Davayı kaybeden uzman öğretmenler geri ödeme yapmayacak

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik davalarıyla ilgili önemli düzenleme

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Şubat 2014 02:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davayı kaybeden uzman öğretmenler geri ödeme yapmayacak

Hatırlanacağı üzere, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Anayasa Mahkemesi kararı sonrasında idare mahkemelerince olumlu yönde yani öğretmenler lehinde sonuçlandırılan davaları bozmuştu. Danıştay İDDK'nun bu kararı gereğince, idare mahkemelerindeki tüm davalar yavaş öğretmenler aleyhine sonuçlanmaya başlanmıştır.

Memurlar.net olarak daha önce yaptığımız açıklamada, uzman öğretmenlik unvanını mahkeme kararıyla elde edenlerden ödemelerin ksımının geri istenebileceğine dikkat çekmiştik. Tıklayınız.

Bu geri isteme ihtimali çok sayıda öğretmen arasında rahatsızlık oluşturmaktaydı. MEB tasarısının yasalaşması halinde, bu ödemeler geri istenmeyecektir. Ancak Danıştay İDDK kararı sonrasında idare mahkemelerindeki davaları kaybeden uzman öğretmenlerin, uzman öğretmenlik unvanları ellerinden alınacaktır.

İşte tasarıda yer alan hüküm:

GEÇİCİ MADDE 4- Bu maddenin yayımı tarihinden önce, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik unvanlarını mahkeme karanyla elde edenlerin, mahkeme kararının aleyhlerine kesinleşmesi halinde bu kişilere unvanlarının iptal edildiği tarihten önce yapılan ödemeler geri alınmaz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber