İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Ceza alan aday memur atılmayacak

Herhangi bir disiplin cezası alan aday memurun görevine son verilmesini öngören 657 hükmü AYM'ce iptal edilmişti. İptal kararı Resmi Gazetede yayımlandı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 28 Şubat 2014 00:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ceza alan aday memur atılmayacak

657 sayılı Kanunda, 2011 yılında önemli bir kaç düzenleme yapılmıştı. Bu düzenlemelerden birisi de, disiplin cezası alan aday memurların görevine son verilmesi idi.

657 sayılı Kanunun 57. maddesinin birinci fıkrası şu şekildedir:

"Adaylık süresi içinde disiplin cezası almış olanların disiplin amirlerinin teklifi ve atamaya yetkili amirin onayı ile ilişikleri kesilir."

Bu hüküm gereğince, aday memur, uyarma cezası alsa dahi görevine son verilmektedir. 2012 yılındaki dosyamızda, bu konuyu detaylı olarak açıklamış ve amirleri uyarmıştık. Söz konusu yazıda, amirlere direkt uyarı cezası vermeleri yerine yazılı ikaz vermelerini önermiştik. Ancak uygulamada bazı aday memurlar mağdur oldu. Disiplin cezası alanların görevlerine son verildi.

Bu hükmün, Anayasa'ya aykırı olduğu istemiyle def'i yoluyla mahkemenin önüne gelen dosyada, AYM hükmü iptal etmiştir.

İptal edilen hüküm de, 28 Şubat 2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Bugünden itibaren 657'nin 57. maddesinin birinci fıkrasına dayanılarak hiçbir aday memurun görevine son verilemeyecektir.

Mahkemenin gerekçeli kararı için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber