Özür durumu nakilde, mesafe kontrolü

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Ocak 2014 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Özür durumu nakilde, mesafe kontrolü

Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığının 08/10/2013 tarih ve 2895085 tarihli yazıları ile; İlçelerin birbirlerine olan uzaklıkları, ilçelerin il merkezine olan uzaklıkları ile kurumların ilçelere olan uzaklıkları İl MEBBİS yöneticilerinin illere ait ekranları, İlçe MEBBİS yöneticilerinin ise ilçelere ait ekranları kullanarak İl MEBBİS yöneticilerinin illere ait ekranları, İlçe MEBBİS yöneticilerinin ise ilçelere ait ekranları kullanarak veri girişlerinin yapılması istenmişti.

Bu durum; il içi ve il dışı yer değiştirmeler ile özür durumu yer değiştirmelerinde özellikle özür durumu yer değiştirmeleri için özrün bulundugu yer ile atanılan yer arasında bir mesafenin kullanılabilecegi anlamına gelebiliceğini "Yer değiştirmelerde uzaklık mı dikkate alınacak?" haberimizde açıklamıştık.

Bu durum hakkında 2014 Özür Grubu kontenjanlarında tercihlerde yardımcı olması amaçlı mesafe bilgileri eklenmiştir)

Mesafa bilgileri sadece bilgi amaçlı olup 2014 öğretmenlerin özür durumuna bağlı yer değiştirme ikinci aşama başvurularında bu şekilde bir mesafe kontrolü yapılmamaktadır. Ancak Bakanlık yetkilerinin memurlar.net'e verdiği bilgilere göre, yazılımsal olarak bugün itibariyle sisteme eklenen bu modül, yaz dönemi nakil işlemlerinde mesafe kontrolü işlevi görecektir.

2014 Özür Grubu kontenjanları için tıklayınız. (Tercihlerde Yardımcı Olması Amaçlı Mesafe Bilgileri Eklenmiştir)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber