Eski bakan Törüner'i darp eden kişiye hapis cezası

Sanık Ercan Alkan, eski devlet bakanlarından Yaman Törüner'i yol verme tartışmasında darp ederek yaralanmasına sebep olduğu gerekçesiyle 3 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2014 11:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eski bakan Törüner'i darp eden kişiye hapis cezası

Eski devlet bakanlarından Yaman Törüner, 5 Haziran 2012'de, Türk Telekom Arena Stadı'nın üst kavşağında, şerit değiştirdiği için arkasından seyreden başka bir aracın sürücüsü tarafından tacize uğradığı ve daha sonra da darp edildiği iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Başsavcılıkça hazırlanan iddianamede, otoyolda Yaman Törüner ile tartışan şüpheli Alkan'ın, önce Törüner'in aracına pet şişe fırlattığı, daha sonra da aracını durdurduğu kaydedildi.

Şüpheli Alkan'ın aracından inen Törüner'i darp ettiği ve İstanbul Adli Tıp Şube Müdürlüğü'nden alınan sağlık raporuna göre yaşamsal tehlikeye yol açmaksızın basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek derecede yaraladığının anlaşıldığı anlatılan iddianamede, Ercan Alkan'ın eylemine uyan "kasten yaralama" suçundan 2 ile 5 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılması istendi.

- "Elektroşok cihazıyla bana elektrik verildi"

İddianameyi kabul eden İstanbul 17. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada savunma yapan Ercan AIkan, mağdur olduğunu ve elektroşok cihazıyla kendisine elektrik verildiğini savunarak, müşteki Törüner'i darp etmediğini ve Törüner'in kendi aracının önünü keserek, durdurduğunu ileri sürdü.

İfadesine başvurulan müşteki Yaman Törüner de kendisini yaralayan sanık Alkan ile ilgili şikayetine devam ettiğini belirtti.

Olay sırasında Törüner ile birlikte araçta bulunan ve bir duruşmada beyanı alınan tanık, olay günü Törüner ile birlikte Maslak'tan yola çıktıklarını belirterek, yaşanan kazadan sonra Törüner'in kulağının kanamaya başladığını, bunu görünce çığlık attığını, sonra gelen araçlardakilerin durarak tarafları ayırdığını ve Törüner'in eşini arayarak polise haber vermesini istediğini söyledi.

Tanık, polisi beklemeye başladıklarını, ancak sanığın aracına binerek oradan uzaklaştığını belirterek, Törüner'in elinde iddia edildiği gibi herhangi bir elektroşok cihazı bulunmadığını kaydetti.

- Mahkemenin kararı

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Alkan'ı "basit yaralama" suçundan 4 ay hapis cezasına mahkum etti. Sanık hakkında fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışlar nedeniyle indirim uygulayan mahkeme, cezayı 3 ay 10 gün hapis cezasına düşürdü.

Kararda, olay günü müşteki Törüner'in seyahat halindeyken şerit değiştirmesi üzerine aracın sıkıştırılmasını gerekçe gösteren sanık Alkan'ın, araca doğru su şişesi fırlatarak el kol hareketi yaptığı ve müştekinin aracını durdurması üzerine sanığın da aracını durdurduğu belirtildi.

Çıkan tartışmada Alkan'ın müşteki Törüner'in gömleğinden tutarak kafasına vurduğu ve Adli Tıp Kurumu'ndan alınan rapora göre kulağından kan akacak şekilde basit şekilde yaraladığının anlaşıldığını kaydedildi.

Sanık Alkan'ın "yaralama ve tehdit" suçlarından mahkumiyet hükmü bulunduğu belirtilen kararda, sanıkla ilgili bir daha suç işlemeyeceği konusunda mahkemeye olumlu kanaat gelmediği için "hükmün açıklanmasının geri bırakılması" ve "verilen cezanın ertelenmesi" yoluna gidilmeyeceği aktarıldı.

Sanık Ercan Alkan'ın avukatı Bayram Ceyhun Açıkgöz, kararı, "hiç bir indirim uygulanmadan direkt mahkumiyete hükmedilmesi" gerekçesiyle temyiz etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber