl Sağlık Müdürlükleri bünyesinde, istatistik ve bilgi işlem şube müdürlüklerince yapılması gereken çalışmaların diğer şubeler ile merkez teşkilatı arasında daha etkin koordinasyonunu sağlayacak bir yapılanmaya ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu düzenleme kapsamında arşivleme ve verilerin toplanmasının birinci derece sorumlusu İstatistik ve Bilgi İşlem Şube Müdürü olacaktır. Bilgi İşlemden sorumlu Müdür Yardımcısı da İl Veri Temsilcisi olarak görevlendirilecek ve veri güvenliği değerlendirmesi ile verilere dayalı planlama ve hedeflerin oluşturulması çalışmalarına başkanlık yapacaktır. Aynı zamanda izleme ve değerlendirmeye yönelik hedefleri oluşturmak üzere tüm birimleri koordine edecektir.

Bu amaçlarla İl Veri Temsilcisi olarak görevlendirilmesi düşünülen İl Sağlık Müdür Yardımcısının adı, soyadı, unvanı ve bulunduğu birimdeki görev süresinin Bakanlığımız İzleme Değerlendirme Birimi'ne bildirilmesi gerekmektedir. Konunun özelliği gereği müdür yardımcısının tercihen hekim veya halk sağlığı uzmanı olması daha uygun olacaktır.
İzleme ve Değerlendirme Birimi tarafından düzenlenecek eğitim ve çalışmalar sonrası illerden Bakanlığımıza yapılacak veri aktarımları yeniden düzenlenecektir. Bu düzenlemeler yapılana kadar tüm birimler çalışmalarını mevcut şekliyle sürdürmeye devam edeceklerdir. Ancak bu süreçte Bakanlığımıza posta ile veya elektronik ortamda aktarılan tüm verilerin formları ve içerdikleri bilgiler açısından tasnifi yapılacak veriler arasında uyumsuzluklar rapor edilecektir. İlk aşamada birimlerin çalışmalarına müdahale edilmeden sadece raporlama yapılacaktır.

Bu kapsamda gerekli değerlendirmelerin ve görevlendirmelerin yapılarak tespit edilen isimlerin Bakanlığımız İzleme ve Değerlendirme Birimi'nin [email protected] e-posta adresine bildirilmesi hususunda gereğini ve ilgililere emirlerinizi rica ederim.

Prof. Dr. Necdet ÜNÜVAR
Bakan a.
Müsteşar

Dağıtım: 81 İl Valiliği (İl Sağlık Müdürlüğü)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber