MEB, yeniden il içi özrü yarattı

Müsteşar bey soruna eğilecez demişti ama il içinde 29 bin başvurunun sadece 8 bin 600'ü karşılanabildi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 22 Ocak 2014 01:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB, yeniden il içi özrü yarattı

...

İl içi özür mağdurları Eylül ayında kendilerine yönelik çalışma yapmamasını eleştirmişler, müsteşar sayın TEKİN Şubat'ta bu soruna eğilme sözü vermiştir.

Şimdi ise bakanlıkça yapılan açıklama şöyle;

"Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin 2014 yarıyıl tatili döneminde özür durumundan il içi ve iller arası yer değiştirme başvuruları 13-17 Ocak 2014 tarihleri arasında alınmış, atamalar ise 21 Ocak 2014 tarihinde sonuçlandırılmıştır.

Özür durumu yer değiştirme sonuçları

Bu atama döneminde toplam 34.029 başvuru yapılmış olup; il içinde 29.049 başvuruya karşılık 8.631; iller arasında ise 4.980 başvuruya karşılık 4.141 öğretmenin yer değiştirme işlemi gerçekleştirilmiştir.

Sınıf öğretmenliği alanında toplam 15.562 başvuru yapılmış, 2704 öğretmenin yer değiştirme işlemi gerçekleştirilebilmiştir.

6287 sayılı Kanun ile eğitimin yapılanması sonucunda sınıf öğretmenliği alanında daralma olması sebebiyle bu alanda özür durumlarının tamamının gerçekleştirilmesi mümkün olamamıştır.

Diğer alanlar bakımından ise öğretmenlerin özür grubundan iller arası yer değiştirme taleplerinin tamamına yakını gerçekleştirilmiştir."

Bakanlık açıklamasından da görüleceği üzere il içi mağdurlarından 29.049 kişi başvurmuş bunun sadece 8.631 gerçekleşebilmiştir.

Bu durumun sorumlusu MEB'dir. Çok merak ediyoruz evine 240km mesafedeki öğretmenlerin tercih etmesine olanak verilmeyen 40-50km'de boş kalan okul olmuş mudur?

Bakanlığı özellikle il içi özür sorununu bu şekilde çözemeyeceği noktasında uyardığımız halde dikkate alınmadı. Başka da çözümler bulunmadı.

Özür grubunda yer değişikliği gerçekleşen öğretmenleri tebrik ediyoruz. Yıllardır ailelerine kavuşmayı bekleyen her gün ya da her hafta yüzlerce km mesafe kat etmek zorunda kalan öğretmenlere ise sabırlar diliyoruz.

MEB konuya nede olsa onlar aynı ildeler bu nedenle il dışına önem vereyim mantığıyla bakarsa il içi özre tabi öğretmenlerin daha çok bekleyeceği açıktır.

MEB hazır başvurular ve sonuçlar elinde iken konuya bireysel yaklaşıp;

Daha önce de yazdığımız aşağıdaki cümleleri tekrar edelim:

"En azından bakanlık İl Milli Eğitim Müdürlüklerine talimat vererek;

- özür grubu başvurusu olup isteği yerine gelmeyen öğretmenleri toplamaları, bu öğretmenler için var olan ve İller arası özür gereği oluşacak açıkların ve alternatiflerin sunulmasını ve atamalarını yapması,

- ücretsiz izin, askerlik, doğum, görevlendirme gibi nedenlerle boş bulunan kadrolarda bu öğretmenlerin ailelerinin yanlarına gelmelerinin sağlanmasını emredebilir ve sorunu kalıcı ve duruma göre geçici olarak çözebilir.

Ne de olsa bu öğretmenler o ilin öğretmenleri...

Saygılarımla...

Maksut BALMUK

Eğitimci Danışman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber