Eti Holding Anonim Şirketinin yeniden teşkilatlandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı

Haber Giriş : 22 Ocak 2004 13:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eti Holding Anonim Şirketinin yeniden teşkilatlandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı

21.1.2004 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Bakanlar Kurulu Kararı
Karar Sayısı : 2004/6731

Eti Holding Anonim Şirketinin ?Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü? adıyla yeniden teşkilatlandırılmasına ilişkin ekli Karar'ın yürürlüğe konulması; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın 30/10/2003 tarihli ve 16688 sayılı yazısı üzerine, 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3 üncü ve 22 nci maddeleri ile 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 4 üncü maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 9/1/2004 tarihinde kararlaştırılmıştır.

 

9/1/2004 Tarihli ve 2004/6731 Sayılı Kararnamenin Eki

KARAR

Madde 1. Devletin genel maden politikası içinde ülkenin her türlü maden ve endüstriyel kaynaklarını (petrol, kömür ve demir hariç) değerlendirmek ve ülke ekonomisine azami katkıyı sağlamak amacıyla kurulan ve bir iktisadi devlet teşekkülü olan Eti Holding Anonim Şirketinin unvanı "Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü" olarak değiştirilmiştir.

Madde 2. Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün amacı, faaliyet konusu, kapsamı, merkezi ve sermayesi ana statüsünde belirtilir.

Madde 3. Eti Holding Ananim Şirketinin bağlı ortaklığı Eti Bor Anonim Şirketinin bağlı ortaklık statüsü kaldırılmıştır.

Bağlı Ortaklık statüsü kaldırılan Eti Bor Anonim Şirketine bağlı Bigadiç Bor İşletme Müdürlüğü, Emet Bor İşletme Müdürlüğü, Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları İşletme Müdürlüğü, Kırka Bor İşletme Müdürlüğü ve Kestelek Bor İşletme Müdürlüğü Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğüne devredilmiştir. Bu işletmelerin yeni statüleri, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğünce düzenlenir.

Madde 4. Eti Holding A.Ş.nin bağlı ortaklığı Eti Zeolit Anonim Şirketinin bağlı ortaklık statüsü yeni kurulan Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğüne bağlı olarak aynen devam eder.

Madde 5. 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (I) sayılı cetvelde yer alan kadrolar ile aynı Kanun Hükmünde Kararnamenin (II) sayılı cetveline tabi sözleşmeli personel pozisyonlarına ait cetvellerin Eti Holding Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü ile ilgili bölümlerinde yer alan "Eti Holding Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü" ibareleri, "Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü olarak değiştirilmiş ve bağlı ortaklık statüsü kaldırılan Eti Bor A.Ş. Genel Müdürlüğünün merkez ve taşra teşkilatına ait (I) ve (II) sayılı cetvellerindeki kadro ve pozisyonlar Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğünün ilgili bölümlerine ilave edilmiştir. Eti Holding Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü ile bağlı ortaklık statüsü kaldırılan Eti Bor A.Ş. Genel Müdürlüğünün merkez ve taşra teşkilatlarına ait (I) ve (II) sayılı cetvellerindeki kadro ve pozisyonlarda yer alan personel bu karara göre yeni düzenlemeler yapılıncaya kadar mevcut kadro ve pozisyonlarda görevlerini sürdürür.

Madde 6. Bu Karar gereğince bağlantıları veya unvanları değiştirilen teşebbüs ve bağlı ortaklıkların unvan değişiklikleri, Vergi Usul Kanunu, Kurumlar Vergisi Kanunu ve diğer kanunlar yönünden eski teşebbüs ve bağlı ortaklıkların devamı addolunur.

Madde 7. Eti Holding Anonim Şirketi ile bağlı ortaklık statüsü kaldırılan Eti Bor Anonim Şirketinin taraf olduğu dava ve icra takipleri; ilgisine göre Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü veya yeni kurulacak müesseselerin statülerinin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren, yeni kurulan müesseseler tarafından yürütülür.

Madde 8. Bağlı ortaklık statüsü kaldırılan Eti Bor Anonim Şirketinin aktif ve pasifleri ile kullanımındaki tüm menkul ve gayrimenkuller, araç, gereç ve malzeme, 31/1/2004 tarihi itibariyle düzenlenecek bilançosu üzerinden Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğüne devredilir.

Madde 9. 26/1/1998 tarihli ve 98/10552 sayılı Kararname yürürlükten kaldırılmıştır.

Geçici Madde 1. 3 üncü maddede öngörülen işletmelerin yeni statüleri Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğünce düzenleninceye kadar ilgili konularda mevcut yönetim organları yetkilerini kullanmaya devam eder.

Madde 10. Bu Kararın 3 üncü maddesi 31/1/2004 tarihi itibariyle, diğer maddeleri yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 11. Bu Kararı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber