ÖSYM, memurlar.net'e açtığı davayı kaybetti

ÖSYM, sınav sorularının memurlar.net forumunda tartışılmasını yasaklamak istedi. Mahkeme bu talebi reddetti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 22 Ocak 2014 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ÖSYM, memurlar.net'e açtığı davayı kaybetti

ÖSYM 2013 yılında düzenleme yapmış ve daha önce söz verdiği üzere, yüzbinlerce kişinin girdiği sınavlarda sorulan soruların tümünü yayınlamak yerine sadece soru ve cevapların yüzde 10'ununu yayınlama kararı almıştı.

ÖSYM'nin, sınav sorularını bilgi edinme hakkı kanunu kapsamı dışına çıkaran düzenlemesinin görüşülmesi Anayasa Mahkemesinde devam ederken, bu ay önemli bir gelişme oldu.

ÖSYM, memurlar.net'e 5651 sayılı Kanun uyarınca başvurarak, MEB görevde yükselme sınav sorularının forum.memurlar.net tartışılmasının engellenmesini talep etti.

En doğal insani bir durum olan sınav sorularının forumlarda tartışılmasını engelleyen talebi, memurlar.net olarak yerine getirmedik.

ÖSYM, talebinin reddedilmesi üzerine, mahkeme başvurmuştur. Mahkeme, şimdilik yasaklama talebinin memurlar.net'e ulaşıp ulaşmadığının belirlenememesi nedeniyle ÖSYM'nin talebini reddetmiştir. Bu karar her ne kadar şekil şartlarına ilişkin olsa da, hakimin vicdanının da, bu yönde bir talebi uygun görmediği anlaşılmaktadır. Muhtemelen, ÖSYM şekil şartlarını yerine getirdikten sonra bir kez daha mahkemeye başvuracaktır. Ancak şunu merak ediyoruz, mahkemece memurlar.net'teki içeriğin çıkarılması yönünde bir karar alınsa dahi, ÖSYM acaba bu başvurusunu twitter veya facebook'a da yapabilecek midir?... Bu yönde bir talep tüm internetin zaptu rapt alınması anlamına gelir ki, buradan ÖSYM Başkanını uyarmak istiyoruz. Lütfen mantıklı, hayata geçirilebilir, çağın gereklerine uygun tedbirler alın. Aksi halde hem kendinizi hem de siyasi iradeyi komik duruma düşürürsünüz.

İŞTE MAHKEME KARARI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber