KPSS/2 Sınav Kılavuzu

Ortaöğretim okullarından veya önlisans programlarından (lise, meslek lisesi, iki yıllık meslek yüksekokulları ve dengi açıköğretim) mezun olanlar ile mezun olabilecek durumda bulunanların girebileceği KPSS/2 sınavına yönelik kılavuz ÖSYM tarafından yayımlanmıştır. Kılavuza göre, lisans diplomasına sahip adaylar önlisans veya ortaöğretim düzeyinde, önlisans diplomasına sahip adaylar ise ortaöğretim düzeyinde 2006-KPSS/2.ye başvuramayacak, Lisans düzeyinde öğrenci olup 2006-KPSS/1.e başvurmuş olan adaylar, 2006-KPSS/2.ye başvurdukları takdirde, bu adayların 2006-KPSS/1 başvuruları iptal edilecektir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Mayıs 2006 10:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2006

KAMU PERSONEL

SEÇME SINAVI/2

(2006-KPSS/2)

ORTAÖĞRETİM VE ÖNLİSANS DÜZEYİ

2006-KPSS/2.YE BAŞVURMA SÜRESİ:

Bankaya Ücret Yatırma: 22 Mayıs 2006 . 26 Haziran 2006

Başvurma : 24 Mayıs 2006 . 28 Haziran 2006

2006-KPSS/2 TARİH VE SAATİ: 17 Eylül 2006, 09:30

KILAVUZ ÜCRETİ: 2,00 YTL

BAŞVURU HİZMET BEDELİ : 3,00 YTL

SINAV ÜCRETİ: 35,00 YTL

(Bu Kılavuzda yer alan bütün ücretlere KDV dahildir.)

ADRESİMİZ

a) Başvurma, sınav ve sınav sonuçları konusunda adaylarca gönderilecek her tür dilekçe için:

ÖSYM - SHB 06538 - Bilkent / ANKARA

Faks: (312) 298 85 30

b) Resmi kurumlarca gönderilecek yazılar veya ÖSYM'yi bir bütün olarak ilgilendiren genel ve özel nitelikteki dilekçeler için:

ÖSYM Başkanlığı

06538 - Bilkent / ANKARA

c) Telefon Numaraları:

(312) 298 80 50 (Çok Hatlı Santral) ÖSYM

d) Internet Adresi: http://www.osym.gov.tr

e) ÖSYM İstanbul Üsküdar Bürosu:

Hakimiyet-i Milliye Cad. No: 83 Üsküdar / İSTANBUL

DİKKAT: 2006 Kamu Personel Seçme Sınavı/2 (2006-KPSS/2) ile ilgili olarak bu Kılavuzda yer alan kurallar, Kılavuzun yayım tarihinden sonra yürürlüğe girebilecek yasama, yürütme ve yargı organlarının kararları gerekli kıldığı takdirde değiştirilebilir. Böyle durumlarda izlenecek yol, ÖSYM tarafından belirlenir ve kamuoyuna duyurulur.

1. GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR

1.1 2006 Kamu Personel Seçme Sınavı/2 (2006-KPSS/2), 18.03.2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile (Resmi Gazete: 03.05.2002 tarihli ve 24744 sayılı) yürürlüğe konulan "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" (Bundan sonra Yönetmelik olarak anılacaktır.) ve bu Yönetmelik uyarınca Devlet Personel Başkanlığı ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından hazırlanan 03.05.2002 tarihli .Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar ile İlgili Usul ve Esaslar. hükümlerine göre düzenlenmiştir.

1.2 Yukarıda sözü edilen Yönetmeliğin 2. maddesinde, kamu görevlerine ilk defa atama yapılacak kadrolar A Grubu Kadrolar ve B Grubu Kadrolar olmak üzere ikiye ayrılmıştır.

a) A Grubu Kadrolar; Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel

yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

b) B Grubu Kadrolar; kadroları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile

kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu

kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

1.3 Adalet Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı ile İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarının Bakanlık Teftiş Kurulları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Askeri Adalet Teftiş Kurulları ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 1. maddesinin 3. fıkrasında sayılanlar ile Devlet Senfoni Orkestraları ve Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Sanatçıları bu Yönetmeliğin kapsamı dışındadır.

1.4 2006-KPSS/2 ortaöğretim okullarından veya önlisans programlarından (lise, meslek lisesi, iki yıllık meslek yüksekokulları ve dengi açıköğretim) mezun olanlar ile mezun olabilecek durumda bulunanlar içindir (Bk. 2.1).

1.5 Kamu kurum ve kuruluşlarının B Grubu Kadrolarına ilk defa atanacakların geçerli bir KPSS puanına sahip olmaları zorunludur. 2004-KPSS sonuçlarının geçerlilik süresi iki yıl uzatılmış olduğundan, 2004-KPSS'ye girerek geçerli bir KPSS puanı elde etmiş olanların 2006-KPSS/2'ye girme zorunluluğu yoktur. Ancak, bu durumdaki adaylar isterlerse puanlarını yükseltmek için 2006-KPSS/2.ye girebilirler.

KPSS puanlarını yükseltmek isteyenler ile geçerli KPSS puanı bulunmayan adaylar bu Kılavuzda belirlenen kurallara göre 2006-KPSS/2'ye başvurabileceklerdir.

1.6 B Grubu Kadrolar için yapılacak yerleştirmelerde adayların geçerliliğini korumakta olan ilgili sınav puanlarından yüksek olanı kullanılacaktır.

1.7 Kamu kurum ve kuruluşlarının 2006 yılı içinde açıktan atama izni alınmış B Grubu boş kadroları ve pozisyonları bu Kılavuzda yer almamaktadır. Bu kadrolar, 2006-KPSS/1 ve

2006-KPSS/2 sonuçları belli olduktan sonra ÖSYM'nin hazırlayacağı Tercih Kılavuzunda yer alacaktır. B Grubu Kadrolara yerleştirme, kadro sayısı, adayların tercihleri ve ilgili puanları göz önünde tutularak ÖSYM tarafından gerçekleştirilecektir.

1.8 Yönetmelik kapsamına girmeyen yurtiçindeki ve yurtdışındaki kurum ve kuruluşlar, istedikleri takdirde, bu sınavın sonuçlarını amaçları doğrultusunda kullanabilirler.

1.9 2006-KPSS/2 sonuçları sınav tarihinden itibaren iki yıl geçerlidir.

1.10 2006-KPSS/2, 17 Eylül 2006 tarihinde bir oturumda, 81 il merkezi, 69 ilçe merkezi ve Lefkoşa'da yapılacaktır.

1.11 Sınavda çoktan seçmeli sorulardan oluşacak testler uygulanacak, cevaplar cevap kağıtlarına işaretlenecek, cevap kağıtları ÖSYM.de optik okuyucularla okunacak ve bilgisayarla

değerlendirilecektir.

1.12 Sınav sonuçları, adayların adreslerine postalanacaktır. B Grubu Kadrolar için adaylar ÖSYM'nin tercihlerle ilgili basın yoluyla yapacağı duyuruya göre hareket edeceklerdir.

1.13 Bir adayın sınavının geçerli sayılarak cevap kağıdının değerlendirilebilmesi için, sınava, Sınava Giriş ve Kimlik Belgesinde yazılı olan salonda girmesi ve sınavda bu belgeyi görevlilere teslim etmiş olması, kopya eylemine karışmamış olması, cevap kağıdına T.C. Kimlik Numarasını doğru olarak kodlaması, soru kitapçığının kapağına T.C. Kimlik Numarasını, adını ve soyadını yazmış olması, kullandığı soru kitapçığının türünü cevap kağıdına doğru olarak işaretlemiş olması, cevaplarını soru kitapçığına değil, cevap kağıdına işaretlemiş olması,

soru kitapçığını, cevap kağıdını, Sınava Giriş ve Kimlik Belgesini eksiksiz olarak sınav görevlilerine teslim etmesi, sınavın diğer kurallarına uyması (Bk.3.4 ve 3.6) zorunludur. Bu kurallara uymayan adayların sınavları iptal edilir.

1.14 Başvurusu geçersiz sayılan, sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya sınavdan çıkarılan, sınavda başarı sağlayamayan veya sınavı geçersiz sayılan, ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran, aynı işlem için birden fazla ödeme yapmış olan adayların ödedikleri ücretler geri verilmez. Adaylardan alınan sınav ücretleri gelecek dönemlere devredilmez.

1.15 KPSS.ye başvuranlardan Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi veya KPSS Sonuç Belgesi eline geçmeyen, belgelerinin kaybolduğuna inanan ya da belgelerini aldıktan sonra kaybeden adaylar, mutlaka bu Kılavuzun sonuna eklenmiş olan .Genel Amaçlı Dilekçe Örneği.nin fotokopisini kullanarak Merkezimize başvuracaklardır. Bu dilekçenin işleme konabilmesi için bu Kılavuzun arka sayfasındaki ÖSYM.nin banka hesabına 3,50 YTL.nin yatırıldığını gösterir banka dekontunun eklenmesi gerekir. Adaylar yazdıkları dilekçeyi PTT kanalıyla .ÖSYM-SHB. adresine gönderebilirler veya şahsen ÖSYM'ye verebilirler. Sınava bir hafta kalıncaya kadar Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi ile ilgili Merkezimize ulaşan dilekçeler işleme konur; daha sonra gelen dilekçeler işleme konmaz. Sınava bir haftadan daha az bir süre kaldığında Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi posta ile gönderilmez, bu belge ÖSYM.ye ya da adayın sınava gireceği il/ilçenin sınav merkezi yöneticiliğine şahsen başvurularak alınabilir.

Dilekçe ile Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi isteyen adayların zamanı iyi hesaplamaları, cevabın kendilerine sınavdan önce ulaşıp ulaşmayacağını iyice düşünmeleri ve buna göre hareket etmeleri yararlarına olacaktır.

Sınava Giriş ve Kimlik Belgesindeki fotoğrafta sorun olan adayların bu sorunlarını ÖSYM.ye başvurmak suretiyle çözmeleri gerekir.

1.16 Sınav sonuçlarının incelenmesini isteyen adaylar, sınav sonuçlarının internetle adaylara duyurulduğu tarihten itibaren en geç 30 gün içinde yazılı olarak ÖSYM.ye başvurabilirler. Süre

hesabında ÖSYM Genel Evrak Biriminin adayın dilekçesi üzerine bastığı tarih damgası esas alınır. Bu adayların inceleme masrafları karşılığı, bu Kılavuzun arka sayfasındaki ÖSYM.nin banka hesabına 5,00 YTL yatırmaları ve bu ücreti yatırdıklarını gösteren banka dekontunun fotokopisini dilekçelerine eklemeleri gerekir.

Sınav evrakı ÖSYM.de sınav tarihinden itibaren 100 takvim günü saklandıktan sonra imha edilir.

1.17 Engelli adaylar sınav sırasında yardımcı istedikleri takdirde, bir üniversite veya devlet hastanesinden alacakları engel durumlarını gösteren ve üzerinde adayın T.C. Kimlik Numarası

bulunan sağlık kurulu raporunu, kendi durumlarını ayrıntılı olarak anlatan bir dilekçe ekinde, yeni adaylar başvuru merkezi yetkilisine vermek, eski adaylar bu belgeleri ÖSYM.ye posta ile göndermek zorundadırlar.

Sınavda, gerekli olduğu hallerde bu adaylar için okuyucu / işaretleyici görevlendirilecek, okuyamayacak derecede görme engelli olan adaylara karmaşık şekillere dayalı sorular sorulmayacak, bu adayların sınav puanları sınavda sorulmayacak sorular göz önünde tutularak hesaplanacaktır. Bu adayların dışındaki engelli adayların sınav sonuçlarının değerlendirilmesi diğer adaylar gibi yapılacaktır.

1.18 Adaylar beyan ettikleri bütün bilgilerin doğruluğundan sorumludurlar. Bir adayın beyanının gerçeğe uymadığı tespit edildiği takdirde bu aday, aradan geçen süreye bakılmaksızın bu

sınavdan elde ettiği tüm haklarını kaybedecektir.

1.19 Sınav sonuçlarının geçerli sayılabilmesi için bir adayın bu kılavuzdaki tüm kurallara uyması zorunludur. Bu kurallara uymayan adayların sınavları iptal edilecektir. Sınavdan sonra bile olsa bu kurallara uymadığı saptanan adayların, sınav sonuçlarından doğan hakları iptal edilecektir.

1.20 Sınava girme hakkı olmadığı halde sınava girip yüksek puan almak memur olarak atanma hakkı doğurmaz.

1.21 Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) işçi istihdamında 2006-KPSS/2 sonuçlarının kullanılması ile ilgili duyurusu bu Kılavuzun 10. sayfasındadır.

2. B A Ş V U R M A

2.1 BAŞVURMA KOŞULLARI

2006-KPSS/2'ye ortaöğretim okullarından veya önlisans programlarından mezun olanlar ile mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir. Adayların B Grubu Kadrolar için ÖSYM'ye tercihlerinin ulaştığı tarihte mezun durumda olmaları şarttır. (Memurlar.net'in notu: Boş kadrolar sınav sonrasında ÖSYM tarafından açıklanacaktır. Boş kadrolara başvuru sırasında mezun olmak gerekmektedir)

Yukarıdaki koşullardan herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, KPSS.ye alınmış olsalar bile bu sınav sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmazlar.

2004-KPSS.ye ortaöğretim düzeyinde girmiş adaylardan, öğrenim düzeyinde 2006-KPSS/2.ye başvuru tarihine kadar değişiklik olanların, 2006-KPSS/2.ye önlisans düzeyinde girmeleri gerekir. Lisans diplomasına sahip adaylar önlisans veya ortaöğretim düzeyinde, önlisans diplomasına sahip adaylar ise ortaöğretim düzeyinde 2006-KPSS/2.ye başvuramazlar.

Lisans düzeyinde öğrenci olup 2006-KPSS/1.e başvurmuş olan adaylar, 2006-KPSS/2.ye başvurdukları takdirde, bu adayların 2006-KPSS/1 başvuruları iptal edilir.

2.2 BAŞVURMA İŞLEMLERİ

Görmek için tıklayın.

2.3 ADAY BİLGİ FORMU

2006-KPSS/2 Aday Bilgi Formu, kimlik bilgileri, öğrenim bilgileri, sınav merkezleri ve iletişim bilgileri olmak üzere dört bölümden oluşmaktadır. Bu bilgileri Aday Bilgi Formuna doğru ve eksiksiz yazmak adayın sorumluluğundadır.

2.3.1 T.C. KİMLİK NUMARASI

Nüfus cüzdanlarında T.C. Kimlik Numarası bulunmayan adaylar, bağlı bulundukları İlçe Nüfus Müdürlüklerinden alacakları Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği.nden veya http://tckimlik.nvi.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaralarını öğrenebileceklerdir.

Uyruğu T.C. olmayan adaylar başvuru merkezinde Kılavuzu alırken yabancı uyruklu olduklarını söyleyecekler ve kendilerine yetkililerce T.C. Kimlik Numarası yerine geçecek 11 basamaklı bir numara verilecektir. Bu adaylar bankada ve bundan sonraki başvurularda bu numarayı kullanacaklardır.

2.3.2 SINAV MERKEZLERİ

2006-KPSS/2'nin yapılacağı sınav merkezleri ve kodları, "2006-KPSS/2 SINAV MERKEZLERİ VE KODLARI" listesinde gösterilmiştir. Bu listede görüldüğü gibi, büyüklüğü ve ulaşım güçlükleri nedeniyle İstanbul ili beş ayrı sınav bölgesine ayrılmış durumdadır. Bu listede her ilin il kodu o ilin trafik kodudur. İl merkezinde yapılacak sınavlar için ilin trafik kodunun sonuna "0" eklenmiştir. Sınava gireceğiniz kenti bildirmek için Aday Bilgi Formunda "14. SINAV MERKEZLERİ" alanını bulunuz. Bu alanda "1. TERCİH" ve "2. TERCİH" başlıklarını taşıyan iki yer bulunmaktadır. Bu yerlere, sınava girmek istediğiniz sınav merkezlerinin adlarını ve kodlarını istek sıranıza göre yazınız. İkinci tercihin işlem görebilmesi için birinci tercihte gösterilen merkezden farklı bir merkez olması gerekmektedir.

ÖSYM gerektiğinde, listede yazılı merkezlere ek olarak yeni sınav merkezleri açabilir veya listede yazılı sınav merkezlerinden bazılarını iptal edebilir. Kapasitesi dolmuş veya iptal edilmiş sınav merkezlerini isteyen adayların bir kısmı, kapasitesi dolmamış sınav merkezlerine atanır. Böyle durumlarda sınava gireceğiniz yeri saptama yetkisi Merkezimize aittir. Sınava girmek istediği merkezlerin kodlarını yazmayan adaylar, herhangi bir sınav merkezine atanırlar. Adayların atandıkları sınav merkezleri değiştirilemez. Bu nedenle tercih ettiğiniz sınav merkezlerinin kodlarının doğru yazıldığını kontrol ediniz.

2.3.3 MEZUN OLUNAN/OLUNACAK ÜNİVERSİTE

Önlisans programlarından mezun olan veya mezun olabilecek durumda bulunan adaylar, üniversitelerinin kodunu Tablo-2'den bulacaklar ve bu kodu ilgili alana yazacaklardır. Ortaöğretim

mezunları bu alanı boş bırakacaklardır.

2.3.4 MEZUN OLUNAN/OLUNACAK ÖNLİSANS PROGRAMI VEYA ORTAÖĞRETİM ALANI

Adaylar, sınava ortaöğretim düzeyinde giriyorlarsa mezun oldukları/olacakları ortaöğretim alanının kodunu Tablo-3A'dan, sınava önlisans düzeyinde giriyorlarsa mezun oldukları/olacakları önlisans programının kodunu Tablo-3B'den bulacaklar ve bu programın/alanın kodunu ilgili alana yazacaklardır.

2.3.5 MEZUNİYET TARİHİ

Aday Bilgi Formunun doldurulduğu tarihte mezun durumda olmayan adaylar bu alanı boş bırakacaklardır. Mezun durumda bulunan adaylar bu alana Aday Bilgi Formunun 12. alanında yazmış oldukları önlisans programından veya ortaöğretim alanından mezun oldukları tarihi yazacaklardır.

2.4 BAŞVURUDA ÖZEL DURUMLAR

Başvuru süresince hastalık, tutukluluk, yurtdışında bulunma (eğitim, tedavi vb.) sebebiyle bir başvuru merkezine gitmesi mümkün olamayan adaylar başvuru süresi içinde aşağıda gösterilen belgeleri bir zarf içinde ÖSYM.ye posta ile gönderebilirler veya elden teslim ettirebilirler.

? Son üç ay içinde cepheden, başı açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş bir fotoğraf yapıştırılmış ve aday tarafından doldurulmuş olan 2006-KPSS/2 Aday Bilgi Formu

? Hastalık, tutukluluk, yurtdışında bulunma vb. nedenlerini ve sürelerini belirten resmi bir belge

? Öğrenim bilgilerinin yer aldığı diploma, transkript, karne vb. onaylı bir belge

? Fotoğraflı ve onaylı bir kimlik belgesinin (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport vb.) onaylı bir örneği

? Sınav ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontu

2.5 BAŞVURULARIN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR

Fotoğraf, başı açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde Başvuru Merkezinde çekilmemişse veya böyle bir fotoğraf Aday Bilgi Formuna yapıştırılmamışsa, Bu Kılavuzda belirtilen özel durumlar dışında, Aday Bilgi Formu aday tarafından ÖSYM'ye gönderilmişse, Başvurma koşullarından (Bk. 2.1) herhangi biri sağlanmamışsa başvurular geçersiz sayılacaktır.

Aday Bilgi Formundaki bilgilerin gerçeğe uygun olmasından aday sorumludur. Eksik ya da yanlış bilgilerden adayların yararına doğacak sonuçlar geçersiz sayılır, zararına olacak sonuçlar

düzeltilmez. Adayın, yazdığı bilgilerdeki eksik ve yanlışlardan doğacak sonuçlarla ilgili itirazları dikkate alınmaz. Yanlış bilgi verildiğinin tespit edilmesi halinde, adayların sınav sonuçlarına ilişkin bütün hakları geçersiz sayılır.

2.6 SINAVDAN ÖNCE ADAYLARA GÖNDERİLECEK BELGELER

Sınava girilecek bina ve salonu gösteren fotoğraflı 2006-KPSS/2 Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi sınavdan önce başvurusu geçerli adayların adreslerine postalanacaktır.

3. S I N A V

3.1 SINAV TARİHİ VE SÜRESİ

2006-KPSS/2, 17 Eylül 2006 Pazar günü bir oturumda yapılacaktır. Sınavın süresi ikibuçuk saat (150 dakika) olacaktır.

2006-KPSS/2 SINAV MERKEZLERİ VE KODLARI

Kodu KPSS/2 Sınav Merkezi Kodu KPSS/2 Sınav Merkezi Kodu KPSS/2 Sınav Merkezi

010----- Adana - Merkez

011 ---- Adana - Ceyhan

012 ---- Adana - Kozan

020 ---- Adıyaman - Merkez

021 ---- Adıyaman - Gölbaşı

030 ---- Afyonkarahisar

040 ---- Ağrı

050 ---- Amasya - Merkez

051 ---- Amasya - Merzifon

060 ---- Ankara - Merkez

061 ---- Ankara - Polatlı

070 ---- Antalya - Merkez

071 ---- Antalya - Alanya

072 ---- Antalya - Manavgat

080 ---- Artvin - Merkez

081 ---- Artvin - Hopa

082 ---- Artvin - Arhavi

090 ---- Aydın - Merkez

091 ---- Aydın - Nazilli

092 ---- Aydın - Söke

100 ---- Balıkesir - Merkez

101 ---- Balıkesir - Bandırma

102 ---- Balıkesir - Edremit

110 ---- Bilecik

120 ---- Bingöl

130 ---- Bitlis - Merkez

131 ---- Bitlis - Tatvan

140 ---- Bolu

150 ---- Burdur

160 ---- Bursa - Merkez

161 ---- Bursa - Gemlik

162 ---- Bursa - İnegöl

170 ---- Çanakkale - Merkez

171 ---- Çanakkale - Çan

172 ---- Çanakkale - Biga

180 ---- Çankırı

190 ---- Çorum

200 ---- Denizli - Merkez

201 ---- Denizli - Acıpayam

210 ---- Diyarbakır - Merkez

211 ---- Diyarbakır - Bismil

212 ---- Diyarbakır - Ergani

220 ---- Edirne - Merkez

221 ---- Edirne - Keşan

222 ---- Edirne - Uzunköprü

230 ---- Elazığ

240 ---- Erzincan

250 ---- Erzurum

260 ---- Eskişehir

270 ---- Gaziantep - Merkez

271 ---- Gaziantep - Nizip

280 ---- Giresun - Merkez

281 ---- Giresun - Bulancak

290 -----Gümüşhane

300 -----Hakkari

310 -----Hatay - Antakya

311 -----Hatay - Dörtyol

312 -----Hatay - İskenderun

313 -----Hatay - Kırıkhan

314 -----Hatay - Reyhanlı

320 -----Isparta

330 -----Mersin - Merkez

331 -----Mersin - Anamur

332 -----Mersin - Silifke

333 -----Mersin - Tarsus

341 -----İstanbul - Kadıköy

342 -----İstanbul - Üsküdar

343 -----İstanbul - Beyoğlu

344 -----İstanbul - Beyazıt

345 -----İstanbul - Avcılar

350 -----İzmir - Merkez

351 -----İzmir - Bergama

352 -----İzmir - Menemen

353 -----İzmir - Ödemiş

354 -----İzmir - Tire

355 -----İzmir - Aliağa

360 -----Kars

370 -----Kastamonu

380 -----Kayseri - Merkez

381 -----Kayseri - Develi

390 -----Kırklareli - Merkez

391 -----Kırklareli - Lüleburgaz

400 -----Kırşehir

410 -----Kocaeli - İzmit

411 -----Kocaeli - Gebze

412 -----Kocaeli - Gölcük

413 -----Kocaeli - Karamürsel

414 -----Kocaeli - Körfez

420 -----Konya - Merkez

421 -----Konya - Akşehir

422 -----Konya - Ereğli

430 -----Kütahya

440 -----Malatya

450 -----Manisa - Merkez

451 -----Manisa - Akhisar

452 -----Manisa - Salihli

453 -----Manisa - Soma

454 -----Manisa - Turgutlu

460 -----Kahramanmaraş-Merkez

461 -----Kahramanmaraş-Elbistan

462 -----Kahramanmaraş-Göksun

470 -----Mardin

480 -----Muğla-Merkez

481 -----Muğla - Fethiye

482 -----Muğla - Milas

490 -----Muş

500 ---- Nevşehir

510 ---- Niğde

520 ---- Ordu - Merkez

521 ---- Ordu - Ünye

530 ---- Rize - Merkez

531 ---- Rize - Ardeşen

532 ---- Rize - Çayeli

540 ---- Sakarya - Adapazarı

541 ---- Sakarya - Hendek

550 ---- Samsun - Merkez

551 ---- Samsun - Bafra

552 ---- Samsun - Çarşamba

553 ---- Samsun - Havza

560 ---- Siirt

570 ---- Sinop

580 ---- Sivas

590 ---- Tekirdağ - Merkez

591 ---- Tekirdağ - Çorlu

600 ---- Tokat - Merkez

601 ---- Tokat - Turhal

602 ---- Tokat - Zile

603 ---- Tokat - Niksar

610 ---- Trabzon

620 ---- Tunceli

630 ---- Şanlıurfa - Merkez

631 ---- Şanlıurfa-Birecik

640 ---- Uşak

650 ---- Van - Merkez

651 ---- Van - Erciş

660 ---- Yozgat - Merkez

661 ---- Yozgat - Sorgun

670 ---- Zonguldak - Merkez

671 ---- Zonguldak - Ereğli

680 ---- Aksaray

690 ---- Bayburt

700 ---- Karaman

710 ---- Kırıkkale

720 ---- Batman

730 ---- Şırnak

740 ---- Bartın

750 ---- Ardahan

760 ---- Iğdır

770 ---- Yalova

780 ---- Karabük

790 ---- Kilis

800 ---- Osmaniye - Merkez

801 ---- Osmaniye - Kadirli

810 ---- Düzce

900 -----Lefkoşa

3.2 SORU KİTAPÇIĞI VE TÜRLERİ

Sınavda bir soru kitapçığı ve bir cevap kağıdı kullanılacaktır. Soru kitapçığı Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerini içerecektir. Bu testlerin içeriğine ilişkin bilgiler Tablo-1'de verilmiştir.

2006-KPSS/2'de kullanılacak soru kitapçıkları dört farklı türde basılacaktır. Dört tür soru kitapçığında da sorular birbirinin tamamen aynı olacak, ancak, soruların veya sorulardaki seçeneklerin sıralanışı değişecektir. Bu nedenle, her soru kitapçığı türünün cevap anahtarı farklı olacaktır. Soru kitapçığı türü, kitapçığın üzerinde ve iç sayfalarında büyük harflerle basılı olacaktır. Sınavda, adaylar, cevaplarını cevap kağıdında, cevapladıkları testlerle ilgili alanlara işaretleyeceklerdir.

3.3 SINAVIN KAPSAMI

Sınavda uygulanacak testlerin kapsamları Tablo-1.de gösterilmiştir.

TABLO-1

KPSS/2.DE UYGULANACAK TESTLERİN KAPSAMLARI

Genel Yetenek

1) Türkçe %50

a) Sözcük bilgisi %5

b) Dil bilgisi %10

c) Anlatım özellikleri %5

d) Okuduğunu anlama %30

2) Matematik %50

a) Sayılarla işlem yapma %10

b) Matematiksel ilişkilerden yararlanma %10

c) Problem çözme %20

d) Temel geometri bilgilerinden yararlanma %5

e) Tablo, grafik okuma ve yorumlama %5

1) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi %40

a) III. Selim.den itibaren Türk inkılabını hazırlayan etkenler %5

b) Ulusal Kurtuluş Savaşı %10

c) Atatürk ilke ve inkılapları %15

d) Atatürk dönemi: iç olaylar ve dış politika %10

2) Türkiye Coğrafyası %30

a) Türkiye.nin fiziki özellikleri %5

b) Türkiye.nin beşeri özellikleri %5

c) Türkiye.nin ekonomik özellikleri %20

3) Temel Yurttaşlık Bilgisi %15

a) Hukuk başlangıcı ve genel kamu hukuku,

devletler umumi ve özel hukuku %5

b) Anayasa %5

c) İdare %5

4) Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel ve Güncel Sosyoekonomik Konular %5

5) Türk Kültür ve Medeniyetleri %10

a) Selçuklular ve önceki dönem %5

b) Osmanlılar dönemi %5

3.4 SINAVA GİRERKEN ADAYLARIN YANLARINDA BULUNDURMASI GEREKEN BELGELER

a) 2006-KPSS/2 SINAVA GİRİŞ VE KİMLİK BELGESİ: Bu belgenin üzerinde, adayın fotoğrafı, kimlik bilgileri ile sınav tarihi ve saati, sınava girilecek bina ve salon yazılı olacaktır.

2006-KPSS/2 Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi olmayan veya bu belgenin fotokopisi veya faksı ile gelen adaylar kesinlikle sınava alınmayacaktır. Adaylar Sınava Giriş ve Kimlik Belgesini Salon Başkanına teslim etmek zorundadırlar.

b) FOTOĞRAFLI VE ONAYLI ÖZEL KİMLİK BELGESİ: Sınava girebilmek için 2006-KPSS/2 Sınava Giriş ve Kimlik Belgesinden başka, adayın kimliğini gösteren fotoğraflı ve soğuk damga ile onaylı bir belge (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport vb.) gerekmektedir.

c) BİR FOTOĞRAF: Sınavda salon görevlileri, 2006-KPSS/2 Sınava Giriş ve Kimlik Belgenizdeki fotoğrafın sizi tanımada zorluk çıkardığı kanısına varabilirler. Bu durumda sınav görevlileri sizden, sizi kolaylıkla tanıtabilecek bir fotoğraf isteyebilirler. Bu amaçla, her adayın yanında kendini açık bir şekilde tanıtan kurallara uygun olarak çekilmiş bir fotoğraf bulundurması gereklidir. Her aday bu fotoğrafın arkasına mutlaka T.C. Kimlik Numarasını, adını ve soyadını yazmalıdır. Sınava girerken yukarıda sözü edilen belgelerin yanı sıra şu araç ve gereçlerin de bulundurulması gerekir:

en az iki adet koyu siyah ve yumuşak (B2, B1 ya da HB) kurşunkalem, yumuşak, leke bırakmayan kaliteli bir silgi ve kalemtıraş 2006-KPSS/2 Sınava Giriş ve Kimlik Belgesinin

aslı ile özel kimlik belgesini yanında bulundurmayan bir aday, gerekçesi ne olursa olsun sınava alınmayacak; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır.

Aday başı açık ve kılık kıyafeti ilgili mevzuata uygun bir şekilde gelmemişse sınava alınmayacaktır. Bu kurala uymayan adaylar sınava alınsa bile sınavları geçersiz sayılacaktır.

Adayların sınav binasına cep telefonu ile girmeleri yasaktır. Bu nedenle adayların sınava gelirken cep telefonlarını yanlarında bulundurmamaları gerekir.

3.5 SINAVIN UYGULANMASI

Kimlik kontrolleri ve salona yerleştirme işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adayların, sınavın başlama zamanından 45 dakika önce sınava girecekleri binanın kapısında hazır bulunmaları gerekir. Adayların oturacakları yerleri saptamak, gerekirse sınav sırasında bir adayın yerini değiştirmek yetkisi salon başkanına aittir. Gerekli kimlik kontrolleri, 2006-KPSS/2 Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi ile Özel Kimlik Belgesi kullanılarak yapılacak, fotoğraflı Sınava Giriş ve Kimlik Belgeleri oturum sonunda salondaki görevliler tarafından toplanacaktır.

Salona yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uygulanacak kuralları adaylara okuyacak ve cevap kağıtlarını dağıttıracaktır. Cevap kağıtlarındaki gerekli yerler adaylarca doldurulduktan sonra kitapçıkları da dağıtılacak, adaya verilen soru kitapçığı üzerinde basılı olan kitapçık türü, cevap kağıdı üzerindeki ilgili alana adaylar tarafından işaretlenecek, görevliler tarafından paraflanarak onaylanacaktır. Soru kitapçığı türü belirtilmeyen cevap kağıtlarının değerlendirilmesi mümkün olamayacağından, bu alanı boş bırakan adayın sınavı geçersiz sayılacaktır. Soru kitapçıkları üzerinde ayrılmış olan yerlere adaylar istenen bilgileri yazdıktan sonra sınav başlatılacaktır. Cevaplama süresi sonunda soru kitapçıkları ve cevap kağıtları toplanacak ve salon görevlileri tarafından koruma altına alınarak hemen paketlenecektir.

3.6 SINAVDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR

Adayların sınava, cep telefonu, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, cep bilgisayarı, saat fonksiyonu dışında fonksiyonu bulunan saat vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla, silah ve benzeri teçhizatla girmeleri; sınav süresince, birbirleriyle konuşmaları, kopya çekmeleri veya çekilmesine yardımcı olmaları, salondaki görevlilere soru sormaları,

müsvette kağıdı kullanmaları veya cevaplarını başka bir kağıda yazmaları, birbirlerinden kalem, silgi vb. şeyler alıp vermeleri, hesap makinesi, sözlük, sözlük işlevi olan elektronik aygıt vb. yardımcı araçlar kullanmaları, sınav salonunda sigara, pipo, puro vb. içmeleri, başkalarını rahatsız edecek şekilde bir şeyler yiyip içmeleri ve sınav düzenini bozacak başka davranışlarda

bulunmaları sınav kurallarına aykırıdır.

Sınav kurallarına uymak adayın temel görevidir. Kurallara aykırı davranışta bulunan adayların sınava devam etmelerine izin verilmeyecektir. Ancak sınav görevlileri diğer adayların dikkatlerini dağıtmamak, zaman kaybetmelerine yol açmamak açısından gerekli görürlerse kural dışı davranışlarda bulunanlara uyarıda bulunmayabilirler. Hangi yol seçilirse seçilsin, bu gibilerin kimlikleri ve kusurları sınav görevlilerince sınav tutanağına açıkça yazılacak ve sınavları ÖSYM.ce geçersiz sayılacaktır. Adayların test sorularına verdikleri cevapların

dağılımları bilgiişlem yöntemleriyle incelenecektir. Bu incelemelerden elde edilen bulgular, ÖSYM tarafından değerlendirilecek, ikili veya toplu kopya eyleminde bulunulduğu sonucuna varılan salonlarda, kopya eylemine karıştığı belirlenen adayların cevaplarının bir kısmı ya da tümü iptal edilecektir. Bu nedenle adayların, kopya girişiminde bulunmamaları ve başkalarının kendilerinden kopya çekmelerini engellemek için cevap kağıtlarını başkalarının göremeyeceği şekilde saklamaları gerekir. Sınavın bitiminde adayların kullandığı soru kitapçığı ile cevap kağıdı, salondaki görevliler tarafından toplanacaktır. Özellikle büyük salonlarda görevliler yanlışlıkla bir adaya ait soru kitapçığı veya cevap kâğıdından herhangi birini almayı unutabilir. Böyle bir durumda ilgili aday derhal gerekli uyarıda bulunmalı ve yukarıda sayılan belgelerinin eksiksiz teslim alınmasını sağlamalıdır. ÖSYM.de her salona ait sınav evrakı paketi, görevli

ekipler tarafından tek tek açılır, paketin içinden çıkan bütün belgeler tek tek sayılır ve eksik varsa bir tutanakla tespit edilir. Bu inceleme sırasında belgesi eksik çıkan adayların sınavları geçersiz sayılır.

3.7 P U A N L A M A

3.7.1 Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

Bir testte, doğru ya da yanlış hiçbir cevabı bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır.

3.7.2 Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak 2006-KPSS/2 puanları hesaplanacaktır. KPSS puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacaktır. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP.nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP.nin hesaplanmasına giren testlerin her birinden standart puanı olması gerekir. Adayların ASP.leri kullanılarak, ortaöğretim düzeyi için KPSSP94, önlisans düzeyi için KPSSP93 puanları hesaplanacaktır. KPSS puanlarının hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılacaktır.

Böylece her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacaktır. B Grubu Kadrolara yerleştirme ÖSYM tarafından KPSS puanları esas alınarak yapılacaktır.

30 [ 2 (ASP . X ) . S]

KPSS Puanı = 70 +

[2 ( B . X )] . S

Kısaltmalar

KPSS : Kamu Personel Seçme Sınavı

ASP : Ağırlıklı standart puan

X : ASP dağılımının ortalaması

S : ASP dağılımının standart sapması

B : ASP dağılımındaki en yüksek ASP

3.8 SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

2006-KPSS/2 sonuçları, adayların adreslerine Sınav Sonuç Belgesiyle bildirilecektir. Bu belgede adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. Adaylar ayrıca, sınav sonuçlarını internet yoluyla da öğrenebileceklerdir.

4. B GRUBU KADROLARA YERLEŞTİRME

4.1 B GRUBU KADROLAR İÇİN TERCİH ALINMASI

2006-KPSS/2 sonuçlarının açıklanmasından sonra B Grubu Kadrolar için ÖSYM tarafından bir Tercih Kılavuzu hazırlanacaktır. Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacaktır. Kamu kurum ve kuruluşlarına alınacak personelde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48. maddesinde yer alan askerlik, sağlık, suç durumu, yaş ve cinsiyet gibi genel ve özel şartlar aranabilecektir. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini internet aracılığıyla yapacaklardır. Tercihlerin hangi tarihler arasında yapılacağı basın yoluyla adaylara duyurulacaktır.

4.2 B GRUBU KADROLARA YERLEŞTİRME

Adaylar, ÖSYM tarafından B Grubu Kadrolara; puanları, tercihleri ve kadro sayıları göz önünde tutulmak suretiyle yerleştirilecektir. Tercihlerin ÖSYM.ye internetle iletildiği tarihte sınava girdikleri öğrenim düzeyinde mezun durumda olmayan adayların kamu kurum ve kuruluşlarınca ataması yapılmayacaktır. Yerleştirme işlemleri ile ilgili kurallar 2006-KPSS Tercih Kılavuzunda yer alacaktır. Yerleştirme işlemlerinde, diğer koşullar saklı kalmak kaydıyla, yerleştirmenin yapıldığı tarihte aynı adaya ait geçerlilik süresi bitmeyen sınavlardan alınan en yüksek puan dikkate alınacak ve aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana, her ikisinin de aynı olması durumunda ise sınav sonucu yeni açıklanan adaya öncelik tanınacaktır. Yerleştirmede adayların ÖSYM'ye internet yoluyla gönderdiği bilgiler esas alınacaktır.

Yerleştirme sonuçları ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, adaylara ve Devlet Personel Başkanlığına bildirilecektir.

4.3 B GRUBU KADROLARA ATANMA

Adaylar, yerleştirildikleri kamu kurum ve kuruluşlarına, tercih kılavuzunda yazılı olan belgeler ve KPSS yerleştirme sonuç belgesi ile birlikte atanmak üzere süresi içinde başvuracaklardır.

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanacaklardır. Ancak, atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

5. HAK İDDİA EDİLEMEYECEK DURUMLAR

KPSS'de yüksek puan almak, kamu kurum ve kuruluşlarında görev almada tek başına bir hak teşkil etmeyecektir.

Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile başvuru sırasında verdiği bilgiler yüzünden yerleştirmesi yapılamayan veya daha alt tercihlerine yerleştirilen adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyecektir. Kamu kurum ve kuruluşlarının atama için öngördükleri koşulları karşılayamayan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir.

Türkiye İş Kurumundan (İŞKUR) İşçi Olarak İstihdam Edilmek İsteyen Adaylara Duyuru

Kamu kurum ve kuruluşlarında 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında normal, özürlü, eski hükümlü işçi ihtiyaçları, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Daimi Kadrolarına İlk Defa İşçi Olarak Alınacaklar Hakkında Uygulanacak Sınav Yönetmeliği, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Olarak İstihdam Edilecek Özürlüler ve Eski Hükümlüler Hakkında Uygulanacak Sınav Yönetmeliği ile bu konulara ilişkin Tebliğ hükümleri çerçevesinde 2004 ve 2006 KPSS sonuçlarına göre Türkiye İş Kurumu (İŞKUR)'ca karşılanacaktır.

Normal, özürlü ve eski hükümlü işçilere ilişkin kamu kurum ve kuruluşlarından alınacak işgücü talepleri İŞKUR tarafından Resmi Gazete, internet, TRT1 Teleteksti gibi iletişim araçlarından biri veya birden fazlası kanalıyla adaylara duyurulacaktır. Duyuru üzerine, durumu işgücü talebinde belirtilen şartlara uygun olan adaylar talebin Resmi Gazetede yayımlandığı tarihten itibaren 15 gün içinde sınav sonuç belgesi ile ilan edilen talepte yer alan diğer belgelerle birlikte, duyuruda belirtilen süre içerisinde İŞKUR İl ve Şube Müdürlüklerine başvuracaklar, adayların başvuruları olmaksızın doğrudan işe yerleştirilmeleri söz konusu olmayacaktır.

Taleplere başvurabilmek için, normal işçilerde en az 60 puan almış olmak gerekmektedir. Özürlü ve eski hükümlülerde puan barajı bulunmamaktadır.

Dört yıllık fakülte mezunlarında KPSSP3, yüksekokul mezunlarında KPSSP93, ortaöğretim mezunlarında KPSSP94 puanları dikkate alınacaktır. Sınavdan 60 ve üzeri puan almış olmak kamu kurum ve kuruluşlarında işçi olarak işe alınmada tek başına bir hak teşkil etmez.

BAŞVURMA GENEL ŞARTLARI

2006-KPSS/2.ye başvuracak adayların aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekmektedir.

1) Türk vatandaşı olmak. 2) Sınav tarihi itibariyle en az (18) yaşını tamamlamış olmak. (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12.nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler. Kazai rüşt kararının girilen sınav tarihinden önce alınmış olması gerekmektedir.).

3) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

4) Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.

5) Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48.inci maddesinin 6.ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak.

6) KPSS Tercih Kılavuzlarında yer alacak .pozisyonları. tercih edecek adaylar için; Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak. (Hangi görevin devamlı yapılmasına, hangi vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığının engel olacağına resmi sağlık kurullarından alınan raporların incelenmesi suretiyle ilgili kurumlar tarafından karar verilecektir.).

KPSS Tercih Kılavuzlarında yer alacak .kadroları. tercih edecek adaylar için; Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

ÖZÜRLÜ ADAYLARIN DİKKATİNE:

Özürlü statüsündeki adayların, KPSS.ye girmelerini müteakip kamu kurum ve kuruluşların KPSS Tercih Kılavuzlarında yer alan kadro veya pozisyonlarını tercih etmeleri halinde, puanları ve tercihleri çerçevesinde yerleştirilmeleri mümkün bulunmakla birlikte, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve bu Kanun.un 53 üncü maddesinin birinci fıkrası hükmü gereği hazırlanan Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları İle Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelikte özürlü memur istihdamı ayrıca düzenlenmiş olup, buna göre kamu kurum ve kuruluşları toplam dolu kadro sayılarının (taşra teşkilatı dâhil) %3.ü oranında özürlü çalıştırmak zorunda olduklarından, bu suretle istihdam edilecek özürlüler için özürlü açığı bulunduğu sürece her yılın Nisan-Mayıs, Temmuz-Ağustos, Ekim-Kasım dönemlerinden bir veya bir kaçında kurumsal bazda ayrı bir sınav uygulaması yapılmaktadır.

Memur olmak isteyen özürlü vatandaşların; özürlü kontenjanı çerçevesinde Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelikte belirtilen prosedür çerçevesinde ilan edilecek kamu kurum ve kuruluşlarına ait kadrolara atanabilmeleri için bu kurum ve kuruluşlara başvurmaları ve ilgili kurum veya kuruluşlarca yapılacak sınavlarda başarılı olmaları halinde memur olarak istihdam edilmeleri de mümkün olabilecektir.

2006-KPSS/2 SINAV ÜCRETİNİN YATIRILABİLECEĞİ BANKA HESAP NUMARALARI

T.C. ZİRAAT BANKASI

ANKARA GÜVENEVLER ŞUBESİ

35,00 YTL Hesap No: 6028011-5014

T. HALK BANKASI

ANKARA KÜÇÜKESAT ŞUBESİ

35,00 YTL Hesap No: 44000006

T. VAKIFLAR BANKASI

ANKARA ŞUBESİ

35,00 YTL Hesap No: 2099586

YENİ BELGE ÇIKARTILMASI VEYA SINAV SONUCUNUN İNCELENMESİ İÇİN GEREKLİ ÜCRETİN YATIRILACAĞI BANKA HESAP NUMARASI

T.C. Ziraat Bankası

Ankara Güvenevler Şubesi

Hesap No: 6032068-5001 ANKARA

Sınav ücreti kesinlikle ATM, internet veya diğer bir havale yoluyla gönderilmeyecektir.

2006-KPSS/2

GENEL AMAÇLI DİLEKÇE ÖRNEĞİ *

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına,

06538 ANKARA

Aşağıda yazdığım dileğim ile ilgili işlemin yapılmasını arz ederim. ....... / ...... / ...........

T.C. Kimlik Numarası: Saygılarımla,

(İmza)

Adı, soyadı : ...............................................................

Baba adı : ...................................................................

Doğum tarihi : ....... / ....... / ...........

Telefon alan kodu: ..................... Tel: .................................

Varsa cep tel : ............................................

Adres : .................................................................................................................................

..............................................................................................................................................

Dileğim: ...............................................................................................................................

..............................................................................................................................................

..............................................................................................................................................

..............................................................................................................................................

..............................................................................................................................................

..............................................................................................................................................

..............................................................................................................................................

..............................................................................................................................................

..............................................................................................................................................

..............................................................................................................................................

..............................................................................................................................................

..............................................................................................................................................

..............................................................................................................................................

..............................................................................................................................................

..............................................................................................................................................

..............................................................................................................................................

..............................................................................................................................................

* Dilekçenizin işleme konabilmesi için sorununuzu açıkça belirtmeniz gerekir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber