Öğretmenler, Emeklilik Dilekçesini Haziran ve Temmuzda Verecek

3797 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun ek birinci maddesinde geçen "temmuz ve ağustos ayları" ibaresi 18/05/2006 tarihli Meclis Genel Kurulu birleşiminde, "haziran ve temmuz ayları" olarak değiştirilmiştir. Bu düzenleme ile öğretmenlere, haziran ve temmuz ayında emekli olma imkanı sağlanmıştır. Kabul edilen kanun ve Bakan Çelik'in açıklaması için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Mayıs 2006 03:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI

MADDE 1. - 30/4/1992 tarihli ve 3797 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun ek 1 inci madde-sinde geçen "temmuz ve ağustos ayları" ibaresi "haziran ve temmuz ayları" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2. - Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3. - Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI HÜSEYİN ÇELİK (Van) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; görüşülmekte olan yasa tasarısıyla ilgili olarak, hem Genel Kurula bilgi vermek hem de katkısı olan bütün arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum.

Bildiğiniz gibi, bu düzenlemenin esas amacı? Daha önceki yasaya göre, emekli olmak isteyen öğretmenlerimiz, temmuz ve ağustos aylarında emeklilik dilekçesi veriyorlardı; ağustos ayına kaldığı zaman da, bir sonraki yıla hazırlık yapmamız ve onların yerini doldurmamız büyük bir problem teşkil ediyordu. Ağustos ayının sonuna kadar kimin emekli olacağını bilmediğimiz için, dolayısıyla, onların yerine gerekli tedbirleri alma şansımız yoktu. Bunu, bir ay öne çekerek, haziran ve temmuz aylarına alarak, temmuz sonunda, hangi öğretmenimiz emekli olacak, hangi öğretmenimiz ayrılacak ve kimlerin yeri boşalacak, hangi norm kadrolar boşalacak, bunları çok rahatlıkla tespit edebileceğimiz için, ağustos ayında da öğretmen atamaları yapıyoruz ve onların yerine, böylelikle, atama yapmış olacağız. Bu sene, ağustos ayında, yine, 10 000 öğretmen ataması yapacağız. Böylelikle, bu yaptığımız yasal düzenlemeyle birlikte, bunun da, ilk defa, en uygun şekilde uygulamasını yapmış olacağız.

Ben, kanunun hazırlanması aşamasında, komisyon aşamasında ve Genel Kurulda bu konuda katkısı olan bütün arkadaşlarıma teşekkür eder, Yüce Meclisi saygılarımla selamlıyorum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber