İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kamu İhale Kurumu, naklen uzman alacak

19 Şubatta yayımlanan kanuna göre, Kamu İhale Kurumu naklen uzman görevlendirebilecek

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Şubat 2014 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamu İhale Kurumu, naklen uzman alacak

6518 sayılı Kanunla 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa eklenen hüküm şu şekildedir:

MADDE 55 - 4734 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

"GEÇİCİ MADDE 15 - Bu maddenin yürürlük tarihinden itibaren bir yıl içinde kamu ihale uzmanlığına, kamu kurum ve kuruluşlarında 53 üncü maddenin (h) fıkrasında sayılan yükseköğretim kurumlarını bitirerek mesleğe özel yarışma sınavı ile giren ve meslek içi eğitim sonrasında yapılan yeterlik sınavı sonucunda başarılı olarak atanmış personelden kamu ihale mevzuatı ile ilgili inceleme, denetleme, uygulama veya danışma konularında görevi bulunanlar ile mühendislik veya mimarlık fakültelerinde lisans eğitimini tamamladıktan sonra en az dört yıl kamu kurum ve kuruluşlarında kendi görev alanıyla ilgili konularda çalışmış olanlar arasından, kurumlarının muvafakati alınmak ve meslek personeli kadro sayısının % 5'ini geçmemek kaydıyla, 53 üncü maddenin (i) fıkrasının son paragrafındaki diğer esaslar çerçevesinde Başkanlıkça görevlendirme yapılabilir. Görevlendirme işlemi herhangi bir süreye bağlı olmaksızın Başkanlıkça her zaman sonlandırılabilir. Bu şekilde görevlendirilenler bir defaya mahsus olmak üzere, meslek personeli sınavına giriş için aranan öğrenim şartını taşımak ve sınava alındığı tarihte kırk yaşını doldurmamış olmak kaydıyla, Kurum tarafından yapılacak sınavda başarılı olmaları halinde kamu ihale uzmanı kadrosuna, başkaca bir izin ve işleme gerek kalmaksızın atanabilir. Kurumda görevlendirme, kurum kadrolarına atanmada kazanılmış hak veya herhangi bir öncelik hakkı teşkil etmez."

4734 - 53 üncü maddenin (h) fıkrası: ... en az dört yıllık eğitim veren hukuk, iktisat, siyasal bilgiler, işletme, iktisadi ve idari bilimler, mimarlık ve mühendislik fakülteleri ...

MEMURLAR.NET'İN AÇIKLAMALARI

1- Bu düzenleme,

a- 3 yıllık yeterlik dönemi sonrasında müfettiş, uzman, denetçi kadrolarına atananları,
b- Mühendislik ve mimarlık mezunu olup kamuda 4 yıldır mesleğini yapanları,
ilgilendirmektedir.

2- Kamu İhale Kurumu bu kişileri uzman kadrosuna görevlendirecektir. Bu görevlendirmenin bir süresi bulunmamaktadır. Görevlendirilenler, kurumlarından maaşsız izinli sayılır ve aylık, ödenek, her türlü zam ve tazminatları ile diğer mali ve sosyal hak ve yardımları Kurumla ilgili arasında imzalanacak sözleşmede belirlenir. İzinli oldukları sürece memuriyetleri ile ilgili özlük hakları devam ettiği gibi, bu süreler terfi ve emekliliklerinde hesaba katılır, terfileri başkaca bir işleme gerek duyulmadan süresinde yapılır.

3- Görevlendirilenlerden 40 yaşını aşmayanlar, yapılacak bir sınavdan başarılı olmak şartıyla kamu ihale uzmanlığı kadrosuna atanabilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber