İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Yurt dışı görevlendirmelere ilişkin bilgilerin 7 gün önceden gönderilmesine ilişkin 2004/11 sayılı Başbakanlık Genelgesi

Haber Giriş : 24 Ocak 2004 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

24.1.2004 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır

Başbakanlıktan

Konu: Yurt Dışı Görevlendirmelere İlişkin Bilgilerin 7 Gün Önceden Gönderilmesi

Genelge
2004/11

Milletlerarası andlaşmaların parafe edilmesi, imzalanması, nota teatisine konu teşkil etmesi veya bu andlaşmalara katılma bildirilerin yapılması için Türkiye Cumhuriyeti'nin temsilcilerinin tayini ve yetkilerin tespiti, 31 Mayıs 1963 tarihli ve 244 sayılı Kanun'un birinci maddesi gereğince Bakanlar Kurulu Kararıyla gerçekleştirilmektedir.

Uygulamada, Hükümetimizi temsilen yurt dışında görevlendirilen yetkililerin isim ve unvanları, görev yaptıkları kamu kurum ve kuruluşlarınca Dışişleri Bakanlığına bildirilmekte ve görevlendirmenin niteliğine uygun Bakanlar Kurulu Kararının istihsali Başbakanlığa Dışişleri Bakanlığınca teklif edilmektedir.

Söz konusu tekliflerin Bakanlar Kurulu Kararına dönüştürülmesi zaman alan bir süreçtir. Kamu kurum ve kuruluşlarının, görevlendirme tarihinden makul bir süre önce başvuruda bulunmamaları halinde bu işlemler gecikmekte, bu gecikmeler Başbakanlık ve Dışileri Bakanlığı nezdinde çeşitli aksaklıkların ortaya çıkmasına neden olmaktadır.

Bu itibarla; kamu kurum ve kuruluşlarınca bu kapsamda yapılacak başvuruların, zorunlu ve acil durumlar dışında, toplantı tarihinden en az (7) gün önce Dışişleri Bakanlığına bildirilmesi gerekmektedir.

Bu Genelge yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Recep Tayyip ERDOĞAN
Başbakan

Memurlar.Net Haber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber