Eğitim Kurumu Müdürleri İçin 30 Eylül Tarihi

Milli Eğitim Bakanlığında, eğitim kurumları müdürleri, il içi ve il dışı yer değiştirme talebinde bulunacak. Başvuru tarihinin son günü 30 Mayıs 2006'dır. Ancak son yönetmelik değişikliğine göre bulunduğu eğitim kurumunda 3 yıllık süreyi dolduranlar başvuru yapabilecek olup, 3 yıllık sürenin tespitinde ise 30 Mayıs 2006 tarihi esas alınamaktadır. Bu nedenle, 30/05/2003 ? 30/09/2003 tarihleri arasında atanmış yada yer değiştirmiş olan eğitim kurumları müdürleri başvuru yapamayacaklardır. Devamı için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Mayıs 2006 08:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atama yetkisi bakanlığa ait eğitim kurumları müdürlerinin 2006 yılı isteğe bağlı il dışı ve il içi yer değiştirme süreleri son çıkan yönetmelik gereği 3 yıla çıkarılmıştır. Bu süre müdür başyardımcıları ve müdür yardımcılarında 2 yıl olarak belirlenmiştir.

Ancak il dışı tayin isteme süresinin müracaatların son günü olan 30/05/2006 tarihi itibarıyla hesaplanacağı Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 23.09.01/41758 sayılı ve 18/05/2006 sayılı yazısında belirtildiğinden, 30/05/2003 ? 30/09/2003 tarihleri arasında atanmış yada yer değiştirmiş olan eğitim kurumları müdürleri başvuru yapamayacaklardır.

Bu durumdaki müdürler, öğretmen atamalarındaki gibi 30 Eylül 2006 tarihi baz alındığında 3 yıllarını doldurmuş olacaklardır. Öğretmen atamalarında söz konusu durum ayrıca bir yazıyla değiştirilerek süre hesaplaması 30 Eylül 2006 ya çekilmiştir.

Bu seneye mahsus olmak üzere yönetici atamalarında da süre hesaplamasının 30 Eylül 2006 tarihine göre yapılması isabetli olacaktır.


T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Personel Genel Müdürlüğü

Sayı : B.08.0.PGM.0.23.09.01/ 41758 18 MAYIS 2006
Konu : Eğitim Kurumları Müdürlerinin İsteğe Bağlı Yer Değiştirmeleri

İlgi: a) Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği, 04/03/2006 tarihli ve 26098 sayılı Resmî Gazete'de Yayımlanan Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik,

b) 12/05/2006 tarihli ve B.08.0.PGM.0.23.1.04.04-1588-40872 (2006/42) sayılı Genelge.

Atama yetkisi Bakanlığımıza ait eğitim kurumlarından Anadolu Lisesi statüsündeki her türlü liseler, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, spor liseleri ve yatılı ilköğretim bölge okullarından müdürlük görevi boş olanlara ilgi (a) Yönetmeliğin 26'ncı maddesi hükmü gereğince ilgi (b) Genelge hükümleri de dikkate alınarak isteğe bağlı yer değiştirme suretiyle atama işlemleri gerçekleştirilecektir.

Bulunduğu eğitim kurumunda başvuru tarihinin son günü olan 30/05/2006 tarihine kadar 3 yıllık süreyi dolduran eğitim kurumu müdürleri, atama yetkisi Bakanlıkta bulunanlar bakımından il içinde ya da il dışında aynı tipteki eğitim kurumları ile Yönetmeliğin 8'inci maddesinde belirtilen süre şartını taşımaları kaydıyla daha üst tipteki eğitim kurumlarına yer değiştirme suretiyle atanma isteğinde bulunabileceklerdir.

Yer değiştirme suretiyle atanma isteğinde bulunan eğitim kurumu müdürleri, en fazla üç eğitim kurumu tercihinde bulunabileceklerdir.

İlgi (a) Yönetmelik hükümlerine göre anadolu statülü her tür liseler, sosyal bilimler liseleri ile fen lisesi müdürlüklerine öncelikle bu eğitim kurumlarında öğretmen ya da yönetici olarak görev yapan/yapmış olanlar arasından atama yapılması esastır. Ancak bu şartları taşıyan aday bulunmaması halinde; diğer eğitim kurumu müdürlerinden de atama yapılabileceğinden bunların da başvuruları kabul edilecektir.

Birleştirme ya da dönüştürülme yoluyla oluşan eğitim kurumu müdürlüklerine atananlar bakımından yer değiştirmeye esas 3 yıllık sürenin hesaplanmasında birleştirme ya da dönüştürülmeden önceki hizmet süreleri de dikkate alınacaktır.

İsteğe bağlı yer değiştirme suretiyle atanma isteğinde bulunan adayların başvuruları; kurumun bağlı bulunduğu genel müdürlüklerde ayrı ayrı oluşturulacak komisyonlarca değerlendirileceğinden, değerlendirme süresinde aksamalara neden olmaması ve tercihlerin etkin biçimde değerlendirilmesi bakımından aynı genel müdürlüğe bağlı 3 eğitim kurumu tercih edilmesi uygun olacaktır.

Yöneticilerin yer değiştirmeye esas puanları; öğretmenlik görevi süresince edinmiş oldukları hizmet puanlarına, Yönetmelik eki EK-4'deki Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Yer Değiştirme Formu üzerinde yapılacak değerlendirmeye göre belirlenecek puanları eklenmek suretiyle hesaplanacaktır.

Yer değiştirme suretiyle atanma isteğinde bulunan yöneticilerin atamaları, Yönetmelik eki EK- 4'deki Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Yer Değiştirme Formu üzerinden ilgili komisyonca yapılacak değerlendirmeye göre tercihleri doğrultusunda gerçekleştirilecektir.

Adayların, Yönetmelik eki EK-1'deki Yöneticilik İstek Formu ile yapacakları başvuruları ilçe/il milli eğitim müdürlüklerince, yazı eki işlem takviminde belirtilen tarihler arasında kabul edilecektir.

İl milli eğitim müdürlükleri işlem takviminde belirtilen süreler içinde yapılan başvuruları inceleyerek Yönetmelik eki EK-4 Eğitim Kurumu Yöneticilerinin Yer Değiştirme Formu üzerinde tercih etmiş olduğu okul türüne göre komisyonca verilecek takdir puanı hariç değerlendirerek onaylayacak ve değerlendirmeye esas belgelerle birlikte tercihlerine göre eğitim kurumunun bağlı bulunduğu ilgili genel müdürlüklere göndereceklerdir.

İl milli eğitim müdürlükleri http://personel.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanan duyuru yazısı ve eki (EK-2) iline ait müdürlüğü boş eğitim kurumları listesinde belirtilen bilgilerde herhangi bir eksiklik veya değişiklik bulunup bulunmadığını inceleyerek, [email protected] internet adresine başvuru tarihinden önce bildireceklerdir. Bu listedeki bilgilerin doğruluğundan il milli eğitim müdürlükleri sorumlu olacaktır. Eğitim yönetiminde gerekli etkinliğin ve verimin elde edilebilmesi, bu sürecin sağlıklı olarak tamamlanabilmesi için yukarıda belirtilen hususlarda gerekli özenin gösterilmesini ve buna yönelik işlemlerin ekteki takvim (EK-1) çerçevesinde yürütülmesi hususunda gereğini önemle rica ederim.

E K L E R :
1- EK-1 İşlem Takvimi
2- EK-2 Müdürlüğü Boş Eğitim Kurumu Listesi

DAĞITIM :
Merkez Teşkilatı Birimleri
81 İl Valiliğine

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber