Veteriner sağlık teknisyeninin özel hizmet tazminatı

Veteriner sağlık teknisyeninin özel hizmet tazminatı 90 mı yoksa 97 puan üzerinden hesaplanır?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 30 Ocak 2014 10:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Veteriner sağlık teknisyeninin özel hizmet tazminatı

SORU:

.. ilçe müdürlüğünde veteriner sağlık teknisyeni (Anadolu üni.laborant, veteriner sağlık teknikerliği çıkışlıyım, kadro intibakını da yaptırdım) olarak görev yapmaktayım. Mal müdürümüz özel hizmet tazminatımın 90 puan üzerinden girilmesi gerekirken 97 puan üzerinden girildiğini ve 7 puan fazla ödendiğini, adıma zimmet çıkarılacağını belirtmektedir. Ayrıca 2006 yılındaki fazla ödemelerin de (3.3320 TL) geri isteneceğini belirtmektedir. Ne yapabilirim*

CEVAP

17/04/2006 tarihli ve 2006/10344 sayılı Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Bakanlar Kurulu Kararına ekli Özel Hizmet Tazminatlarını düzenleyen (II) sayılı Cetvelin F-6-a kısmında;

"6) Yukarıda sayılmayan sağlık personelinden;

a) Mesleki yüksek öğrenim görmüş sağlık personeli;

1) Öğrenim süreleri en az 4 yıl olanlardan;

-1-4 derecelerden aylık alanlar .......................: 97

2) Öğrenim süreleri 4 yıldan az olanlardan;

-1-4 derecelerden aylık alanlar .......................: 90"

Siz 2. derece olduğunuzdan ve 4 yıldan az süreli bir teknik öğrenimden mezun olduğunuzdan, özel hizmet tazminatınızın 90 puan üzerinden girilmesi gerekiyordu. Mal müdürünün bu tespiti doğruduru. Sizlere 7 puanlık bir fazla ödeme yapılmaktadır.

Ancak yapılan bu ödemenin geri alınacağı yönündeki tespiti doğru bulmuyoruz. hem Muhasebatın 16 nolu Tebliği hem de Danıştay kararına göre bu bir açık hata değildir. Bu ödemede sizin bir gerçek dışı beyanınız bulunmamaktadır.

Hatalı ödeme halinde, 16 nolu MGM Tebliğine bakılır

Danıştay'a göre hatalı ödeme ve açık hata

Mahkemelerin bu tür davalarda dikkat ettiği husus ödemenin "açık hata mı" yoksa "hatalı ödeme mi" olduğudur. Eğer açık bir hata ise idarenin her zaman fazla ödemeyi geri alabileceği yönde görüş vermektedir. Ödenen fazla maaş idare tarafından tespit edilen hatalı bir işlemden dolayı ise bu ödemenin yapıldığı tarihten itibaren 60 gün içinde istemesi gerektiği yönündedir.

Bu nedenle yaşamış olduğunuz durumu sizden kaynaklanmayan hatalı bir ödeme olduğunu ispat edebilirseniz dava açmanızı tavsiye edebiliriz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber