Anayasa Mahkemesi, Sitesini Yeniledi

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı WEB sayfasını tümüyle yeniledi. Uzun süredir Başkanlığın resmi kimliğine yakışmayacak bir sayfa dizaynı ve alt yapısı ile yayında olan WEB sitesi, hem grafik hem de yazılımsal olarak daha nitelikli bir yapıya kavuştu. Kamuoyunu ilgilendiren en önemli konu; Anayasa Mahkemesi gündeminde yer alan konuların nasıl sonuçlandığı, gündemde yer alan konuların görüşülüp görüşmediğine dair bilgilendirmelerdir. Başkan vekillerinin açıklamaları ile gündemdeki konulara ilişkin ne tür kararlar alındığına WEB sayfasından ulaşabilmeyi umut ediyoruz. Devamı için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Mayıs 2006 00:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi başlığı altında Başkanlığına; Tarihçesi, Görevleri, Kuruluş Şeması, Başkanı, Başkan Vekili, Üyeleri, Genel Sekreteri, Raportörleri, Müdürlükleri gibi bilgilere yer verilmiştir.

Anayasa ana başlığı altında ise; Anayasaya, Anayasa Mahkemesi Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanununa ve Anayasa Mahkemesi İçtüzüğüne yer verilmiştir.

Gündem başlığı altında Anayasa Mahkemesinin görüşeceği konular yer almaktadır.

E-Hizmetler bilgi başlığı altında ise Kararlar Bilgi Bankası yer almaktadır. Ancak şuan için bu bölüm hazır değildir. Kararlar sorgusal olarak görüntülenememektedir.

Basın Açıklamaları bölümünde, ise en önemli husus yani Başkanlığın yapacağı açıklamalara dair bir link bulunmamaktadır. Ancak her toplantı sonrasında Başkan vekilinin yapacağı açıklamanın burada yer alaması oldukça önemlidir. Geçen yıl yaşadığımız bütçe kanunun 37. maddesi iptal olduğu yönündeki AA haberleri hala hafızalardadır.

Diğer taraftan Başkanlık, Bilgi Edinme Birimini oluşturmuş olup, mail yoluyla başvurular alınmaya başlanmıştır.

Anayasa mahkemesinin WEB sitesine ulaşmak için tıklayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber