Hürriyet'in Haberine Yalanlama

Hürriyet gazetesi 27 Mayıs tarihinde, Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Dairesi Başkan Vekili Kenan Bozgeyik hakkındaki bazı iddiaları haberleştirmiştir. Bu haber aynı gün sitemizde de yer almıştır. Hürriyet'in haberinde, Başkan vekili Bozgeyik'e, iddialarla ilgili görüş sorulmamıştır. Haberde, Başkan Bozgeyik'in bir firmaya ait Mercedes'i kullandığı, bu nedenle hakkında soruşturma başlatıldığı, soruşturma nedeniyle de Başkan'ın rapor aldığı iddia edilmiştir. Başkan Vekili Bozgeyik sitemize bir açıklama göndermiş olup, Hürriyet'in haberinde yer alan iddiaları maddeler halinde yalanlamıştır. İşte açıklama...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Mayıs 2006 01:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- BİR FİRMANIN TAHSİS ETTİĞİ MERCEDES'İ KULLANDIĞIMA DAİR HABER YALANDIR

İddia: Hürriyet gazetesinin haberinde şu ifadeler yer almıştır: "Sağlık Bakanlığı'nın, inşaat ihaleleri ve alım işlerinin altında imzası bulunan Strateji Geliştirme Başkanı Kenan Bozgeyik'in bir firma tarafından tahsis edilen Mercedes Vito'yu, makam aracı olarak kullandığı ortaya çıktı"

Açıklama: İşte Başkan vekili Bozgeyik'in açıklaması: "İhalesi ve sözleşmesi, Sağlık Bakanı Sn.Osman Durmuş döneminde 2002 yılında yapılmış olan İstanbul 400 Yataklı Bağcılar Devlet Hastanesi işinin, Sözleşmesine bağlı teklif verme şartnamesinin 32.maddesi hükmü gereği olarak, işin bitimine kadar bahse konu araç ?Bakanlığımıza? görevlendirilmiştir. İşin geçici kabulü yapıldığından araç, 08.05.2006 tarihi itibariyle müteahhit firmaya tutanakla teslim edilmiştir. Görevlendirilen bu araç hiçbir şekilde şahsıma Makam aracı olarak tahsis edilmemiştir. Ayrıca bu konuda şahsıma açılmış herhangi bir soruşturma da söz konusu değildir(Ek 1 İhale Sözleşmesi). Ben, Bakanlığımızca makama tahsis edilen megan marka 06 YİV 98 plakalı aracı, resmi işlemlerde kullanmaktayım."

2- HAKKIMDA SORUŞTURMA AÇILDIĞI İDDİASI YALANDIR

İddia: Hürriyet gazetesinin haberinde şu ifadeler yer almıştır: "İnşaat ihaleleri ödenek dağıtımında usulsüzlük yaptığı, bakanlığın iş yaptırdığı firmalarla "anormal" ilişkiler kurduğu iddiaları nedeniyle Bozgeyik hakkında 6 müfettiş tarafından inceleme ve soruşturma başlatıldı.

Açıklama: İşte Başkan vekili Bozgeyik'in açıklaması: ??İnşaat ihaleleri ödenek dağıtımında usulsüzlük yaptığı, bakanlığın iş yaptırdığı firmalarla "anormal" ilişkiler kurduğu, 100 trilyona kadar işleri davetiye usulü verdiği iddiaları nedeniyle Bozgeyik hakkında 6 müfettiş tarafından inceleme ve soruşturma başlatıldı,'' şeklindeki ifadeler tümüyle gerçek dışıdır. Strateji Başkanlığı hakkında denetim işlerini Sn. Bakanımdan bizzat şahsımın isteği ile alınan 14 Kasım 2005 tarihli onay ile bugüne kadar yapılan işlemlerin meri mevzuat çerçevesinde gözden geçirilmesi ile bundan sonra yapılacak işlemlerin daha etkin ve daha verimli yapılmasında yol gösterici olması açısından denetlenmesinin yararlı olacağı düşünülerek müfettiş talep edilmiştir (EK 2 müfettiş talebi). Yoksa haberde belirtilen şekilde veya bir başka gerekçe ile görev yaptığım üç yıllık sürede hakkımda başlatılmış veya bitmiş hiçbir soruşturma yoktur. Bakanlığımızla iş yapan veya yapmayan hiçbir şirket ile ?anormal? ilişkim yoktur. Bu beyan çirkin bir iftira ve ?çamur at, tutmazsa izi kalsın? atasözünün bir ürünüdür.

3- TEDAVİ NEDENİYLE ALDIĞIM RAPORUN BİR YILLIK GEÇMİŞİ VARDIR

Hürriyet gazetesinin haberinde her iddiadan sonra "Hakkında soruşturma başlatılan Bozgeyik, 20 günlük rapor aldı." ifadesine yer verilmiştir.

Bozgeyik, açıklamasında, rapor almasını şu şekilde açıklamaktadır: "Bir yıldan fazla süredir devam etmekte olan rahatsızlığım sebebiyle muayene ve tedavi sonucu şahsıma 23.05.2006 tarihinden itibaren 15 gün rapor verilmiştir. Bu raporun haberdeki iddialarla bir ilişkisi bulunmamaktadır."

4- KİBAR ALTUNEL'İN GÖREVİNE SON VERİLDİ

Hürriyet gazetesinin söz konusu haberinde yer alan son iddia, başkan vekilinin yardımcısına ilişkindir. Haberde başkan yardımcısı Altunel'in görevine son verildiği belirtilmekte ve bu işlem, habere konu iddia ile ilişkilendirilmektedir.

İşte Başkan vekili Bozgeyik'in açıklaması: "Başkan yardımcım Bakanlığımız Başmüfettişi Sn. Kibar Altunal da, esas görev yeri olan Teftiş Kuruluna daha faydalı olacağı düşüncesi ile dönmüştür. Bu konunun da haberde bahsedilen hususlarla bir ilgisi yoktur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber