İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Her dersane öğretmeni MEB'e atanmayacak

Dersanelerin özel okula dönüştürülmesine yönelik tasarıyı analiz ediyoruz

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Şubat 2014 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Her dersane öğretmeni MEB'e atanmayacak

6 Şubat 2014 tarihi itibariyle Meclise sunulan tasarıda, dersane öğretmenleri için yer alan hüküm şu şekildedir:

"EK MADDE 5- Bu maddenin yayımı tarihi itibarıyla, ilgili mevzuat uyarınca faaliyet gösteren dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezleri işyerlerinde öğretmen olarak çalışmakta olan ve herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olanlardan, bu işyerleri üzerinden sigorta primi ödenmiş çalışma süresi 1/7/2015 tarihi itibarıyla en az altı yıl olup 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde öngörülen genel şartlar ile öğretmen kadrosuna atanabilmek için aranan özel şartlan taşıyanlar 1/7/2015-1/8/2015 tarihleri arasında başvurmaları halinde, Kamu Personel Seçme Sınavına girme şartı aranmaksızın Bakanlıkça belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde yapılacak sözlü sınavda başarılı olmaları kaydıyla, kadro ve ihtiyaçlar dikkate alınmak suretiyle belirlenen hizmet bölge ve hizmet alanlarında istihdam edilmek ve sağlık özrü hariç dört yıl süreyle başka bir yere atanmamak üzere, öğretmen unvanlı memur kadrolarına atanabilirler. "

Bu hüküm ne anlam ifade etmektedir?

Bu hüküm, dersanede çalışan her öğretmenin değil ancak belirli şartları taşıyan dersane öğretmenlerinin MEB'e atanmasını öngörmektedir.

Şartlar şu şekildedir:

1- Bu Kanunun yayım tarihinde herhangi bir dersanede veya öğrenci etüd merkezinde çalışıyor olmak.
2- Emeklilik hakkı kazanmamış olmak
3- 1/7/2015 tarihi itibariyle bir dersane veya etüd merkezinde en az 6 yıl çalışmış olmak,
4- 657'deki genel şartlar ile öğretmen atamaya ilişkin özel şartları taşımak. (Öğretmen atamaya ilişkin özel şartlar arasında yönetmelikte 40 yaş sınırı bulunmaktadır. Bu maddeye göre 40 yaşını geçenler bu düzenlemeden yararlanamayacak. Özel şartlar Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 11. maddesinde yer almaktadır.)
5- 1/7/2015 ila 1/8/2015 tarihleri arasında başvurmak.

Bu şartları sağlayanlar MEB'deki öğretmen kadrolarına KPSS şartı aranmaksızın atanabilecektir. Ancak direkt olarak atama yapılmayacaktır, ayrıca bir de sözlü sınav uygulanarak seçim yapılacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber