MEB'den Üç Adet Duyuru

Milli eğitim Bakanlığı üç adet duyuru yayımladı. İlk duyuruda, 15 branştan fen ve sosyal bilimler liselerine öğretmen seçilmesine dair yazılı ve mülakat sınav bilgileri yer almaktadır. İkinci duyuruda, Anadolu Güzel Sanatlar Liselerine öğrenci alımına ilişkin bilgiler, üçüncü duyuruda ise Spor Liselerine öğrenci alımına ilişkin bilgiler yer almaktadır. Her üç duyurunun internet sayfasına uyumlu hali için tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Mayıs 2006 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü

Sayı : B.08.0.OGM.0.09.02.03.231.0.

Konu : Fen ve Sosyal Bilimler Liselerine Öğretmen Seçme Sınavı (Yazılı ve Mülâkat)

..................... VALİLİĞİNE

(Millî Eğitim Müdürlüğü)

İlgi: a) 10/01/1999 tarih ve 23579 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Fen Liseleri Yönetmeliği

b) 31/03/2004 gün ve 25419 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ?Millî Eğitim Bakanlığı Fen Liseleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik?

c) 25/05/2005 tarih ve 25472 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan ?Millî Eğitim Bakanlığı Sosyal Bilimler Liseleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

d) 04/03/2006 tarih ve 26098 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ?Millî Eğitim Bakanlığı Bağlı Eğitim Kurumları Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği.?

2006-2007 eğitim-öğretim yılında, Genel Müdürlüğümüze bağlı Fen ve Sosyal Bilimler Liselerinin öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla, ilgi (a, b, c) yönetmeliklere göre, Matematik, İngilizce, Resim, Müzik, Rehberlik, Beden Eğitimi, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Felsefe Grubu ve Bilgisayar branşlarından yazılı (test) sınavını kazanan adayların mülâkat sınavına alınmasıyla karşılanacaktır.

Seçme sınavın yazılı (test) ve mülakat olmak üzere iki aşamalı olarak gerçekleştirilecektir.

Öğretmen seçimiyle ilgili başvurularda; halen Bakanlığımıza bağlı resmî okullarda çalışan branş öğretmenlerinden;

A-BAŞVURULARDA:

1) Alanında en az lisans düzeyinde öğrenim görmüş,

2) Alanında en az 5 yıl öğretmenlik yapmış,(askerlikte geçen süreler hariç)

3) Öğretmenlikteki son üç yıllık sicil notu ortalaması en az 80,

4) Aylıktan kesme veya maaş kesiminden daha ağır bir ceza almamış,

olmak şartları aranır.

B-ATAMALARDA PUAN EŞİTLİĞİ DURUMUNDA;

1) Alanında lisans üstü düzeyde öğrenim görmüş olanlara;

2) Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Sınavında en az C düzeyinde başarılı olanlara,

3) Alanlarında eser vermiş olanlar ile bilimsel yayın organlarında makaleleri yayımlanmış bulunanlara,

4)Aylıkla ya da takdir veya teşekkür belgesi ile ödüllendirilmiş olanlara,

5) Alanında en az iki haftalık hizmet içi eğitim kursuna katılmış olanlara,

yukarıdaki sıralamaya göre öncelik tanınır.

Belirlenen şartları taşıyan ve sınava başvurmak isteyenler Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce hazırlanan forma uygun olarak elektronik ortamda 26 Mayıs ? 09 Haziran 2006 tarihleri arasında bulundukları yerlerdeki İl Millî Eğitim Müdürlüklerine müracaat edeceklerdir.

İlgi (d) Yönetmelik uyarınca, zorunlu çalışma yükümlülüğüne tabî illerde çalışan öğretmenlerden, zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamamış olanlar ile henüz zorunlu çalışma yükümlülüğünü yerine getirmemiş olanlar, sadece zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunan illerdeki fen liselerini tercih edebileceklerdir.

Bakanlığımızca yapılan seçme sınavı ile fen liselerine atanan ve halen kadrolu olarak görev yapan öğretmenler, bu sınava müracaat edemeyeceklerdir.

C-İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNCE YAPILACAK İŞLEMLER :

Sınavların başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için, Millî Eğitim Müdürlüklerince başvuruların hatasız, eksiksiz ve düzenli bir şekilde kabul edilmesi büyük önem taşımaktadır.

Millî Eğitim Müdürünün görevlendireceği bir millî eğitim müdür yardımcısı veya şube müdürünün başkanlığında oluşturulacak komisyonca,elektronik ortamda yapılan başvurular bu açıklamalar doğrultusunda incelenecektir.

Yapılan inceleme sonucunda; sadece şartları uygun olanların başvuruları ile, branş branş bilgileri içeren liste aşağıda belirtilen hesap numarasına yatırılan banka dekontu ile birlikte bir örneği Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne en geç 16 Haziran 2006 tarihinde gönderilecektir.

Başvuru şartlarını taşıyan adaylardan sınava katılacak olanlar, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin, T.C. Ziraat Bankası Beşevler/Ankara şubesindeki 5500537/5001 numaralı Protokollü Sınavlar hesabına sınav ücreti olarak 30 YTL. (Otuz Yeni Türk Lirası) yatıracaklardır.Banka dekontunu ildeki komisyona teslim etmeyen adayların başvuruları işleme alınmayacaktır.

Başvuru şartlarını taşımadığı halde sınav ücreti yatıran adaylar ile, başvuruları geçersiz sayılan veya sınava katılmayanların sınav ücreti iade edilmeyecektir.

Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda, sadece şartları uygun olmayan adaylara duyuru yapılacağından, yazılı sınavına katılması uygun görülen adaylara ayrıca duyuruda bulunulmayacaktır. Sınava katılacak öğretmenlerin izin işlemleri mahallinde çözümlenecek, yol, barınma ve diğer harcamalar ilgililerce karşılanacaktır.

C-SEÇME SINAVI:

Seçme sınavı, yazılı (test) ve mülâkat olarak iki aşamada yapılacaktır. Bu açıklamalara göre müracaat eden adaylardan başvuruları kabul edilenler, alan bilgilerinin ölçülmesi amacıyla, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Sınavlar Dairesi Başkanlığınca, 26 Haziran 2006 günü saat 10.00'da Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce Antalya, Ankara, İzmir, İstanbul, İzmir,Erzurum ve Trabzon illerinde belirlenecek yerlerde test sınavına alınacaklardır. Adaylar, belirtilen gün ve saatte yanlarında sınava giriş belgesi ile fotoğraflı kimlik belgelerini hazır bulunduracaklardır. Test sınavı ilgili mevzuatı gereği 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek, 60 puan ve daha yukarı puan alanlar başarılı sayılacaklardır. Başarılı olanlardan, her branştan en yüksek puan alandan başlayarak ihtiyaç duyulan sayının iki katı kadar öğretmen Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce daha sonra duyurulacak yer ve saatte mülâkata çağrılacaktır.

Başarılı sayılan adaylara, duyuru Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce yapılacaktır. Seçme sınavı ile ilgili gerekli bilgiler Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Dairesi Başkanlığı Halkla İlişkiler Bölümü-Teknikokullar/Ankara adresinden ve 0(312) 497 40 16-497 40 07-08 numaralı telefonlar ile 0(312) 499 42 04 nolu fakstan da alınabilecektir.

Yazılı sınavlarla ilgili itirazlar en geç 10 (on) gün içerisinde Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne yapılacaktır.

Ayrıca, ilgi (e) norm kadro uygulaması dikkate alınarak, adaylar tercihlerini Personel Genel Müdürlüğünün yayınlayacağı norm ihtiyacına göre elektronik ortamda yapacaklardır.

Bu açıklamalarda belirtilen şartları taşımadığı sonradan tespit edilen adaylar, sınavlarda başarılı sayılmış olsalar bile, sınavı iptal edilecek ve herhangi bir hak talep edemeyecektir.

Seçme sınavı sonunda, tercih ettikleri okul veya okullardan birine ilgi (d) Yönetmeliğe göre ataması yapılanların, aynı yönetmelik çerçevesinde geçerli sayılabilecek mazeretleri dışında, atama işlemleri iptal edilmeyecektir.

Konunun İlinizde bulunan ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarına duyurulmasını önemle rica ederim.

Kerem ALTUN

Bakan a.

Genel Müdür

T.C.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü

Sayı : B.08.0.OGM.0.09.01.01.379

Konu : Anadolu Güzel Sanatlar Liselerine Öğrenci Alımı

24.05.2006 / 6455

GENELGE

2006/ 46

İlgi:Millî Eğitim Bakanlığı Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Yönetmeliği

2006-2007 öğretim yılında Anadolu güzel sanatlar liselerine öğrenci alımları ile ilgili iş ve işlemler; ilgi yönetmelik, Ek-1'deki açıklamalar ve aşağıda belirtilen takvim doğrultusunda yürütülecektir.

1. Öğrenciler Anadolu güzel sanatlar liselerine ders yılı sonundan itibaren 31 Temmuz 2006 tarihi mesai bitimine kadar doğrudan veya posta ile müracaat edeceklerdir. Ancak, postadaki gecikmeler nedeniyle zamanında ulaşmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

2. Öğrencilerin yetenek sınavları; Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, İstanbul Avni Akyol Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi ve İzmir Işılay Saygın Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müdürlüğünce 07-09 Ağustos 2006, diğer Anadolu güzel sanatlar lisesi müdürlüklerince 14-16 Ağustos 2006 tarihlerinde ilgi yönetmeliğin 9'uncu maddesi çerçevesinde yapılacaktır.

3. Sınav sonuçları; Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, İstanbul Avni Akyol Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi ve İzmir Işılay Saygın Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinde 11 Ağustos 2006, diğer Anadolu güzel sanatlar liselerinde 18 Ağustos 2006 tarihinde Resim ve Müzik alanları için ayrı ayrı olmak üzere kontenjan kadar asıl ve yedek listeler belirlenerek, 21 Ağustos 2006 tarihi mesai saati sonuna kadar okulda görülebilecek şekilde ilân edilecektir.

4. Öğrencilerin kesin kayıtları, tüm okullar için 22-25 Ağustos 2006 tarihleri arasında yapılacaktır.

5. Açık kontenjan bulunması durumunda; yedek listeden puan sırasına göre açık kontenjan kadar kesin kayıt yaptırmaya hak kazananlar tespit edilerek, 25 Ağustos 2006 tarihi mesai saati sonunda okul müdürlüklerince ilân edilecek ve durum öğrenci velilerine en seri şekilde duyurulacaktır.

6. Yedek listeden kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtları, 04-05 Eylül 2006 tarihleri arasında yapılacaktır.

7. Belirlenen tarihler dışında öğrenci kayıt-kabulleri yapılmayacak ve açık kontenjan bulunması hâlinde yeni öğrenci alımına gidilmeyecektir.

8. Bu tarihten sonra açık kontenjanı bulunan okullar ile hiç yedek listesi bulunmayan okullar 08 Eylül 2006 tarihi mesai saati sonuna kadar [email protected] adresine ve Bakanlığın 0312 418 07 39 nolu faksına bilgi vereceklerdir.

Konunun ilinizdeki ilgili öğretim kurumu müdürlüklerine duyurulması ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi hususunda,

Gereğini rica ederim.

EKLER:

EK-1 Açıklamalar

EK-2 Form dilekçe

EK-3 Not Durum çizelgesi

EK-4 Sınav giriş belgesi

EK-5 Okul kontenjan listesi

EK-1

ANADOLU GÜZEL SANATLAR LİSELERİNE

BAŞVURU İLE İLGİLİ YAPILACAK İŞLER

A-BAŞVURU ŞARTLARI VE ŞEKLİ

Anadolu güzel sanatlar lisesi yetenek sınavına müracaat edecek öğrencilerin şu şartları taşımaları gerekir.

1. İlköğretim okulunu o yıl bitirenlerden;

a) Diploma notu en az 3.00,

b) Girecekleri alanla ilgili dersin, 4'üncü, 5'inci, 6'ncı, 7'nci ve 8'inci sınıflarına ait yıl sonu notlarının aritmetik ortalaması en az 4.00, olan öğrenciler sınava girmek üzere tercih ettikleri okula (Ek-2) form dilekçe ile başvurabilirler.

2. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki okullardan mezun olan öğrenciler; diploma notunun en az 3.00, girecekleri alanla ilgili dersin 4'üncü, 5'inci, 6'ncı, 7'nci ve 8'inci sınıflarına ait yıl sonu notlarının aritmetik ortalamasının en az 4.00,

3. Öğrenimlerinin bir kısmını yurt dışında yaparak sınavlara başvurunun yapıldığı ders yılı başında 8 inci sınıfa kaydolan öğrencilerden, diploma notu 3.00 ve gireceği alanla ilgili dersin yalnız 8'inci sınıfa ait yıl sonu notunun en az 4.00,

4. Öğrenimlerini yurt dışında tamamlayarak denkliğini yaptıran öğrencilerin, diploma notu 3.00 ve girecekleri alanla ilgili dersin 8'inci sınıfa ait yıl sonu notunun en az 4.00 olduğunu belgelendirerek, yetenek sınavına girmek için tercih ettikleri Anadolu güzel sanatlar lisesi müdürlüğüne başvurabilirler.

Öğrenciler, ders kesiminden itibaren ilköğretim okulu müdürlüklerinden alacakları not durum çizelgesi ile Ek-5'teki Tablo-1 ve 2'deki okullardan en çok birer okulu tercih ederek EK-2'deki form dilekçe ile ayrı ayrı başvuruda bulunabilirler. Aynı tablodan iki okulu veya farklı alanları tercih edemezler.

B-İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRLÜKLERİNCE YAPILACAK İŞLER

1) Başvuru şekli ve sınavlarla ilgili hususları öğrencilere duyurur.

2) Başvuruda bulunan öğrencilerin girmek istediği alanla ilgili 4'üncü, 5'inci, 6'ncı, 7'nci ve 8'inci sınıflarına ait yıl sonu notlarının aritmetik ortalamalarını tespit eder.

3) Başvuru şartlarını taşıyanlardan isteyenlere (Ek-3) ?Not Durum Çizelgesi? ni düzenleyerek verir.

Tablo-1 ve Tablo-2'deki okulları ayrı ayrı tercih etmek isteyenlere de ?Not Durum Çizelge?lerini düzenleyerek verir.

C-ANADOLU GÜZEL SANATLAR LİSESİ MÜDÜRLÜKLERİNCE YAPILACAK İŞLER

1) Başvuruda bulunan öğrencilerin sınav giriş belgelerini düzenleyerek (Ek-4), ilgili öğrencilere gönderir ve sınava girmelerini sağlar.

2) Öğrencilerin alanlara göre listelerini hazırlar.

3) Her alan için; ilgili mevzuatına göre alan şefi ile alan öğretmenlerinden meydana gelen ve en az 3 üyeden oluşan sınav komisyonunu oluşturur.

4. Sınavlardan önce, öğrenci alımlarına esas teşkil edecek komisyonca belirlenmiş sınav esaslarını öğrencilere duyurur.

5) Sınav komisyonlarının görevlerini belirleyerek ilgililere duyurur.

6) Ön kayıt başvuruları çok olduğunda, sınavdan önce belirlenecek esaslara göre ön eleme sınavının yapılmasını sağlar.

7) Sınavların ilgili mevzuatına göre en iyi şekilde yapılmasını sağlar.

8) Sınavlar sonunda komisyonca belirlenen esaslar çerçevesinde asıl ve yedek olarak kazananları tespit eder ve listeler halinde okulda duyurur.

9) Belirlenen takvim çerçevesinde, öğrencilerin kayıt ve kabul işlemlerini sonuçlandırır.

T.C.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü

Sayı : B.08.0.OGM.0.09.01.01.379

Konu :Spor Liselerine Öğrenci Alımı

24.05.2006 / 6454

GENELGE

2006 / 45

İlgi : Millî Eğitim Bakanlığı Spor Liseleri Yönetmeliği

2006-2007 öğretim yılında spor liselerine öğrenci alımları ile ilgili iş ve işlemler; ilgi yönetmelik, EK-1 deki açıklamalar ve aşağıda belirtilen takvim doğrultusunda yürütülecektir.

1. Öğrenciler spor liselerine ders yılı sonundan itibaren 31 Temmuz 2006 tarihi mesai bitimine kadar doğrudan veya posta ile müracaat edeceklerdir. Ancak, postadaki gecikmeler nedeniyle zamanında ulaşmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

2. Öğrencilerin yetenek sınavları; spor lisesi müdürlüklerince 21-23 Ağustos 2006 tarihlerinde ilgi yönetmeliğin 9'uncu maddesi çerçevesinde yapılacaktır.

3. Sınav sonuçları; kontenjan kadar asıl ve yedek listeler belirlenerek, 25 Ağustos 2006 tarihi mesai saati sonuna kadar okulda görülebilecek şekilde ilân edilecektir.

4. Öğrencilerin kesin kayıtları 28-31 Ağustos 2006 tarihleri arasında yapılacaktır.

5. Açık kontenjan bulunması durumunda; yedek listeden puan sırasına göre açık kontenjan kadar kesin kayıt yaptırmaya hak kazananlar tespit edilerek, 31 Ağustos 2006 tarihi mesai saati sonunda okul müdürlüklerince ilân edilecek ve durum öğrenci velilerine en seri şekilde duyurulacaktır.

6. Yedek listeden kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtları, 05-07 Eylül 2006 tarihleri arasında yapılacaktır.

7. Belirlenen tarihler dışında öğrenci kayıt-kabulleri yapılmayacak ve açık kontenjan bulunması hâlindeyeni öğrenci alımına gidilmeyecektir.

8. Bu tarihten sonra açık kontenjanı bulunan okullar ile hiç yedek listesi bulunmayan okullar 08 Eylül 2006 tarihi mesai saati sonuna kadar [email protected] adresine ve Bakanlığın 0312 418 07 39 nolu faksına bilgi vereceklerdir.

Konunun ilinizdeki ilgili öğretim kurumu müdürlüklerine duyurulması ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi hususunda,

Gereğini rica ederim.

EKLER

EK-1 Açıklamalar

EK-2 Form dilekçe

EK-3 Not durum çizelgesi

EK-4 Sınav giriş belgesi

EK-5 Okul kontenjan listesi

EK-1

SPOR LİSELERİ İLE İLGİLİ YAPILACAK İŞLER

A-BAŞVURU ŞARTLARI VE ŞEKLİ

Spor lisesi yetenek sınavına müracaat edecek öğrencilerin şu şartları taşımaları gerekir.

1. İlköğretim okulunu o yıl bitirenlerden;

a) Yurt içindeki okullar ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki okulların 4'üncü, 5'inci, 6'ncı, 7'nci ve 8'inci sınıflarına ait Beden Eğitim dersinin yıl sonu notlarının aritmetik ortalaması en az 4.00,

b) Öğrenimlerinin bir kısmını yurt dışında yaparak sınavlara başvurunun yapıldığı öğretim yılı başında 8'inci sınıfa kaydolan öğrencilerden Beden Eğitimi dersinin yalnız 8'inci sınıfa ait yıl sonu notunun en az 4.00,

c) Öğrenimlerini yurt dışında tamamlayarak denkliğini yaptıran öğrencilerin öğrenimlerinin son beş yılına ait Beden Eğitimi dersinin yıl sonu notlarının aritmetik ortalamasının en az 4.00,

d) Beden Eğitimi ve spor yapmasına engel hâli bulunmadığını belirten, tek tabipten alınmış sağlık raporu olduğunu belgelendiren öğrenciler yetenek sınavına girmek için tercih ettikleri spor lisesi müdürlüklerine form dilekçe (Ek-2) ile başvurabilirler.

Öğrenciler, mezun oldukları ilköğretim okulu müdürlüklerinden alacakları not durum çizelgesi ile Tablo-1'deki okullardan bir okulu tercih ederek EK-2'deki form dilekçe ile başvuruda bulunabilirler.

Öğrenciler birden fazla okulu tercih edemezler.

B-İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRLÜKLERİNCE YAPILACAK İŞLER

1) Başvuru şekli ve sınavlarla ilgili hususları öğrencilere duyurur.

2) Başvuruda bulunan öğrencilerin beden eğitimi dersleri ile ilgili 4'üncü, 5'inci, 6'ncı, 7'nci ve 8'inci sınıflarına ait yıl sonu notlarının aritmetik ortalamalarını tespit eder.

3) Başvuru şartlarını taşıyanlardan isteyenlere (Ek-3) ?Not Durum Çizelgesi? ni düzenleyerek verir.

C-SPOR LİSESİ MÜDÜRLÜKLERİNCE YAPILACAK İŞLER

1) Başvuruda bulunan öğrencilerin sınav giriş belgelerini düzenleyerek (Ek-4), ilgili öğrencilere gönderir ve sınava girmelerini sağlar.

2) Sınava girmesi uygun görülen öğrencilerin listelerini hazırlar.

3)Okul müdürünün başkanlığında en az üç beden eğitimi öğretmeninden oluşan sınav komisyonunu oluşturur.

4. Sınavlardan önce, öğrenci alımlarına esas teşkil edecek komisyonca belirlenmiş sınav esaslarını öğrencilere duyurur.

5) Sınav komisyonlarının görevlerini belirleyerek ilgililere duyurur.

6) Sınavların ilgili mevzuatına göre en iyi şekilde yapılmasını sağlar.

7) Sınavlar sonunda komisyonca belirlenen esaslar çerçevesinde asıl ve yedek olarak kazananları tespit eder ve listeler halinde okulda duyurur.

8) Belirlenen takvim çerçevesinde, öğrencilerin kayıt ve kabul işlemlerini sonuçlandırır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber