Pazar Günü, Memurlar.net'te Neler Yaşandı

5 yıldır yayın hayatını sürdüren memurlar.net, DNS kayıtlarına yapılan bir saldırı sonucu, Pazar günü saat 15:30 civarlarında hacklendi. Memurlar.net, hacklenme sonrasında, 4 saat boyunca saldırganın bıraktığı notla açıldı. Yapılan girişimler sonucunda, memurlar.net gece yarısına doğru yeniden yayına başlamıştır. Sadece DNS ayarlarının değiştirildiği, veri tabanının ise hasar görmediği bu olay nedeniyle, Pazar ve Pazartesi günkü yayınlarımızda aksama olmuştur. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Mayıs 2006 11:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Domain kaydı sırasında kullanılan mail hesabının şifresini kırılarak, Memurlar.net'in DNS kayıtlarına ulaşan saldırgan, memurlar.net'i, Pazar günü ülkemizde çokça bulunan hacker topluluklarının oluşturduğu forumlardan birine yönlendirildirdi.

Türkiye'de bu tarz siteler çokça bulunuyor ve hackerlar buldukları şifreleri ve kayıtları buralardan paylaşıyorlar. Özellikle hosting ve domain firmalarında çalışan ve firmayla problemi olan çalışanların sızdırdığı bu şifre ve kullanıcı adlarıyla çokça hack işlemi gerçekleştiriliyor.

Bu tarz hack sitelerinin ülkemizde çok olmasının nedeni, bu konuda herhangi bir adli denetimin olmaması... Yurtdışından yayın yapan bu sitelerde paylaşılan yöntemler ve bilgilerle birçok mail ve domain şifresine rahatlıkla ulaşabilmekte... Ayrıca kullanılan sabit IP'li ev ve işyeri bilgisayarlarına sızılabilmekte ve kişisel bilgiler elde edilebilmektedir.

Öte taraftan, Memurlar.NET yetkilileri, siteye saldıran kişiyle ilgili tüm bilgilere ulaşıp, kişinin adresini ve telefonunu elde ettiler.

Öte yandan saldırgan, aynı gün memurlar.net'te reklam banneri yayımlanan haber10.com adlı site ile memurlar.net'te reklamı yayımlanan bazı ticari WEB sitelerine de saldırı düzenlendi.

Memurlar.net bugün itibariyle (30.05.2006) kısmi bir kaç sorun dışında tüm veri tabanını yeniden aktife etmiş olup, saldırgana ilişkin olarak adli işlemler başlatılmıştır.

Tüm ziyaretçilerimize duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber