Mevzuatın günceli için, 3 kez yazı yazılmış

Başbakanlık, Mevzuat Bilgi Siteminin güncel tutulması için 3 kez resmi yazı yazmış ama kurumlar gerekli özeni göstermiyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Nisan 2014 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mevzuatın günceli için, 3 kez yazı yazılmış

Bugün yayınladığımız haberde, Başbakanlık Mevzuat Bilgi Sisteminde yer alan mevzuatın, yargı kararları işlenmediği için güncel tutulmadığını belirtmiştik.

Bu tespitimize örnek olarak da, Devlet Personel Başkanlığınca çıkarılan KPSS Yönetmeliğini örnek olarak göstermiştik. Bu yönetmeliğin hali hazırda 5 maddesi Danıştay tarafından iptal edilmiş olmasına rağmen, mevzuat.gov.tr'de iptal edilen maddelşerle ilgili bir dipnot bulunmamaktadır.

Başbakanlık, Mevzuatı güncel tutmuyor

Başbakanlık kaynaklarından bize verilen bilgiye göre, mevzuatın güncel bir şekilde tutulması amacıyla, tüm kamu kurumlarına 3 kez resmi yazı yazılmıştır. 2012 yılında yazılan bu yazılarda, tüm kurumların özellikle yönetmelik ve tebliğlerle ilgili olarak Danıştay'ın verdiği iptal ve yürütmeyi durdurma kararlarını, Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü bildirmesi istenmiştir.

Bu yazılar, Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı imzasıyla tüm bakanlıklara gönderilmiştir.

Ancak, KPSS Yönetmeliği özelinde görüldüğü üzere kurumlar gerekli özeni göstermediği için, mevzuat bilgi sistemi güncel tutulamamaktadır.

Şuan için tüm vatandaşların güncel mevzuatı takip ettiği tek platform Başbakanlık Mevzuat Bilgi Sistemidir. Tüm kurumların gerekli özeni ve hassasiyeti göstererek, mevzuat bilgi sisteminin güncel bir şekilde tutulmasına katkı sağlamaları gerekmektedir.

İŞTE BAŞBAKANLIĞIN, 2012 YILINDA TÜM BAKANLIKLARA GÖNDERDİĞİ YAZI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber