Memurlar.NET, Akşam Gazetesi Yaşam Eki İnternet Sayfasında Tanıtıldı

Haber Giriş : 18 Ocak 2004 22:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar.NET, Akşam Gazetesi Yaşam Eki İnternet Sayfasında Tanıtıldı

"Biz bugüne kadar, devlet memurluğunun internete taşınmasını bekledik hep. E-devlet dediğimiz şey, memurluğun internete taşınmasını anlamına geliyordu. Herhangi bir kamu kurumuna gidip bir memurdan yapmasını rica ettiğiniz şeyi, internetten yaptırmak mümkün olabiliyorsa, biz buna e-devlet; yani elektronik devlet diyoruz. Maalesef bizim toplumumuzda yaygın bir memur antipatisi vardır. Memur, yüzüne bakmaz. Memur, gülmez. Memur, bilgi vermez. Memur azarlar. Memur karşısında, boynumuz kıldan incedir. Memurlar karşısında yaşadığımız travmaların haddi hesabı yoktur. Devlet, elektronik olursa işlemlerimizi internetten yapabiliriz; travmalarımızdan kurtulabiliriz diye düşünüyoruz. Biz bu fantaziyi 1997 yılından beri kuruyoruz. Henüz aldığımız yol, aynı masallardaki kadar: Bir arpa boyu..." Memurların dıştan nasıl görüldüğünü anlatan bu satılar, Akşam Gazetesi Yaşam Eki İnternet sayfası editörü Nevzat Basım'a ait. Nevzat bey, bu sözlerin ardından oluşabilecek memur tepkilerini azaltmak amacıyla:)) tüm memurlara, memurlar.net'i öneriyor. Kendisine teşekkür ediyoruz.


Biz bugüne kadar, devlet memurluğunun internete taşınmasını bekledik hep. E-devlet dediğimiz şey, memurluğun internete taşınmasını anlamına geliyordu. Herhangi bir kamu kurumuna gidip bir memurdan yapmasını rica ettiğiniz şeyi, internetten yaptırmak mümkün olabiliyorsa, biz buna e-devlet; yani elektronik devlet diyoruz.

Maalesef bizim toplumumuzda yaygın bir memur antipatisi vardır. Memur, yüzüne bakmaz. Memur, gülmez. Memur, bilgi vermez. Memur azarlar. Memur karşısında, boynumuz kıldan incedir. Memurlar karşısında yaşadığımız travmaların haddi hesabı yoktur.

Devlet, elektronik olursa işlemlerimizi internetten yapabiliriz; travmalarımızdan kurtulabiliriz diye düşünüyoruz. Biz bu fantaziyi 1997 yılından beri kuruyoruz. Henüz aldığımız yol, aynı masallardaki kadar: Bir arpa boyu...

Bu arada, memurlar kendilerini ve mücadelelerini internete taşıdalar bile. Onlar sendika hakkına kavuştular ama grev hakları yok... İşçiler gibi "toplu sözleşme pazarlığı" yapamıyorlar. Ve bunları bir hak olarak istiyorlar.

Devlet, müthiş büyük bir işveren... Ülkemizin büyük holdingleri ancak 30'ar 40'ar bin kişiyi istihdam edebilirken devletin istihdam ettiği memur sayısı ikibuçuk milyon civarında. Ve biz özel sektörde çalışanlar, kriz dönemlerinde işsiz kalma riskini tepemizde sallanan bir kılıç gibi taşırken, memurların böyle bir riski yok.

Memurlar bunca sözden sonra bana kızacak. Ama bu site onların çok işine yarayacak. www.memurlar.net

Net Cini/ Nevzat Basım/ Akşam Gazetesi/ Yaşam Eki/ 18.1.2004

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber