Şikayet etti diye, okul müdürünün yeri değişir mi?

Denizli İdare Mahkemesi, başyardımcısı ile kaşıklı olarak şikayet dilekçeleri veren okul müdürünün yerinin değiştirilmesi işleminde önemli bir karar verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 26 Ocak 2014 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şikayet etti diye, okul müdürünün yeri değişir mi?

Denizli'de yaşanan bir olayda okul müdürü ile okul başyardımcısı karşılıklı olarak birileri hakkında şikayet dilekçesi vermişlerdir. Bu dilekçeler üzerine, soruşturma raporunda şu tespitler yapılmıştır:

1- Müdür ve başyardımcısının birbirleri hakkındaki şikayet dilekçeleri okul ve ilçedeki örgüt iklimini, çalışma azmini, ast üst arasındaki olumlu ve güvene dayalı işbirliği içinde çalışma düzenini bozmuştur.

2- Bu çalışma barışının bozulması makamları gereksiz yere meşgul etmektedir.

3- Sürekli birbirlerinin açıklarını arama gayreti içinde olmaları ve didişmeleri çevrede ve kurumda yıpranmalara neden olmaktadır.

4- Bu durum, okuldaki eğitim öğretim ve yönetimi olumsuz olarak etkilemekte ve verimi düşürdüğü kanaati ilçe bazında yaygındır. Bu durum ilçe kaymakamınca da paylaşılmıştır.

5- Sürtüşmenin fiili bir duruma dönüşmemesi, kurumun ve kişilerin huzur ve selameti açısından, davanın müdürlük görevi üzerinde kalmak kaydıyla başka bir kuruma atanması uygun olacaktır.

Mahkeme heyeti soruşturma dosyasını okumuş ve şu tespitleri yapmıştır.

1- Olayda, davanın okuldaki görevine devam etmesi noktasında sakınca oluşup oluşmayacağının ve davranışıyla görev yaptığı kurumu olumsuz yönde etkileyip etkilemediğinin aydınlatılması gerekmektedir.

2- Müdürün ve başyardımcının şikayet dilekçelerinden sürekli olarak birbirlerinin açıklarını arama gayreti içinde oldukları kanaati yerinde değildir. Soruşturma kapsamında ifadeleri alınan tüm öğretmen ve öğrenci ifadelerinde de müdür ile başyardımcısı arasındaki gelişmelerin okuldaki örgüt iklimini, çalışma azmini ve okuldaki huzuru bozduğuna bir değerlendirmeye yer verilmediği görülmüştür.

3- Soruşturmaya konu hadiselerin okuldaki eğitim öğretimi ve yönetimi olumsuz etkilediği ve verimi düşürdüğü kanaatinin ilçe bazında yaygın olduğuna dair değerlendirmenin somut bir bilgi ile ispatlanamadığı anlaşılmıştır.

Mahkeme bu tespitlerden yola çıkarak, davanın okulda müdürlük görevine devam etmesinin sakınca oluşturacak düzeyde yıpranma olmadığı ve davranışlarıyla görev yaptığı kurumu olumsuz yönde etkilemediği sonucuna varmıştır.

İŞTE MAHKEME KARARI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber