MEB'de İl Dışı Tayinler Sıkıntılı Başladı

Milli Eğitim Bakanlığında çalışan öğretmenler için il dışı yer değiştirme işlemleri 15 Mayıs itibariyle başladı. Yer değiştirmeye ilişkin kılavuz geçtiğimiz hafta sitemizde yayımlanmıştı. Milli Eğitim Bakanlığında, atama dönemleri her zaman sıkıntılı geçer... İşte bu yer değiştirmelerle birlikte yine sıkıntılı bir süreç yaşanmaktadır. Memurlar.net olarak bize düşen sıkıntıları yetkililerin dikkatine sunmak... İşte sorunlar...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Mayıs 2006 11:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sıkıntının tüm detayları Forum sayfalarımızda yer almaktadır


. madde hükümlerine göre il dışı yer değiştirme isteğinde buluna bir öğretmen gerekli görev süresini doldurmadığı gerekçesiyle İlsis tarafından kabul edilmiyor.

?GEÇİCİ MADDE 4-(1) Bu Yönetmelikle yürürlükten kaldırılan Yönetmelik hükümleri doğrultusunda 2004 ve 2005 yer değiştirme dönemlerinde zorunlu çalışma yükümlülüğünü yerine getirmek üzere yer değiştirme suretiyle atanmış olan öğretmenler, bu Yönetmelikle öngörülen zorunlu çalışma sürelerini tamamlamaları kaydıyla bulundukları illerde veya bölgelerde geçirilmesi gereken süreyi tamamlayıp tamamlamadıklarına bakılmaksızın bu Yönetmeliğin yayımı tarihini izleyen ilk yer değiştirme döneminde bulundukları il dışına yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.?

Örnek 2: Birinci Hizmet Bölgesine dâhil illerin (D) ve (E) sınıfı ilçeleri zorunlu hizmetini tamamlayan öğretmenlere dolu gözüküyor ama aynı branştan zorunlu hizmetini tamamlamayan öğretmene ise boş gözüküyor.

Örnek 3: İl içi atama döneminde açık olan okullar bu atama dönemimde kapalı gözüküyor bunun sebebi daha il içi atamaların tamamlanmamış olmasıdır. İl içi atamalar tamamlanmadan il dışı atama başvurusu almak herhalde bir hata olsa gerek. Misal verecek olsak; Ankara'da A branşından bir okulda 5 tane norm fazlası öğretmen var diyelim. Yine aynı branştan Ankaranın bir başka okulunda (Adı B Okulu olsun) 5 tane açık var diyelim. İl içi atama döneminde bu öğretmenler için o B okulu açık görünüyor. Ancak o 5 norm fazlası öğretmen il içinde boş olan okula çeşitli nedenlerle tayin istemedikleri için o B okulunun kadrosu dolmadığı gibi il dışı tayin döneminde B okulunda ihtiyaç gösterilemiyor...

Örnek 4: Daha önceki yönetmelik gereği bulunduğu ilin (D) ve (E) sınıfı ilçelerinde çalışan ama bu ilçeler in sonradan bu kapsamdan çıkan İlçelerde geçen süreleri zorunlu hizmetten sayılmıyor.

GEÇİCİ MADDE 2 - (1) Bu Yönetmelikle belirlenen Birinci Hizmet Bölgesine dâhil illerin (D) ve (E) sınıfı ilçeleri ile bu kapsama alınan ilçelerde bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce görev yapmış olanlar ile halen bu ilçelerde görev yapanların hizmet süreleri zorunlu çalışma süresinden sayılır."

Örnek 5: İllerin kendi internet sitelerinde açık öğretmen kadroları gözüküyor ama il dışı atamalarda gözükmüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber